Home » , » Τα παραμύθια του Πρετεντέρη

Τα παραμύθια του Πρετεντέρη

Από giorgis , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 | 6:59 μ.μ.

 «Κυρίως όµως δυσκολεύοµαι να πιστέψω ότι η χώρα µπορεί να διαθέτει τόσο δραστήριο και τόσο αποτελεσµατικό παρακράτος όταν το κράτος της βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση διάλυσης».

Γ. Πρετεντέρης – «Βήμα»

Φυσικά και δεν περιμέναμε ο καλαμαράς του ΔΟΛ να παραδεχτεί δημόσια ότι το αστικό κράτος επιστρατεύει μηχανισμούς «εξωθεσμικά» για να προστατέψει τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί. Αλλά τουλάχιστον ας μην θεωρεί λωτοφάγους τους αναγνώστες του.  Διαχρονικά και με μαρτυρίες, βίντεο και φωτογραφίες έχει αποδειχθεί ότι το μακρύ χέρι του κράτους είναι οι μηχανισμοί που στήνει στο παρασκήνιο και αναλαμβάνουν την βρόμικη δουλειά του.
(Εδώ μια παρένθεση για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουμε την απαράδεκτη πολιτικά ενέργεια του ΠΑΜΕ να «περιφρουρήσει» το αστικό κοινοβούλιο, ούτε δεχόμαστε τον ισχυρισμό του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ότι προβοκάτορες, ασφαλίτες κλπ ευθύνονται για τα επεισόδια της Πέμπτης. Την άποψη μας την έχουμε εκφράσει και θα ήταν πλεονασμός να την επαναλάβουμε). Και επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στις δυνάμεις καταστολής υπάρχουν θύλακες ακροδεξιών-φασιστικών συμμοριών (στην φώτο βλέπουμε έναν μπάτσο να έχει στο κράνος του το σήμα των ΕΣ-ΕΣ και έναν άλλον να φοράει καπέλο με το σήμα της νεοναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής) οι οποίες είτε παίρνουν εντολές από το επίσημο κράτος είτε δρουν αυτονομημένα.

Από κει και πέρα όμως οι ίδιες οι λαχανοφυλλάδες στις οποίες δουλεύει ο Γ. Πρετεντέρης  έχουν κάνει αναφορά σ’ αυτό. Να παράδειγμα τι έγραφαν τα «ΝΕΑ» στις 11/12/2008:  «Επικίνδυνα παιχνίδια με κουκουλοφόρους επέλεξε να παίξει η Ελληνική Αστυνομία. Χθες το πρωί, και ενώ συγκεντρωνόταν κόσμος για τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε κουκουλοφόρους να έχουν αγαστή συνεργασία με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ άλλοι κουκουλοφόροι να αναλαμβάνουν τις συλλήψεις διαδηλωτών.

Αρχικά στην οδό Κολοκοτρώνη εμφανίστηκε ομάδα ανθρώπων ντυμένων με πολιτικά, οι οποίοι είχαν φιλική κουβέντα με αστυνομικούς διμοιρίας των ΥΜΕΤ που βρισκόταν εκεί. Οι περισσότεροι από τους "πολίτες" φορούσαν κουκούλες, ενώ τουλάχιστον ένας από αυτούς φωτογραφήθηκε κρατώντας ένα λευκό ρόπαλο.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, "άτομα ντυμένα με πολιτικά προκαλούσαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, κρατούσαν πέτρες και αυτοσχέδια όπλα στα χέρια τους, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν και συλλήψεις"».

Όπως έγραφε και ο σύντροφος askordoulakos σε περασμένη ανάρτηση «Δε χρειάζεται καν να σταθούμε στη διαχρονική ύπαρξη δρώντος ασφαλίτικου και φασιστικού παρακρατικού μηχανισμού εν γένει, αλλά και μέσα σε ομάδες ανθρώπων, που συγκρούονται με την Αστυνομία, διότι αυτό είναι αυταπόδεικτο και αυτονόητο. Ούτε βέβαια δικαιούται κάποιος να συγχέει το συγκεκριμένο μηχανισμό με τους οργισμένους αγωνιστές, που πολλές φορές αποτελούν το...θερμόμετρο της κοινωνίας, αλλά και του κινήματος».

Από κει και πέρα είναι παραμύθι ότι «το κράτος βρίσκεται σε διάλυση» που ισχυρίζεται ο Πρετεντέρης. Μια χαρά εκτελεί την αποστολή του να εξαθλιώνει τον λαό, να οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα στην ανέχεια για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί ο δημοσιοκάφρος του ΔΟΛ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger