Home » » Εκδήλωση της Κόκκινης Ορχήστρας σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση της Κόκκινης Ορχήστρας σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Από giorgis , Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 | 3:51 μ.μ.

  Το βάθος και η κλιμάκωση της καπιταλιστικής κρίσης δεν επιτρέπουν αυταπάτες: η ανάσχεση της επίθεσης, μια εναλλακτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση του καπιταλισμού, δηλαδή ένας νέος ταξικός συμβιβασμός, είναι ανέφικτα μέσα στην κρίση.

    Η Αριστερά δεν μπορεί να μιμείται το σύστημα, παρουσιάζοντας ευφάνταστα «οικονομικά μοντέλα» που τάχα, όταν εφαρμοστούν, θα μας γυρίσουν στο ήρεμο λιμάνι του καπιταλισμού πριν την κρίση ή που θα «ανασυγκροτήσουν παραγωγικά» τον καπιταλισμό. Όποιος πάει να κινηθεί στη γραμμή ανάμεσα στα δύο στρατόπεδαπου αντιπαρατίθενται, θα συνθλιβεί!

 Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Αυτοί ή εμείς! Ή ο καπιταλισμός θα ξεπεράσει την κρίση του επιβάλλοντας μέχρι τέλους μια ιστορικών διαστάσεων κοινωνική αντεπανάσταση ή θα τον ανατρέψουμε – μέση λύση δεν υπάρχει.

 Επειδή λοιπόν ξέρουμε ότι η κυβερνητική εξουσία είναι ανίσχυρη όσο την οικονομική εξουσία έχουν οι καπιταλιστές και το κράτος διαφεντεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της αστυνομίας και του στρατού, γι’ αυτό ξέρουμε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι μόνο η αυλαία της συνολικής μάχης για την εξουσία. Η οποία δεν μπορεί παρά να δοθεί στο όνομα του σοσιαλισμού! Γιατί αν μείνουμε στη μέση του δρόμου, θα πισωγυρίσουμε στην αρχή και ακόμα παραπίσω, κυνηγημένοι απ’ τις ορδές της αντεπανάστασης.

Αυτή τη φορά η μάχη πρέπει να κερδηθεί και να μην καταλήξει σε μια νέα Βάρκιζα!


Με αφορμή τις σκέψεις αυτές η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση
"Αν όχι τώρα κυβέρνηση της Αριστεράς, πότε;"

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7.30 μμ
στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(Αλεξάνδρου Σβώλου & Παλαιών Πατρών Γερμανού, 1ος όροφος).


Επειδή λίγη ώρα πριν πληροφορηθήκαμε το θάνατο διαδηλωτή στην Αθήνα, δεν ξέρουμε αν πρόκειται να γίνει πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή. Σε περίπτωση που θα συμπέσει με την ώρα που ανακοινώνουμε στην αφίσα, η συζήτηση θα γίνει κανονικά μετά το τέλος της πορείας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger