Home » , » Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ - ΑΛΤΕΡ

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ - ΑΛΤΕΡ

Από giorgis , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 | 5:50 μ.μ.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την συμπαράσταση τους, στους εργαζόμενους της εταιρείας ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS και στο σωματείο τους, που έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες γιατί δεν δέχθηκαν το καθεστώς "ομηρείας, που ήθελε να τους εξαναγκάσει η εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους περιφρουρούν τις αποθήκες, τα εμπορεύματα και συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους, αφού, η εργοδοσία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους εντελώς ξεκρέμαστους. Αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία τους ανακοίνωσε με ένα απλό e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας.
Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους του μνημονίου που της προσέφεραν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να λυγίσει τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική μεθόδευση, η οποία συνδέεται με την επίθεση που δέχονται οι 1.400 εργαζόμενοι του ομίλου ALAPIS (οι δυο εταιρείες είναι συμφερόντων Λαυρεντιάδη), για μείωση του προσωπικού κατά 50% και μείωση μισθών έως και 30%.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να απαντήσουμε με συλλογικούς συντονισμένους, ταξικούς αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής!
Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMEΤICS.
Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ- ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
Συμπαράσταση στον αγώνα διαρκείας των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στην Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ (τηλεοπτικός σταθμός Άλτερ), των οποίων η συνέλευση την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε να συνεχίσει την αγωνιστική κινητοποίηση και την περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας η οποία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά μέσα στο τρέχον έτος και συμπλήρωσε εκ νέου τρεις εβδομάδες. Η περιφρούρηση της επίσχεσης και του χώρου του σταθμού γίνεται με γνώμονα την προάσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και τη διαφύλαξη των προηγούμενων κινητοποιήσεων που είχαν ως αποτελέσαμε την ανάρτηση και εκπομπή σε εικοσιτετράωρη βάση κάρτας με τα αιτήματα των εργαζομένων του σταθμού. Αυτά συνοψίζονται στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πέντε, έξι ή και περισσοτέρων μηνών για το σύνολο των 650 ανθρώπων που δουλεύουν στο σταθμό και τον τερματισμό του εμπαιγμού τους από την πλευρά της ιδιοκτησίας καθώς όπως σημειώνουν και οι ίδιοι δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν την εξόφλησή τους.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αλλά μόνο ρεαλιστικό δρόμο για τα δικαιώματά τους, που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στον σταθμό, του ανυποχώρητου αγώνα και την περιφρούρησή του.
Στηρίζουμε απερίφραστα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους, ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της ζωής μας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:10 μ.μ.

"Αν η ιταλίδα υπουργός εργασίας συγκινήθηκε όταν ανακοίνωνε...." ! Καλά ρε παιδιά, στα κινηματογραφικά έργα ότα πέφτει κλάμα, όπως λέμαι "και κλάμα η Κυρία", πέφτει από συγκίνηση για από ... αλοιφές που τρίβουν γύρω από τα μάτια τους, ή βάζουν ειδικές σταγόνες στα μάτια τους ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε έναν οφθαλμίατρο ή έναν φαρμακοποιό ! ΜΗΝ ΠΕΦΤΑΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΟΥΣ ! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ! ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger