Home » , » Ανευ προηγουμένου επίθεση των καπιταλιστών στον κόσμο της εργασίας

Ανευ προηγουμένου επίθεση των καπιταλιστών στον κόσμο της εργασίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 | 4:28 μ.μ.

Αποφασιστικά συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια Λουκίσσα στο Περιστέρι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 5 του Δεκέμβρη καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα μέχρι και 10 μηνών. Η εργοδοσία σήμερα προσπάθησε να στείλει συνεργείο με νέους εργαζόμενους για δουλειά, με δόλωμα μια επιταγή 50.000 ευρώ προς τους απεργούς, η οποία όμως δεν καλύπτει παρά ελάχιστα τα οφειλόμενα της εταιρείας προς τους εργάτες και έτσι μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν ότι αν δεν έχουν κάτι χειροπιαστό για την καταβολή των δεδουλευμένων τους να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας τους.

 Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι από τις αλουμινοβιομηχανίες «Ρωμανάς - Μυλωνάς» και «Αλουμινέξ» που εδρεύουν κι αυτές στο Περιστέρι, μια εργατική πόλη στην οποία η ανεργία έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.
Δεν κάθονται όμως με σταυρομένα τα χέρια οι εργάτες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από τους καπιταλιστές. Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου, ενώ  αύριο μαζί με συναδέλφους τους από επιχειρήσεις αλουμινίου στη Βάρη Κορωπίου –που είναι κι αυτοί στο στόχαστρο των αφεντικών τους-  θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα ο όμιλος ALAPIS συμφερόντων Λαυρεντιάδη επιχειρεί να οδηγήσει εκατοντάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων του ομίλου, η ALAPIS  σκοπεύει να θέσει σε διαθεσιμότητα το 70% του προσωπικού της το οποίο μεταφράζετε σε περίπου 1.100 εργαζόμενους. 

Οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον κόσμος της εργασίας. Η μόνη απάντηση ππου πρέπει να πάρουν είναι δυναμική αντίσταση και αγώνας με μορφές πάλης που θα τους επιτρέψουν να βγουν νικητές απ’ αυτή την αντιπαράθεση.

Ανακοινωση των εργαζομένων της ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΙΣΑ ΑΒΕΕ

Εμείς οι εργαζόμενοι της εταιρείας Αφοι Λουκίσα ΑΒΕΕ αποφασίσαμε όλοι από κοινού στις 5/12/11 να αφήσουμε τα εργαλεία της δουλείας μας και να βγούμε στον δρόμο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας διότι μας έφτασαν σε σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οικογένειες μας, κοροϊδεύοντας μας ότι θα μας πληρώσουν σύντομα.

Το πρόβλημα με την μισθοδοσία μας ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την προβληματική χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τράπεζες με αποτέλεσμα η καταβολή των δεδουλευμένων να γίνεται έναντι πληρωμής την ίδια στιγμή που η εταιρεία αναλάμβανε και εκτελούσε έργα μεγάλης κλίμακας εντός και εκτός Αττικής.

Απέναντι στην ομόφωνη και αποφασιστική στάση μας η απάντηση της εργοδοσίας ήταν μόνο υποσχέσεις κι ότι θα πρέπει να δουλέψετε για να πληρωθείτε. Χρησιμοποιώντας νομικά τεχνάσματα, ψευδείς μηνύσεις τρομοκράτησης μας, απειλές ότι "θα κλείσει τα σπίτια μας", πλάγιους τρόπους λειτουργίας της με άλλους "εφεδρικούς" εργαζόμενους, δεν κοίταξε την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος αλλά αντιθέτως έδειξε την πλήρη αδιαφορία της προς τους απλήρωτους εργαζόμενους της. Γι΄ αυτό διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και του δώρου Χριστουγέννων και την επιστροφή όλων των εργαζομένων στον φυσικό εργασιακό χώρο μας.

Σ΄ αυτόν τον δίκαιο αλλά δύσκολο αγώνα μας αρκετός κόσμος από διάφορους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους αλλά και απλός κόσμος, από τις πρώτες κιόλας στιγμές έχει σταθεί δίπλα μας δείχνοντας την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προσφέροντας ακόμα και υλική βοήθεια.

Γνωρίζουμε ότι, δίκαιο είναι ο εργάτης να πληρώνεται προτού ο ιδρώτας του μόχθου του στεγνώσει στο πρόσωπο του και άδικο είναι οι εργοδότες να κρατάνε τα λεφτά μας. Δεν δουλεύουμε για να έχουμε λεφτά στην άκρη αλλά για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν είμαστε μόνοι και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.

Οι εργαζόμενοι της ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΙΣΑ ΑΒΕΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger