Home » , » Οταν το Mega υποτιμάει βάναυσα την νοημοσύνη των τηλεθεατών του

Οταν το Mega υποτιμάει βάναυσα την νοημοσύνη των τηλεθεατών του

Από giorgis , Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 | 5:44 μ.μ.

Πραγματικά υποτιμάει βάναυσα την νοημοσύνη των τηλεθεατών του το Mega με το όσα μας είπε σχετικά με την συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τους μεγαλομετόχους του Mega, Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα.

Σε ένα ρεπορτάζ του Ιορδάνη Χασαπόπουλου –το οποίο είναι βασισμένο σε σημερινό κείμενο του Σ. Ψυχάρη στο «Βήμα»- ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι στόχος της συνάντησης ήταν για να γίνει παραίνεση του ΓΑΠ προς τους μεγαλομετόχους του καναλιού για «να αλλάξει πολιτική τοποθέτηση το κανάλι που ασκούσε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση».

Οι τύποι πιθανόν να θεωρούν τους τηλεθεατές τους ότι έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Αραγε θα υπάρξει έστω και ένας που να θεωρήσει ο Μανώλης Καψής, και η υπόλοιπη δημοσιοκαφρίλα που σταβλίζεται στο Mega, έκανε ποτέ πολεμική στην κυβέρνηση του ΓΑΠ; Μήπως επίσης θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι η φυλλάδες που ελέγχουν οι ιδιοκτήτες του Mega –«Νέα», «Ημερησία», «Βήμα», «Εθνος»- έκαναν κριτική σε οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης του ΓΑΠ;

Επειδή εμείς σε περασμένη ανάρτησή μας έχουμε σχολιάσει την αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ Παπανδρέου-Ψυχάρη, παραθέτουμε ένα σχετικό άρθρο που υπογράφει η Ματίνα Παπαχριστούδη στον «Δρόμο της Αριστεράς»:

Με φόντο την πίσω πόρτα του Μαξίμου

Ο όρος «διαπλεκόμενα» εισήχθη στο νεοελληνικό λεξικό από τον Κ. Μητσοτάκη όταν κατήγγειλε πως τον έριξαν τα τότε πανίσχυρα εκδοτικά συμφέροντα. Η διαπλοκή Μέσων με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, εντός και εκτός κρατικού μηχανισμού, εξελίχθηκε, γιγαντώθηκε. Βρέθηκε στην κύρια είσοδο του μεγάρου Μαξίμου, δίπλα και πίσω από πρωθυπουργούς και υπουργούς. Και στα 20 χρόνια από εκείνες τις δηλώσεις Μητσοτάκη, βουλιάζοντας σήμερα βασανιστικά στο βούρκο της απόλυτης διαφθοράς, η διαπλοκή τους πετάχτηκε στην... πίσω πόρτα του μεγάρου Μαξίμου. Από εκεί, λέει, πως τον έμπασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός τον Σταύρο Ψυχάρη, πρόεδρο του ΔΟΛ, για να του ζητήσει «κάτι».

Κάτι που προφανώς δεν αξίζει να επικοινωνηθεί, αποκαλυφθεί στους... κουτούς πολίτες. Σε αυτούς μόνο καθρεφτάκια-προσφορές και πληροφόρηση απευθείας από τα non paper της πολιτικής-οικονομικής εξουσίας, αρμόζει. Το πρόσφατο -ούτε πρώτο ούτε τελευταίο- επεισόδιο στους αιφνιδιαστικούς πολέμους που ξεσπάνε ενίοτε ανάμεσα στους δυο πόλους της εξουσίας στην Ελλάδα, τη μιντιακή και την πολιτική, χαρακτηρίζεται από έναν καινούριο παράγοντα στη σχέση τους. Την κατάρρευση του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού μοντέλου λειτουργίαςτων τελευταίων 20 ετών.
Κατάρρευση που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με φόντο τις πίσω πόρτες σε τραπεζικά ιδρύματα, υπουργικά γραφεία και δικαστικές αίθουσες.

Το μοντέλο που πέφτει με πάταγο, πολλοί ξεχνάνε επιδεικνύοντας εγκληματικά ανήθικη απώλεια μνήμης, εισήχθη σε αγαστή συνεργασία από τους δυο προαναφερόμενους πόλους και είχε μια βασική αρχή. «Για να σου πουλήσω την πληροφόρηση-είδηση-άποψή σου πρέπει να έχω λεφτά».
Λεφτά από δάνεια (κυρίως από κρατικά ή κρατικοδίαιτα ιδρύματα), λεφτά από κρατική διαφήμιση, λεφτά από κρατικές δουλειές στις άλλες παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου. Και έτσι, ενώ οι τράπεζες άνοιγαν απλόχερα τα χρηματοκιβώτιά τους προς τα Media και τις διαφημιστικές, τα ΜΜΕ μεταλλάσσονταν γοργά από Μέσα Ενημέρωσης σε Μέσα της απόλυτης χειραγώγησης. Της απόλυτης διαφθοράς. Της απόλυτης απαξίωσης. Γιατί ακόμη κι αυτή η βασική αρχή στην ύπαρξη των media ως αυτόνομου πόλου στην παραγωγή και την ιδεολογία, το εμπόριο της «είδησης» προς εξασφάλιση εξουσίας, διαστρεβλώθηκε.

Τα στελέχη των media μετατράπηκαν από δημοσιογράφοι σε πειθήνιοι μάνατζερ έναντι της δικής τους πλουσιοπάροχης αμοιβής. Ή των δικών τους προσωπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Στην καλή περίπτωση. Στην κακή αποδέχθηκαν το ρόλο συνδημότη εκβιασμών πάσης φύσως. Και όλα αυτά πάνω στο "σώμα" της ελευθερίας του ανθρώπου ενημερώνεται μα και να πληροφορείται! 

Ο καμβάς του νέου καβγά ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Στ. Ψυχάρη είναι η επώδυνη καταστροφή της χώρας. Απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως ουδόλως ενδιαφέρονται γι' αυτήν. Τα μαγαζάκια τους κόπτονται να σώσουν ή ό,τι απομείνει α αυτά. Και μαζί τους να σώσουν το εαυτούς τους.

Γι' αυτό εμφανίζονται με το προσωπείο του ισχυρού. Δεν πρόκειται όμως πλέον για μανδύα, αλλά για μια κακόγουστη μάσκα. Γιατί όπως έγραψε και ένας «πρώην αναγνώστης» των εφημερίδων του ΔΟΛ στο ιντερνετικό Βήμα «Κάποτε ήμουν συχνός αναγνώστης σας. Αποφάσισα, όμως, να μην σας ξαναδώσω φράγκο... και γ' αυτό δεν φταίει η οικονομική μου κατάσταση αλλά το ότι σας σιχάθηκα. Όλα εδώ πληρώνονται. Αντίο σας».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

AN THELETE ESIS H MPLOGER TON ALAZETE TA FOTA TON ALITI PSIXARI KAI PREPI NA TO KANETE GIA TO KALO TIS ELADOS

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2012 στις 10:37 μ.μ.

Ακόμα ένα άρθρο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Τα κανάλια έριξαν τον Γιωργάκη; Χα! Πως; Στηρίζοντας χυδαία όλες τις παραφροσύνες που έλεγε και έκανε; Με το να φαίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως"; Με την προπαγάνδα και την τρομοκρατία; Με τα ψεύτικα γκάλοπ του βλήματος για δήθεν λαϊκή στήριξη των εξοντωτικών μέτρων; Ο λαός τους έφτυσε, τους ουρεί και θα αποπατήσει όλους αυτούς που εξαπάτησαν τρομοκράτησαν και έκλεψαν το μέλλον του. Κατάλαβε αργά ο Ψυχάρης ότι κανείς δεν πιστεύει τα κανάλια ή τις βρωμοφυλλάδες του και γλύφει τώρα Σαμαρά ή Βενιζελο-λοβερδους. Το μόνο καλό είναι οι δαγκωνιές που δίνουν οι λυσσασμένοι πλουτοκράτες ο ένας στον άλλο. Ελπίζω να δούμε και άλλα άπλυτα στη φόρα. Αλήθεια, ένας εισαγγελέας με τσαγανό δεν υπάρχει στο κωλοσύστημα να ερευνήσει τα όσα λέγονται; Αλλά τι ρωτάω, μόνο όταν τους βρίζουν απλοί πολίτες κινητοποιούνται, μια και φοβούνται τον κόσμο. mitsos175.

8 Ιανουαρίου 2012 στις 9:30 π.μ.

Οι απόλυτα διαπλεκόμενοι μαλώνουν και ο καθένας παριστάνει τον τίμιο. Από γεννησιμιού τους τα συγκροτήματα των μέσων ενημέρωσης ήταν απόλυτα συνδεμένα με τις πολιτικές εξουσίες. Για τις οικονομικές εξουσίες δεν γίνεται λόγος γιατί είναι εξ ορισμού σάρκα και αίμα της.

Καλό το ξεμπρόστιασμα από το άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger