Home » , , » Σχετικά με την αποχώρηση του Αλέκου Χαλβατζή από το ΚΚΕ

Σχετικά με την αποχώρηση του Αλέκου Χαλβατζή από το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 | 5:24 μ.μ.

Η αποχώρηση του Αλέκου Χαλβατζή (γιό του Σπύρου) από το ΚΚΕ έγινε όταν σύμφωνα με τον ίδιο διαπίστωσε «σοβαρή έκτροπή του ΚΚΕ, από τη θεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού, το Πρόγραμμα του και τις αρχές λειτουργίας του». (Δείτε το σχετικό κείμενο του).

Πριν μερικές μέρες επέλεξε να δημοσιοποιήσει από τον προσωπικό του ιστότοπο «μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση», όπως την ονομάζει, αιτιολογώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την επιλογή. Τότε εμείς παραθέσαμε ασχολίαστη την ανάρτηση του στην ιστοσελίδα μας.

Σήμερα η φυλλάδα του Μπόμπολα «Εθνος» κάνει ένα απ’ τα κύρια θέματά της την αποχώρηση απ’ το ΚΚΕ του γιού του Σπύρου Χαλβατζή σχολιάζοντας αποσπασματικές φράσεις από το τελευταίο κείμενο του.
Πριν παραθέσουμε το κείμενο του καλαμαρά του «Εθνους», Παναγιώτη Τσούτσια, να θυμίσουμε τι τόνιζε, ο Αλέκος Χαλβατζής στο κείμενο που έστειλε την επόμενη μέρα της αποχώρησής του -  22/9/2010- σε φίλους και συντρόφους του:   «ΔΕΝ ΚΑΛΩ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ από τους οργανωμένους συντρόφους μου. Αυτό που ελπίζω και καλώ καθέναν να κάνει είναι να πολεμάει ότι στραβό βλέπει επίμονα και θαρρετά, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που του δίνουν οι αρχές λειτουργίας του Κόμματος ακόμα και αν του φαίνεται οτι η προσωπική του συμβολή μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Παρακάτω το κείμενο απ’ το σημερινό «Εθνος»:

«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΑΛΕΚΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΗ

«Λαθρεπιβάτες» στο τιμόνι του ΚΚΕ


Διαπιστώνει εκτροπή και βαθιά κρίση στον Περισσό, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στη γραμματέα του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Δριμύ «κατηγορώ» στην ηγεσία του ΚΚΕ, με χαρακτηρισμούς όπως «λαθρεπιβάτες» που τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα αναρριχήθηκαν στην κορυφή της πυραμίδας, απηύθυνε ο Αλέκος Χαλβατζής, γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, πρώην πλέον στέλεχος του κόμματος.

Μέσα από το προσωπικό του blog και μετά από 14 μήνες, ο Αλέκος Χαλβατζής, οποίος διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο Τμήμα Διαφώτισης της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοσίευσε το γράμμα που είχε στείλει στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Χαλβατζής για να αιτιολογήσει τη δημοσιοποίηση των διαφωνιών του αναφέρει ότι πολλές φορές σκέφτηκε να καταθέσει δημόσια και ολοκληρωμένα την άποψή του για αυτό που εννοεί «σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση στο ΚΚΕ».

Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ τονίζει ότι «τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα, με αυτό που -εξ ιδίων κρίνοντας- αφειδώς προσάπτουν σε όποιον τους αντιστέκεται, δηλαδή με τον πιο βρώμικο φραξιονισμό, άνθρωποι που ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά (ή εξελίχθηκαν σε) λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους».

Το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ αποδίδει την κύρια ευθύνη στην Αλέκα Παπαρήγα, καθώς, όπως υποστηρίζει, έχει πρωταγωνιστική εμπλοκή στην εκτροπή, αν και ο ίδιος, όπως λέει, και πολλοί σύντροφοί του τη θεωρούσαν παλιότερα τη βασική εγγυήτρια της κομματικής λειτουργίας.

Ο Αλ. Χαλβατζής σημειώνει ότι η δημόσια τοποθέτησή του θα αξιοποιηθεί από τους ιθύνοντες του ΚΚΕ όπως έγινε και όταν αποχώρησε- προκειμένου να του προσάψουν κατηγορίες και «ακόμα χειρότερα, θα προσπαθήσουν να ταυτίσουν εμένα με ανθρώπους με τους οποίους είχα ή έχω ακόμα προσωπικές σχέσεις» ή θα ανακυκλώσουν τα χιλιοειπωμένα περί εσωκομματικής αντιπολίτευσης και «φραξιονισμού».

Στο γράμμα προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο κ. Χαλβατζής σημειώνει ότι το ΠΑΜΕ δεν μπορεί να είναι κομματικό παράρτημα, καθώς και ότι το κόμμα διατάσσει τα στελέχη του και οι συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ επικυρώνουν διά βοής. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για τις ακτιβίστικες ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν επαγγελματικά στελέχη, συνδικαλιστές αποσπασμένοι από την παραγωγή και «ένας μικρός σκληρός πυρήνας φοιτητών οι οποίοι ακούσια έχουν μετατραπεί σε μόνιμους κομπάρσους, σε ρόλο εργάτη».

Οπισθοδρόμηση

Σε ό,τι αφορά τη δράση και λειτουργία της ΚΝΕ, ο κ. Χαλβατζής μιλά για οπισθοδρόμηση, για εμπέδωση απαράδεκτων αντιλήψεων -γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008-, καθώς και για «κάθε λογής τυχοδιωκτισμό και τερτίπι για να φανεί μέσα και έξω από την οργάνωση ότι είμαστε «από πάνω», κυρίαρχοι».

Μάλιστα χαρακτηρίζει τη δημιουργία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) «εξαμβλωματικό κακέκτυπο του ΠΑΜΕ». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην «απομάκρυνση από τη στρατηγική και την ιστορία του ΚΚΕ», αλλά και σε παραβιάσεις της κομματικής λειτουργία του κόμματος.

Σε άλλο σημείο του γράμματος που έστειλε στην ΚΕ του ΚΚΕ ο κ. Χαλβατζής τονίζει ότι «οι υπαρκτές δυσκολίες της ταξικής πάλης, η επίθεση του ταξικού εχθρού ή των πολιτικών αντιπάλων αξιοποιούνται έντεχνα για τη χειραγώγηση του κομματικού δυναμικού», καθώς και ότι οι όροι «αντικομμουνισμός», «προβοκάτσια», «φραξιονισμός» ακούγονται διαρκώς και μάλιστα εμφανίζονται ως πρωτοφανείς στην ιστορία. Για τις παρατηρήσεις του για το ΠΑΜΕ του έλεγαν πως «αυτά τα λέει ο Παναγόπουλος, η εργοδοσία και ο ΣΥΝ», ενώ για τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις επισημαίνει πως υπάρχει πλέον όχι απλώς ωραιοποίηση αλλά ανοικτή παραπληροφόρηση από τα κομματικά μέσα και την εσωκομματική ενημέρωση. Τέλος, τονίζει ότι πολλοί σύντροφοι έμπειροι με ικανότητες περιθωριοποιούνται ή και στιγματίζονται...

Η αποχώρηση
Ελυσε τη σιωπή του μετά από 14 μήνες...

Μετά 14 μήνες το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Αλέκος Χαλβατζής, γιος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή-, έλυσε τη σιωπή του, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα εκτενές κείμενο που περιγράφει τα... τεκταινόμενα στο ΚΚΕ. Ο κ. Χαλβατζής αποχώρησε από το ΚΚΕ στις 21 Σεπτεμβρίου του 2010, αφού πρώτα έστειλε γράμμα στην Κεντρική Επιτροπή και οι απαντήσεις που πήρε, όπως ο ίδιος γράφει, είναι ατεκμηρίωτες και συκοφαντικές.

Σημειώνει μάλιστα πως ό,τι θετικό διασώζεται από την ιστορία του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένο στις συνειδήσεις μελών και οπαδών, αλλά είναι κυκλωμένο από τη σημερινή λειτουργία και δράση του κόμματος.

Εκτροπή
Καιροσκόποι στη θέση ικανών

Ο Αλέκος Χαλβατζής υπογραμμίζει ότι είναι πλέον βέβαιο ότι η εκτροπή δεν είναι μια παρέκκλιση, καθώς η κινητήρια δύναμη είναι «η σχεδιασμένη και από χρόνια υλοποιούμενη μεθόδευση από το κομμάτι της καθοδήγησης του κόμματος» - κομμάτι της καθοδήγησης που από μειοψηφία έγινε πλειοψηφία. Καταλήγει δε ότι ικανά στελέχη αντικαταστάθηκαν από ημέτερους ή καιροσκόπους ή άπειρους, που διαμορφώθηκαν εκ του μηδενός από τους ενορχηστρωτές της ανατροπής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 26 σχόλια

25 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:10 μ.μ.

θα τον βρειτον δρόμο του το παιδί στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας, αν είναι τυχερός, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι....
Πάντως έχει πλάκα, αν δει κα΄ποιος τις αποφάσεις της παρασυναγωγής της 6ης ολομέλειας και της κριτικής του Χαλβατζή JR, αρκεί να αλλάξουν τα ονόματα και οι ημερομηνίες και έχουμε πλήρη, σύγχρονη και αξιόπιστη κριτική στο ΚΚΕ. ...

25 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:28 μ.μ.

Διαβαζω το εθνος καθημερινα και ειχα
την εντυπωση οτι η συνταξη και οι αρθτογραφοι του δεν γνωριζαν την υπαρξη του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ειναι εξαφανισμενο απο την φυλαδα των τοκογλυφων.

Και ω του θαυματος ερχεται το αρθρο
για να μας ανοιξει τα ματια.

α ρε Μπομπολα τι θα καναμε εμεις οι κομμουνιστες χωρις εσενα!

25 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:31 μ.μ.

Είσαι άδικος ρε Μήτσο. Αν και προσωπικά δεν τον γνωρίζω έχω ακούσει από συντρόφους του τα καλύτερα λόγια για τον Αλέκο Χαλβατζή.

25 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:31 μ.μ.

Αν παρκάμψει κανείς τα ζητήματα εσωκομματικήςς δημοκρατίας τα οποία δεν προξενούν και εντύπωση (τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε μικρότερες και "δημοκρατικότερες" οργανώσεις - πολιτικές συλλογικότητες), η κριτική του Αλέκου Χαλβατζή δεν είναι παρά μια από τα δεξιά κρτική στην εγκατάλειψη της γραμμής του "πλατύτερου" ΑΑΔΜ (Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού - Μετώπου) από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:58 μ.μ.

Το κείνεο του Αλέκου Χαλβατζή είναι μεστό και έχει αξία διότι:

- Θέτει στη σωστή πολιτική βάση, το μέγα θέμα της εσωκομματικής δημοκρατίας! Δεν μπορεί η εσωκομματική δημοκρατία μέσα στο ΚΚΕ να είναι ανύπαρκτη, και να θές να πείσει μετά την εργατική τάξη, πως η κοινωνία που ευαγγελίζεσαι είναι καλύτερη από τον καπιταλισμό και βάζει την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας!!

Μάλλον, η κοινωνία που ευαγγελλίζεται το ΚΚΕ είναι σαφώς χειρότερη από τον καπιταλισμό, καθαρά πράγματα!

- Αναδυκνύει την υστερική σεχταριστική γραμμή του ΚΚΕ η οποία το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση (δείτε τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες σε μια σειρά κλάδους ή τη νεολαία).

- Δεν είναι κριτικη από τα δεξιά, διότι πολύ απλά, ο Αλέκος Χαλβατζής καλεί στη δημιουργία νέου κομμουνιστικού κόμματος, θεωρώντας το ΚΚΕ πως δεν πληροί καμμία προϋπόθεση για ένα σύγρχονο κομμουνιστικό κόμμα. Διαπίστωση με την οποία συμφωνώ!

- Η μετωπικη λογική του ΚΚΕ δια της διολίσθησης έγινε σεχταριστική και ανύπαρκτη. Αυτό φρονώ πως καταγγέλει ο Αλέκος Χαλβατζής, αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. Το μέτωπο της εποχής μας δεν μπορεί παρά να είναι μέτωπο κοινωνικών ΚΑΙ πολιτικών δυνάμεων! Με στόχο εκτιμώ την εργατική εξουσία/δημοκρατία, συνεπώς χρειάζεται να έχει αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα.

Αλλο πράγμα αυτό και άλλο η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ στην αντίληψη ενβός κόμματος. Αυτή η λογική της διολίσθησης είναι καταστροφική, όποια γραμμή και αν έχει το χ κόμμα. Διότι με τη λογική της διολίσθησης ούτε τα μέλη καταλαβαίνουν κάτι, ούτε μπορούν να υπερασπίσουν αποτελεσματικά μια αντίληψη. Αντιθέτως η ανοιχτή και τίμια ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων για το χαρακτήρα του μετώπου είναι η μόνη που μπορεί να παράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, διότι κάνει τα μέλη συμμέτοχα στην παραγωγή πολιτικής.

Αυτό θαρρώ είναι η ουσία της κριτικής που πρέπει να ασκείται στο ΚΚΕ και σε κάθε κόμμα που έχει την ίδια αντίληψη διολίσθησης!!!

Και ναι, η εσωκομματική δημοκρατία, ανεπαρκής και ανεπαρκής ξανά, είναι όμως πολύ ανώτερη σε άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις από αυτή του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:22 μ.μ.

Με θλίβει το γεγονός ότι στο διαδικτυακό χώρο,την υπεράσπιση της γραμμής του ΚΚΕ την έχουν αναλάβει εργολαβικά, ειρωνικά, φανατισμένα και ημιμαθή ανθρωπάκια,που με ύβρεις και ποδοσφαιρικό οπαδιλίκι υποτίθεται ότι προασπίζουν το ΚΚΕ...Επειδή μπαίνουν στον πειρασμό και σοβαροί άνθρωποι να γράψουν ένα σχόλιο και βρίσκονται απέναντι στην καφρίλα ασχημονούντων παπαγαλίσκων που ονειρεύονται ότι βρίσκονται τουλάχιστον στο επίπεδο του Λένιν(τρομάρα τους...),ας τους μαζέψει κάποιος από την ηγεσία,γιατί το ΚΚΕ είναι κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του τόπου,με τους αγώνες,τις θυσίες,ενίοτε και με τα λάθη του. Επειδή είμαι και εγώ μια περίπτωση ανάλογη με τον Αλέκο Χαλβατζή(όπως πολλοί άλλοι που ο πατέρας μας δεν είναι βουλευτής του κόμματος,άρα κάνουμε λιγότερο "θόρυβο"),θα'θελα να πω ευθαρσώς ότι τα όποια λάθη της ηγεσίας ανά καιρούς,οι αστοχίες ακόμα και το έλειμμα εσωκομματικής δημοκρατίας είναι φαινόμενα που προσεγγίζονται και μπορεί να βρεθεί μέσα από ειλικρινή διάλογο,ο σωστός δρόμος.Το να διαφωνήσεις ίσως σημαίνει διαγραφή,σημαίνει όμως ότι διατηρείς και τον αυτοσεβασμό σου και ότι με σεβασμό και πίστη στη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων δεν μηδενίζεις όσα σε ενέπνευσαν να αγωνίζεσαι στις τάξεις του συγκεκριμένου κόμματος.Κλείνοντας θα'θελα να πω ότι (και αφού σημείο αναφοράς είναι η τοποθέτηση και οι προβληματισμοί του σύντροφου Αλέκου) με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά από αυτά που καταγράφει και αποτελούν και δικές μου βιωματικές εμπειρίες ως ενός μέλους που πάλεψα δεκαετίες στις τάξεις του ΚΚΕ.Θα'θελα να κάνω μια παράκληση (κινούμενος πάντα στη λογική ότι οι διαφωνίες μου δεν έχουν ιδιοτελές κίνητρο και ότι μετά την αποχώρηση μου από τα καθήκοντα του ενεργού μέλους ουδέποτε προσέγγισα άλλο πολιτικό χώρο).Εκεί στην ηγεσία ακούστε καλά, ο χώρος μας πάντα διακρινότανε από ήθος και φυσική ευγένεια,τους αντιπάλους μας πάντα τους αντιμετωπίζαμε με τη δύναμη του δίκιου των επιχειρημάτων μας και όχι με τα ανθρωποειδή που πιθηκίζουν βγάζοντας άναρθρες κραυγές μίσους και βοθροειδή κατάλοιπα λάσπης απέναντι σε ανθρώπους που τίμησαν και τιμούν το κόμμα με τη δράση τους και το αγωνιστικό τους ήθος.Μαζέψτε αυτά τα σκουπίδια που μόνο κακό κάνουν στο κόμμα με την βλακεία και την απίστευτη επιθετικότητα που τους διακρίνει..
Υ.Γ.Προς Βαθύ κόκκινο,συνεχίστε την σωστή ενημέρωση με το ήθος και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζετε την υπόθεση της Αριστεράς και του λαΐκού κινήματος,αποτελείτε μια όαση στο χώρο του διαδικτυακού συρφετού.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:42 μ.μ.

Πως ειναι δυνατον να εχουν γνωμη για τα εσωκομματικα και ιδιαιτερα τη λειτουργια του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου εντος ΚΚΕ ατομα που ΔΕΝ ειναι μελη του?

Το ερωτημα σε διαφορους ανωνυμους ειτε επωνυμους (προφανως επαγγελματιες) κριτικαδορους των παντων γυρω απο το ΚΚΕ

(Προφανως δεν αναφερομαι στον χαλβατζη αλλα σε οσους με ευκολια λενε οτι ''γνωριζουν'' τι παιζει εντος κκε,χωρις να ξερουν να σου κατονομασουν μιια ΚΟΒ....)

Οσο για το κειμενο, θα αρκεστω στο timing δημοσιευσης του...λιγο μετα το μνημονιο 2, με εναν τεραστιο απεργιακο αγωνα σε εξελιξη, οποιος δεχεται πασης φυσεως προβοκατορικες αλλα και ξεκαθαρες επιθεσεις, ενω η ανεργια ειναι ανω του 20%, ενω η καταστολη στυπαει κοκκινο, ενω πλεον καταργηθηκε το αυτοφωρο για ενστολους εν ωρα υπηρεσιας και και και...ενω ο συγκεκριμενος εχει σιωπησει για καμποσα θεματα που εχουν συμβει καιρο τωρα, ακομα και για δολοφονικες επιθεσεις εναντια σε φιλους,μελη,στελεχη του ΚΚΕ, ενω ο λαος βραζει και ο κοσμος χανεται.....ο χαλβατζης μας 'εξηγει΄τι πιστευει οτι εγινε πριν 2-3-4 χρονια σε μια υποθεση καθαρα προσωπικη του

Ας το αξιοποιησουν λοιπον οι λογης μισθωμενοι ειτε εθελοντες ηλιθιοι αντι-ΚΚΕδες, αφου αυτο πετυχε ο ιδιος και αυτοι θα θυμομαστε οσοι δεν υποστειλαμε την σημαια του Κομματος ποτε.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:13 μ.μ.

πω πω τραγικος ο συντακτης του post της 25ης Φεβρουαριου 9:42μ.μ

και νομιζει τωρα οτι το πολωσε το πραγμα προς τα εκει που νομιζει. κλασσικη περιπτωση αποπροσανατολιμου και προσπαθειας να θολωσει τα νερα.
μασαει η κατσικα ταραμα;
μεγαλη θλιψη γιατι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι σαν του λογου του στην Αριστερα. και κυριως την Κουμμουνιστικη που με ενδιαφερει.


"Συντροφε" ανωνυμε: Καθε περιοδος που ζουμε (ποσο μαλλον μια περιοδος δομικης Κρισης του Καπιταλισμου) χαρακτηριζεται απο την ενταση της επιθεσης απο μεριας των Αστων. πραγματικα νομιζεις οτι τωρα κατι ειπες;;;;;;;;;;;;;;;;;;

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:43 π.μ.

Aρθρα σχετικά με το ζήτημα (για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια):

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_5228.html

http://e-globbing.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

http://fadomduck2.blogspot.com/2012/02/blog-post_24.html

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:49 π.μ.

«Ακόμα και σήμερα, στο ιδεολογικό οπλοστάσιο του οπορτουνισμού βρίσκεται το «ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς». Και όπως δείχνει η πείρα του ΚΚΕ, η πρώτη σημαία, που σήκωνε πάντα στο Κόμμα ο φραξιονιστικός οπορτουνισμός, σε συνθήκες οξείας διαπάλης και κρίσης, ήταν εκείνη της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα η«δημοκρατία» ήταν το πρόσχημα για τη νομιμοποίηση των οργανωμένων τάσεων μέσα στο Κόμμα, την ισχυροποίηση μιας εξ αυτών, τη διάρρηξη του ενιαίου της δημοκρατικής λειτουργίας και της πειθαρχίας στην εφαρμογή των αποφάσεων. Η μετέπειτα πρακτική όλων των οργανωμένων τάσεων (φραξιών), αποδεικνύει τη σκοπιμότητα που υπήρχε στα επιχειρήματα περί δημοκρατία»

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:54 π.μ.

H απoρια του πως γίνεται να έχουν άποψη για τις εσωτερικές λειτουργίες του ΚΚΕ, άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από ΚΟΒ, παραμένει...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:39 π.μ.

Όποτε και να το έγραφε το σημείωμα ο Αλέκος, πάντα κάτι θα βρίσκατε οι ΚΚΕδες για το χρόνο που το έγραψε και ποιον εξυπηρετεί. Ξεχνάτε να αναφέρετε ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η "συμπεριφορά" του ΚΚΕ στα μέλη του που τολμούν να διαφωνήσουν με τη γραμμή του κόμματος μέσα στις ΚΟΒ. Ο Αλέκος εξηγεί όσο μπορεί και όσο θέλει το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο κόμμα. Ψέματα δε λέει πουθενά απλά δε ξέρει να εξηγήσει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Και δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό γιατί πρέπει να έχεις διαβάσει και κατανοήσει τον Μαρξισμό όχι όπως τον εξηγεί το ΚΚΕ αλλά όπως πραγματικά είναι.
Η παραμύθα που κάποιοι κομπάζουν ότι παρά τη διαγραφή τους από αυτό το κόμμα δεν υποστέλουν τη σημαία του κόμματος, απλά δείχνει ταύτιση με το μέσον και όχι με το σκοπό με αποτέλεσμα να "εγληματούν" πολιτικά.
Δεν είναι βρωμιάρης ο Χαλβατζής, ούτε ΠΑΣΟΚος. Αυτή είναι μια κλασσική τακτική των ΚΚΕδων, όταν δε μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα, χαρακτηρίζουν. Ο Χαλβατζής στο ΚΚΕ θα ήθελε να παραμείνει. Θα ήθελε να παραμείνει στο ΚΚΕ του 15ου συνεδρίου κι όχι σ' αυτό του 18ου συνεδρίου. Είναι κι άλλοι που έχουν τέτοια άποψη και παίρνουν γραμμή από το blog Εργατικός Αγώνας.
Ψυχραιμία ΚΚΕδες που υπερασπίζετε τον σημερινό μηχανισμό του κόμματος τυφλά. Θα έχουμε εξελίξεις ραγδαίες στη κοινωνία και δε θα πάρετε χαμπάρι γιατί μείνατε πίσω.

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:39 π.μ.

@giorgis:
άσε με ρε Γιώργη, έχω περίπου 10 χρονια που έχω διαγραφει από την "Κόντρα", με είδες ποτε να βγάζω τα οργανωτικά της στο μεϊντάνι;
-άλλο η πολιτική διαφωνία, άλλο η κατινιά επιπεδου Τατιάνας...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:29 π.μ.

3 39 μην βιάζεσαι οταν τα λογια σου συναντήσουν την πραγματικότητα εχεις
καιρο για χειροπιαστά επιχειρήματα μη σπαταλάς τον χρονο σου η ιστορια σε
περιμένει, άλλωστε εμεις θα μείνουμε πίσω οπως πίσω είμαστε πολλές δεκάδες
χρονια ,αλλο τωρα που η ριμάδα πέρασε και δεν σε δικαίωσε σύμπτωση ηταν
εμπρος για την επόμενη (σύμπτωση)
Ο Μαρξισμος που λες (αλλα δεν λες) δεν ειναι για ακαδημαϊκή χρήση ειναι εργαλείο
και το δικο σου εργαλείο δεν δουλεύει(μάλλον δεν ξερεις να το χειριστείς) καλα ελα που
ξερει η εργατική ταξη έστω και απο ένστικτο μην την υποτιμάς δεν ειναι κακομοίρα και άχρηστη
ουτε δεν εχει ανάγκη απο φλύαρους που τους δεσμεύει το εγω τους ετσι και αλλιως αυτη
θα αποφασίσει ετσι δεν ειναι ?
Μια πραγματικότητα ειναι που απαντά αν ξερεις το τροπο να την υπερβείς χωρις να ειναι
εικονική τοτε θα μπορείς να μιλάς και αυτα που λες να εχουν κάποια αξια αλλα ακομα
εισαι μακρια απο αυτο ομως δυστυχώς για εσενα εισαι κοντα στον λεγόμενο μικρομεγαλισμο
που απο ενα σημείο και μετα ειναι και κωμικός
ΥΓ
Ο αλλος απο πανω δυσανασχετεί που απαντάμε δεν του αρέσει λεει θελει μονο εκείνος

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:34 π.μ.

το κείμενο είναι πραγματικά πολύ μέτριο και ελάχιστα πρωτότυπο και γι αυτό δεν θα μπω σε αναλυτικό σχολιασμό. Το πόσο μέτριο είναι φαίνεται και από το εξής. Όλος ο διάλογος που άνοιξε (και φυσικά ο αστικός τύπος αλλά αυτό είναι αναμενόμενο) δεν πιάνει ούτε για μια στιγμή την ουσία αυτού που (νομίζει ότι) βάζει ο Χ. αλλά κινείται (ανταξίως του κειμένου) σε μια συνηθισμένη, ρηχή αντιΚΚΕ (ή φιλοΚΚΕ από την άλλη) αντιπαράθεση με τα ίδια και τα ίδια που ακούμε στα κάθε ποστάρισμα από ανώνυμα σχόλια(και μη πιάσει τώρα κανείς να πάρει στα σοβαρά το κείμενο και αρχίσει καμιά συζήτηση για το επαν υποκείμενο -πέταξε το πουλάκι). Γίνεται ένας ντόρος επειδή είναι γιος στελέχους του ΚΚΕ, αυτό είναι όλο. η στιγμή για εμένα δεν είναι τυχαία. αν δεν ήθελε να κανει κακό θα περίμενε και τις εκλογές (αφού τόσο του αρέσει να δίνει επιλεκτικά αριθμητικά παραδείγματα αρχαιρεσιών) ώστε να τα συνεκτιμήσει στα συμπεράσματά του. από εκεί και πέρα πολύ κακό για το τίποτα. Μην πιάσουμε τώρα τα παιδιά από του Στάλιν μέχρι του Φιντέλ και από του Μπελογιάννη μέχρι του Λαμπράκη. Πχ και ο γιος του Λαφαζάνη είναι αναρχικός (πέρασε από Ν.ΣΥΝ) άρα προφανώς διαφωνεί με την πολιτική στάση του πατέρα του. Πρέπει να γράψει κανά "μανιφέστο";

Βασίλης

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:36 π.μ.

ε τί να κάνουμε.. έγινε και το 18ο συνέδριο με τις ίδιες διαδικασίες που έγινε και το 15ο (στο οποίο "θα ήθελε να παραμείνει").

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:48 μ.μ.

Σύντροφοι προσοχή εξοργισμένοι ΚΝιτες παραμονεύουν με τα άπαντα του Λένιν για να σας προσάψουν κατηγορίες βάσει εδάφιων της επαναστατικής θεωρίας.

Λες και η επαναστατική θεωρία είναι ερμηνεία νόμου...

Ελπίζω όλα τα κόμματα της Αριστεράς να ωριμάσουν λίγο περισσότερο μέρες που είναι.

Φιλικά

Βασίλης

26 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:05 μ.μ.

Αφού είναι ΤΟΣΟ δημοκρατικό το κόμμα σας, εξηγήστε μας γιατί τόσα χρόνια έχετε τον ίδιο γραμματέα, ενώ τα αστικά επιτελεία τους αλλάζουν πολύ συχνότερα και με συμμετοχή του κόσμου.

Εκτός και αν θέλετε να πιστέψουμε ότι η εν λόγω γραμματέας είναι επαρκής στο ρόλο της και ότι δεν έχουν περάσει πολύ ποιο αξιόλογοι και ικανοί υποψήφιοι για την εν λόγω θέση.

Αλήθεια, πως προτείνετε και ψηφίζετε κανείς για την όποια θέση στο ΚΚΕ?

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:19 μ.μ.

λυπάμε αν έφυγε ο αλέκος, από το κ.κ.ε. είναι καλό παιδί πραγματικά, ξέρω ότι μπορεί να τον έχουν πειράξει κάποια πράγματα, αλλά το κ.κ.ε. έχει σαφείς θέσεις και τοποθετήσεις, αν κάποιος θέλει να ενταχθεί στις γραμμές του ο.κ., αν όχι, πάλι ο.κ. δε θα γεμίσει τον κόσμο παραμύθια, για να το ψηφίσουν... δεν είναι ζορό οι κνίτες...όσο για την αλέκα,να ναι καλά και να κρατάει γερά, και γω όταν έφυγα από την κ.ν.ε. είχα χαλαστεί με την ''παθητικότητα'' των συντρόφων μου τότε, αλλά, αυτό είναι δημοκρατία... το κ.κ.ε. είναι από τα πιο δημοκρατικά κόμματα στο εσωτερικό του... όσοι είχαν την τιμή κάποια στιγμή να είναι μέλη του το γνωρίζουν...

27 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:04 π.μ.

Τα αστικα επιτελεια αλλαζουν τους γραμματεις και φαρισαιους καθε λιγο καιρο
για να βρουν τροπο να ξανα-αγκιστρωσουν τον κοσμο πανω τους

και καλα φευγει ο κακος ερχεται ο καλος

το κκε δεν εχει κανενα λογο να το κανει αυτο
για την αλλαγη γραμματεα υπαρχουν οι αναλογες εσωκομματικες ορισμενες διαδικασιες

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:55 μ.μ.

Διευκρίνηση

Οι Βασίληδες 10:34 και 3:48 είναι προφανώς διαφορετικά πρόσωπα.

Ο 1ος (χρονικά) Βασίλης

ΥΓ συνφοι δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς τα καραγκιοζιλίκια των αστικών κομμάτων με εκλογή προέδρου από "εκατομμύρια πολίτες" εσωκομματική δημοκρατία... νομίζω τ θέμα αυτό στην αριστερά δεν μπορεί να ανοιξει

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:04 π.μ.

Δε γνωρίζω τον Α.Χαλβατζή αλλά κρίνοντας από την επιχειρηματολογία του δε βλέπω ιδιαίτερο βάθος στην ανάλυσή του.θεωρώ ότι πιέστηκε ψυχολογικά για διάφορους λόγους(ίσως λόγω συναισθηματικής ευαισθησίας)και προσπάθησε να μετατρέψει την ψυχολογική φόρτιση σε λογική επιχειρηματολογία.Νομίζω σε πολλούς μπορεί να έχει τύχει αυτό,να αισθανθούμε ότι καταπιεζόμαστε.Με προβληματίζει επίσης γιατί θέλησε να δημοσιοποιήσει αυτή την επιστολή,τι ακριβώς κερδίζει μ'αυτο;Δε νομίζω ότι ο τρόπος λειτουργίας του ΚΚΕ αφορά ολόκληρη την κοινωνία.Απο κει και πέρα χρειάζεται να τονίσουμε ότι το επίπεδο της διαλεκτικής σκέψης δεν είναι αναπτυγμένο σε όλους στον ίδιο βαθμό συνεπώς ενδέχεται κάποιοι πιο ''προχωρημένοι''να νιώθουν άβολα ειδικά εντός ΚΚΕ.Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωση Α.Χαλβατζή.Το Κόμμα είναι αναγκαίο κακό(Λένιν)και ε΄τσι πρέπει να το βλέπει κανείς

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:45 μ.μ.

Χμ, πουριτανικό και συντηρητικό κόμμα το ΚΚΕ.

Μην και τυχόν γίνει συζήτηση για την ποιότητα της εσωκομματική του δημοκρατίας (ποιά;;;;).

Μην και τυχόν γίνει συζήτηση για την φυσιογνωμία και την πολιτική του. Αμέσως να βγουν τα...όργανα: Πράκτορας, γιατί το'΄πε τώρα (και πότε να το πει;; στις ...30 Φεβρουαρίου θα απαντούσε το ΚΚΕ). Αφού όποτε και να βγει καποιος να πει μια συγκροτημένη κριτική στο ΚΚΕ, πάντα είναι ακατάλληλος ο καιρός (τη μια εκλογές, την άλλη απεργίες, και πάντα ο εχθρός καραδοκεί).

Αυτή η λογική και η αντίληψη έχει διαποτίσει πια το ΚΚΕ. Και είναι βαθιά αντεπαναστατική και γραφειοκρατική. Για αυτό και το ΚΚΕ ΔΕΝ θέλει μα και ΔΕΝ μπορεί να συμβάλλει σε μια νέα λαϊκή/εργατική έφοδο στον ουρανό.

Είναι πια αργά, για το κόμμα αυτό.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 4:33 π.μ.

"Την περασμένη Κυριακή (12/2) για λίγες ώρες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με την ανομοιογένεια, τις αυταπάτες, την απειρία και τις αντιφάσεις τους, βγήκαν στους δρόμους και βρέθηκαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία έξω από μπλοκ οποιασδήποτε δομής του κινήματος (επαναστατικής, ριζοσπαστικής, ρεφορμιστικής ή και συμβιβασμένης – πολιτικής ή συνδικαλιστικής) ανοργάνωτοι, στο έλεος της κρατική καταστολής και της προβοκάτσιας που φτάνει πλέον και στη δολοφονία.

Τι άλλο από πλήρη αδυναμία ή και ανυπαρξία πολιτικής πρωτοπορίας αναδεικνύουν όλα αυτά?"
Αυτό για μένα είναι όλο το ζουμί...απάντηση σε αυτό υπάρχει;;;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2012 στις 10:59 μ.μ.

Και τι να κερδίσεις βραχυ μεσο και μακροπρόθεσμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με ανομοιογένεια, αυταπάτες, απειρία και αντιφάσεις; μήπως μερικούς νεκρούς και τους υπόλοιπους φοβισμένους στα σπίτια τους;
Εάν δεν βγει ο κόσμος κάτω από έναν ενιαίο φορέα με ριζοσπαστική, ανατρεπτική (και δεν εννοώ σκοτώστε τους μπάτσους και τους πολιτικούς) κομμουνιστική και αυστηρά πειθαρχημένη προοπτική τότε τίποτε δεν μπορείς να πετύχεις.
Δυστυχώς για άλλους, ευτυχώς για άλλους μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2012 στις 3:33 μ.μ.

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger