Home » , » Καλή είναι η επανάσταση, αλλά καλύτερα να γίνεται μακριά μας...

Καλή είναι η επανάσταση, αλλά καλύτερα να γίνεται μακριά μας...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 | 12:49 π.μ.

Του Παναγιώτη Μαυροειδή

 Που ήταν τελικά τα ΟΥΚ και οι παρακρατικοί  στις παρελάσεις;
Περί φόβου, προβοκάτσιας, ατολμίας και πολιτικής δειλίας

Την σχετική συζήτηση την είχε ξεκινήσει από τις 11/3/12 ο Ριζοσπάστης, σε δημοσίευμα με τίτλο ‘’ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ, Φτιάχνουν κλίμα, που «μυρίζει» προβοκάτσια’’. Πηγή της εφημερίδας αποτέλεσαν  διάφοροι ακροδεξιοί ιστότοποι, οι  μπαρούφες των οποίων αναμεταδόθηκαν αμάσητες.

Ακολούθησαν στο ίδιο μήκος κύματος, αποστάσεις δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, από κάθε προετοιμασία
για εργατικές λαϊκές διαδηλώσεις, στο επαναστατικό πνεύμα της επετείου, ενάντια στην οικονομική και πολιτική κατοχή από τη χούντα της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Τα χειρότερα όμως ήρθαν αργότερα. Ακριβώς όταν ο χειρισμός του θέματος, ξέφυγε από τις υπερβολές και τα λάθη των δημοσιογράφων των αριστερών εφημερίδων.

Τσίπρας και Παπαρήγα πήγαν να συναντήσουν και να σφίξουν το χέρι του Παπαδήμου, ακριβώς μια μέρα πριν τις παρελάσεις της 24/3 στο κέντρο της Αθήνας. Στο περιθώριο των συναντήσεων, έκαναν πανομοιότυπες δηλώσεις  προκαταβολικής καταδίκης λαικών διαδηλώσεων στις παρελάσεις. Πάντα στο όνομα της προβοκάτσιας και των …ακροδεξιών. 
Οι δηλώσεις ήταν πολύ ξεκάθαρες: 

Ο  Α. Τσίπρας, δήλωσε πως  ‘’Υπάρχει κίνδυνος προβοκάτσιας στις παρελάσεις από  ’’ θεσμικά ή εξωθεσμικά κέντρα’’
Παράλληλα, η Α. Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν προβοκάτσιες κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τόνισε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να αντιδράσει, υπογραμμίζοντας ότι ‘’δεν αποκλείεται κάποιοι να αναζητούν προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές’’.

Λίγες μέρες πριν, σε ομιλία της στην Πάντειο είχε πει χαρακτηριστικά: «Οχι στράκα-στρούκες, όχι αυτά που ετοιμάζονται στις 25 Μαρτίου όπου έχουν βγει οι απόστρατοι και καλούν βατραχάνθρωπους, ΟΥΚάδες, διάφορα σώματα, να κάνουν γεγονότα στην Αθήνα. Αυτό θα είναι μια προβοκάτσια για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να φοβηθεί το κίνημα».
Πού ήταν τελικά οι ακροδεξιοί ή οι ελεύθεροι σκοπευτές που θα δρούσαν από τις ταράτσες;
Πρόκειται περί αφέλειας της κοινοβουλευτικής αριστεράς; Κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα είναι σοβαρότερο.

O λαός στο δρόμο, η αριστερά στον τρόμο

Τα μόνα αληθινά γεγονότα  που υπήρξαν, είναι τα παρακάτω:

Πρώτο: Μαχητική δράση χιλιάδων ανθρώπων σε  όλη την Ελλάδα και στις πιο μικρές κωμοπόλεις, που εξέφρασαν με ποικίλο αλλά πάντα μαχητικό τρόπο την οργή  του λαού και τις εξεγερτικές διαθέσεις. Με αποφασιστικότητα και σχέδιο, με ωριμότητα και ψυχή. Ιδιαίτερη σημαντική η συμμετοχή της νεολαίας, των εκπαιδευτικών και μαθητών. Και αυτό πονάει…

Δεύτερο: Επιχείρηση απίστευτης καταστολής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Με κατάληψη και αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, αφήνοντας μόνο τον Παπούλια, σε μια πραγματική εικόνα μοναξιάς και ήττας. Προσαγωγές και προληπτικές συλλήψεις αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ακόμη και έξω από τα σπίτια τους. Για να μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε όταν περιμένουμε να στρωθούν κόκκινα χαλιά για κοινοβουλευτικούς περιπάτους και αριστερές κυβερνήσεις…

Τρίτο:  Σαφής πολιτική απόσταση της κοινοβουλευτικής αριστεράς τόσο από τις διαδηλώσεις, όσο και από την καταδίκη της κρατικής καταστολής. Μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε πολιτικά, ανοιχτά και θαρραλέα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των λαϊκών συνελεύσεων και  άλλων φορέων.
Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Κίνδυνος προβοκάτσιας υπάρχει σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Αντιμετωπίζεται μόνο με σχεδιασμό και οργάνωση και όχι με πολιτική φυγή.
Κίνδυνος πολιτικού καπελώματος από ακροδεξιούς ή  άλλα αντιδραστικά ρεύματα υπάρχει πάντα και ειδικά όταν διαμορφώνονται πλατιά κινήματα  δυσαρέσκειας και αυθόρμητης δράσης. Αλλά, σε αυτό,  μια αριστερά που σέβεται  τον εαυτό της, απαντάει  με αγωνιστικό, λαϊκό, δημοκρατικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και όχι με αγοραφοβία.
Φόβος στον κόσμο υπάρχει και τον καλλιεργεί η εξουσία, σε μια εμφανή και μελετημένη στρατηγική του ‘’τρόμου για το χειρότερο’’. Η αριστερά όμως δεν πρέπει να αναπαράγει το φόβο, αλλά να αναπτύσσει τη μαχητική επαναστατική διάθεση του κόσμου, για να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος.

Ταλάντευση στους εργαζόμενους υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Ο αντίπαλος στηρίζεται στην οικονομική βία, στο μονοπώλιο της ένοπλης βίας και καταστολής, στην ιδεολογική χειραγώγηση. Η αριστερά είναι επαναστατική μόνο αν δεν είναι συνήγορος της ταλάντευσης, αλλά δρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Όχι μόνο κινηματικά. Αλλά και πολιτικά, θεωρητικά.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτή τη συστημική στάση, που υποδηλώνει επικίνδυνη πολιτική δειλία;
Να θυμίσουμε εδώ, δύο ακόμη γεγονότα, γιατί οι πολιτικοί συμβολισμοί, έχουν πάντα την αξία τους και παράγουν πολιτικές συμπεριφορές.

Η μανία με τα ...μέγαρα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συνάντησε ο  Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των διαδηλώσεων την 28η Οκτωβρίου πέρυσι  στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα, για να δηλώσει:  «δεν μας εκφράζουν και δεν υιοθετούμε τις αποδοκιμασίες απέναντι στο πρόσωπο και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας». Απλά άστοχο;

Η Α. Παπαρήγα μετά την συνάντηση της  με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, δύο μέρες  μετά την δολοφονία του ΑΛ. Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008,  βγαίνοντας από το πρωθυπουργικό μέγαρο, έκανε την περίφημη δήλωση περί.. ‘’χαϊδέματος αυτιών κουκουλοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ’’. Τυχαίο;

Ποια επανάσταση;

Δεν έχουν μικρή σημασία όλα αυτά. Η κοινοβουλευτική αριστερά, πάντα στις κρίσιμες καμπές , σπεύδει γονυπετής  στα σύμβολα της εξουσίας  να δηλώσει: ‘’Είμαι απέναντι σας κύριοι. Αλλά είμαι και εντός των ορίων σας’’.

Ένας φίλος σχολίαζε πρόσφατα: ‘’Μα αν η αριστερά μιλάει για καταστροφή, λιμούς και κατακλυσμούς,  από μια έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, τότε τι θα λέει μπροστά στον ..κίνδυνο μιας κοινωνικής επανάστασης;’’

Δυστυχώς τα πράγματα είναι χειρότερα: Μια αριστερά που τρομάζει και ζητάει προκαταβολικά συγνώμη και απόσταση από την εκδήλωση εξεγερτικών διαθέσεων απέναντι στη σαπίλα του αστικού πολιτικού κόσμους, πως μπορεί να περιμένει  να πάρουν  στα σοβαρά ο εργαζόμενος κόσμος, οι άνεργοι και ειδικά η νεολαία,  τα λόγια της για ..επανάσταση; 

Με τούτα και με τα άλλα ,ας μην ξοδεύεται μετά αυτή η αριστερά σε κοινωνιολογικές αναλύσεις και πολιτικές νουθεσίες για τα ‘’τυφλά ξεσπάσματα της αναρχίας’’. Ας καταλάβει ότι όλα αυτά υπογραμμίζουν την απουσία μιας επαναστατικής αριστεράς…..

Και αυτό δεν είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο πρόβλημα:   Βγαίνει και το ναζιστικό έκτρωμα της  ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με ένα απλό τρυκάκι που  πέταξε στις παρελάσεις με το σύνθημα ‘’Πιάσε τα άκρα’’ και ασφαλώς θα βρει να πατήσει, σε ένα έδαφος που έχει αφήσει ο κομφορμισμός και η πολιτική δειλία της αριστεράς. Και τότε δε σώνεσαι με αντιναζιστικά συλλαλητήρια…

Τέτοιες στιγμές θυμάται κανείς το δύστροπο και  πικρόχολο του Ζίζεκ: ‘’Καλή είναι η επανάσταση, αλλά καλύτερα να γίνεται και μακριά μας’’….
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 2:09 π.μ.

Μη λες οτι θελεις.
Δες τι λεει το ΚΚΕ.

http://folders.skai.gr/main/theme?id=304&locale=el

AntonXXXX

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 2:58 π.μ.

Είπαμε ούτε τζαμι...

28 Μαρτίου 2012 στις 8:50 π.μ.

Στο πνεύμα το άρθρο έχει ένα στοιχείο δαγανάκτησης, για κάτι που δεν έγινε. Επειδή γράφω από επαρχία (από τη Λέρο όπου κάνω ειδικότητα) αυτή τη στιγμή, το φρόνημα του λαού μας δεν είναι προς τη ριζοσπαστικότερη δυνατή κατεύθυνση, ώστε να εγγυηθεί μια εκτεταμένη συμμετοχή σε ουσιώδεςι συγκρουσιακές δράσεις. Έτσι, μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα.

Έπρεπε όμως σίγουρα να γίνει αντιπαρέλαση, από όλο το αντιμνημονιακό κίνημα, με μαζική συμμετοχή του λαού, η οποία από μόνη της θα απονομιμοποιούσε το καθεστώς.

Αυτή όμως η πρόταση, που και θα κινητοποιούσε το λαό και θα εξασφάλιζε την απομόνωση των ναζί από τον υπόλοιπο κόσμο. Όμως δεν το πρότεινε κανείς...

Τζαβέλας
28 Μαρτίου 2012 στις 9:21 π.μ.

Τι κάνει η κοινοβουλευτική αριστερά σήμερα?
Την ώρα που ο λαός εξεγείρεται,θυμώνει,επαναστατεί, η κοινοβουλευτική αριστερά περί άλλων τυρβάζει...
Συνομιλεί με το σύστημα,συναλλάσσεται με αυτό και φροντίζει να μην ενοχλείται πολύ...
Δυστυχώς για τέτοια κατάντια μιλάμε!!!
Έχει απογοητεύσει όχι μόνο τον απλό κόσμο(που περίμενε πολλά απ'αυτήν),αλλά και ανθρώπους που έδωσαν μάχες και κατέθεσαν προσωπικούς αγώνες μέσα στις τάξεις της(μεταξύ αυτών και η ταπεινότητα μου)...
Κρίμα...Η επιλογή της είναι πρακτικά να βρίσκεται μακριά από το λαΐκό κίνημα,μην τυχόν και ενοχλήσει το σύστημα που την εκτρέφει και θεωρητικά να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο,καλώντας μας να την ακολουθήσουμε σε μελλοντικούς "χαμένους παραδείσους"...
Η κατάσταση του λαού μας έχει φτάσει στο απροχώρητο και η μόνη λύση είναι πλέον να αγωνιστεί σκληρά και δυνατά, μόνος του, μακριά από "εμπόρους ονείρων"...

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 10:28 π.μ.

Να τρέξουμε στη Βάρκιζα

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 11:55 π.μ.

Μπαρμπυτσαλα του Μαυροειδη....

Ακριβως επειδη τα σχεδια των παρακρατικων ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ για αυτο και ΔΕΝ μπηκαν σε εφαρμογη...

Χαιρομαι που βλεπω επιτελους μια μυαλωμενη Αριστερα και ΚΚΕ που ΔΕΝ παρασυρεται απο ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ τυπου Μαυροειδη.

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 11:58 π.μ.

Μια απορια ..

Γιατι ο λαος δεν ακουσε τον Μαυροειδη που καλουσε σε επανασταση ?

Πολυ απλα γιατι ΔΕΝ τον εμπιστευεται αυτον και τους ομοιους του.

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 1:57 μ.μ.

Προς "ανώνυμους" αγανακτισμένους

Εκτός από εξυπνακισμούς και γελοιότητες, αν έχετε και κάποιο επιχείρημα καλό θα ήταν να το καταθέσετε. Μέχρι τότε ξυδάκι για ρτα νεύρα.

Αντώνης

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 2:50 μ.μ.

Γιατί η χρυσή αυγή και οι λοιποί ακροδεξιοί δεν εμφανίστηκαν στις παρελάσεις? Η απάντηση στο ερώτημα είναι πολύ απλή. Γιατί ετοιμάζονται να μπουν στη Βουλή και πρέπει να είναι "καθωσπρέπει", να μην χαρακτηριστούν "ακραίοι". Αυτός είναι ο λόγος που δεν εμφανίστηκαν στις παρελάσεις και όχι γιατί αποκαλύφτηκε η προβοκάτσια από τους Τσίπρα και Παπαρήγα. Αυτή την τόσο εύλογη εκτίμηση δεν μπορούσε να την κάνει η κοινοβουλευτική αριστερά?

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 2:53 μ.μ.

Ισχυει το συνθημα στις πλατειες μαγκας και στο αφεντικο μαλακας

AntonXXXX

Τζαβέλας
28 Μαρτίου 2012 στις 6:23 μ.μ.

αντί επιχειρημάτων,παρατηρώ εξυπναδίστικα κλισέ και ανώνυμες "μαγκιές"...εσύ ο τελευταίος,κάτι παραπάνω θα ξέρεις καταθέτοντας προσωπικές σου εμπειρίες!!!

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 7:22 μ.μ.

Επιτέλους η τάξη απεκαταστάθει!
Οι επίσημοι στάθηκαν στις θέσεις τους έστω και πίσω ή μέσα σε σιδερένια κλουβιά!
• Η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα της καταστολής!
• Οι νομιμόφρονες πολίτες απήλαυσαν την εθνική εορτή!
• Οι διάφοροι παραστρατιωτικοί, καβλώστρατοι, δήθεν φρουροί του έθνους, δεν χρειάστηκε να επέμβουν και να συνδράμουν στη φύλαξη της νομιμότητας, αφού ο κύριος … «δεν διάβασα..» τα κατάφερε μόνος του!
• Οι διάφοροι κουκουλοφόροι - ασφαλίτες, λόγω ανυπαρξίας κοινού και στόχου δε χρειάστηκε να κάψουν όχι κινηματογράφους αλλά ούτε καν κάδους!
• Η καθεστωτική – συμβιβασμένη αλλά και όχι μόνο αυτή αριστερά, καμαρώνει και φουσκώνει σαν παγώνι που οι παραινέσεις της για μη συμμετοχή στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη λόγω πιθανής προβοκάτσιας εισακούστηκαν!...[ αν και έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες από την τελευταία μαζική κινητοποίηση…η όποια αριστερά δεν σκέφτηκε η μέρα της 25ης Μάρτη, να γίνει μέρα παλλαϊκής διαμαρτυρίας και έκρηξης. Λες να φταίνε οι επικείμενες εκλογές;]!
• Ο γιος μου ανακουφίστηκε που δεν «άνοιξε» μύτη, γιατί φοβόταν για τον μπαμπά του!
• Η κόρη μου πάλι «τα πήρε», διότι δεν ακούστηκε ούτε ένα «ουστ!», και έτσι μετά το πέρασμα του σχολείου της (ευτυχώς ήταν το 1ο δημοτικό!),μου ζήτησε να φύγουμε και να πάμε για ουζάκι!...αυτή είναι εκτός από αντιδραστική σε σχέση με το γιο μου, είναι ευτυχώς και λιγότερο λογική!..
• Η γυναίκα μου, και λόγω ημερών, αλλά και εκ πεποιθήσεως (που με πέτυχε;.. που την πέτυχα;…τι κάνει ο έρωτας!) πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία να ευχαριστήσει τον μεγαλοδύναμο που ευτυχώς από 1280 ευρώ τώρα παίρνει 734 ευρώ (δημόσια εκπαιδευτικός) αλλά δεν μπήκε στην εφεδρεία!
• Του Καρλ Μαρξ τρίζουν τα κόκκαλα γιατί δεν επαληθεύτηκε η θεμελιώδης θεωρία του ότι «η επανάσταση ξεκινά από το στομάχι»!...με τέτοια πείνα και ανέχεια θα είχαμε τουλάχιστον 1.000.000 επαναστάσεις τη μέρα! Όμως εκτός των άλλων δεν πρόβλεψε ότι οι έλληνες είναι ανιστόρητοι, κοινωνικά απαίδευτοι και εκ πεποιθήσεως υπόδουλοι και ραγιάδες!


Μετά από όλα αυτά …παρόλη την προσωρινή ανακωχή μου!!.., την δήθεν ουτοπία μου.. ότι έστω και τώρα και κάτω από συμβιβασμούς,…η όποια αριστερά θα έπρεπε να στηριχθεί….
Επιμένω σε κάτι πολύ παλιό αλλά τόσο επίκαιρο…..
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 2:42 π.μ.

''Ισχυει το συνθημα στις πλατειες μαγκας και στο αφεντικο μαλακας''

Αυτό έγραψε κάποιος παραπάνω.
Μόνο που δεν ξέρει πώς μεταφράζεται το 'ρητό' του.
Θα τον βοηθήσω.
'Στις πλατείες μάγκας' (δηλαδή κάνω κομματικές παρελάσεις μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο,εκεί γύρω γύρω απ'την Ομόνοια,μέχρι και στο Θησείο πάω αν χρειαστεί) και 'στο αφεντικό μαλάκας' (δηλαδή πάω και συναντάω τον Παπαδήμο,του σφίγγω το χέρι,τον λέω 'ευγενή άνθρωπο' και 'άνθρωπο με στυλ',ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ η Παπαρήγα μετά την πρώτη συνάντηση στο Μαξίμου τέλη Νοεμβρίου).

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 3:12 π.μ.

Η Ανταρσυα νόμισε ότι στις παρελάσεις θα βρει το επαναστατικό υποκείμενο.Αμ δε...Από την αλλη ΚΚΕ και Σύριζα περιμένουν εκλογές.Για να δούμε τους βαρείς βουλευτές τού ΚΚΕ και τους ξερόλες τού ΣΥΝ πως θα αντιμετωπίσουν τους ναζιστες! Ο κόσμος συντηρικοποιειται γιατί η Αριστερά απουσιάζει δύο χρόνια τώρα.Απλά αρέσκεται στα υστερικα τσιτατα εντός Βουλής κι το κκε κι ο συν. Νετα σκέτα. Πρόσεξε Αριστερά μου και μην ανακαλύπτεις παντού αναρχικούς...φταις!

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

..την στιγμή που κεφάλαιο και εργοδότες εφορμούν ακάθεκτοι για να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους και να κάνουν κόλαση την καθημερινότητα τους,θεωρείτε σωστή την επικέντρωση σε επετείους και συμβολισμούς?
Αποτελεί μεγάλη επιτυχία της αστικής τάξης ότι ουσιαστικά η οργή του λαού (πλην του τμήματος που συσπειρώνεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα) την αφήνει ανέγγιχτη και επικεντρώνεται στα λαμόγια,στο πολιτικό προσωπικό και στους μπάτσους..Κινητοποίησεις σε παρελάσεις και πλατείες βοηθούν στην απαγκίστρωση απο αυτό?
Η συμμετοχή του εξωκοινοβουλίου σε τέτοια κινηματικά events,και κυρίως σε αυτά που τυγχάνουν μεγάλης δημοσιότητας απο τα αστικά ΜΜΕ, "ξεπλένει" την απουσία αυτού του χώρου απο τις μάχες προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των κλαδικών συμβάσεων που ξεδιπλώνεται αυτήν την στιγμή σε μια σειρά εργασιακών χώρων, κυρίως με την στήριξη/ συμβολή του ΠΑΜΕ?
Οι χύμα κινητοποιήσεις,χωρίς ταξικό περιεχόμενο και οργάνωση,χωρίς ταξική προσέγγιση των δυνάμεων που συμμετέχουν σε αυτές και ορίζουν το πλάισιο μπορουν να οδηγήσει σε ανατροπή της εξουσίας των μονοπολίων και κυρίως στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση? Ή η αλλαγή τάξης στην εξουσία απαιτεί και ανάλογή ταξική οργάνωση?
ΥΓ. Στις 4 Απριλίου διοργανώνεται απεργία για τις κλαδικές συμβάσεις,με πρωτοπόρους τους χώρους που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (πχ Γάλα- Τρόφιμα- Ποτά).Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα..
Απο το site αυτό που ουδέποτε προβάλλει παρόμοιες κινητοποιήσεις,απο τα Πρωτοβάθμια και το αν θα συμμετέχουν (αν και εκ φύσεως σαμποτάρουν τον κλαδικό συνδικαλισμό..) απο το εξωκοινοβούλιο που είναι ζήτημα αν θα κάνει καμιά ανακοίνωση πόσο μάλλον περιφρούρηση,.Αλλά δεδομένης και του καλέσματος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ενότητα στο κίνημα, αναμένω με ενδιαφέρον..

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 3:03 π.μ.

9.46 ο στόχος της αλλαγής τάξης στην εξουσία εξυπηρετείται μήπως από τα γελάκια της Παπαρήγα με τον Παπαδήμο μπροστά στον φακό;
Καλά τα λες για τις 4 Απρίλη.
Καλά τα λες και για τα κινηματικά events.
Αλλά για τα compliments της Παπαρήγα για τον Παπαδήμο το Νοέμβριο ('ευγενής','άνθρωπος με στυλ') τι γνώμη έχεις;
Βοηθάνε πιστεύεις τον ταξικό αγώνα;
Τι λες;Θα ρίξουμε τους αστούς με κοπλιμέντα;
Με ανέκδοτα και γελάκια με τον Παπαδήμο;
Θα τους ρίξουμε χωρίς να σπάσει τζάμι;
Θα τους ρίξουμε απουσιάζοντας από το Σύνταγμα όταν ο ανοργάνωτος,άβγαλτος και ανώριμος λαός σηκωνόταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απ'τον κωλοκαναπέ και πήγαινε εκεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες για 40 μέρες;Ποιος περίμενες να δώσει κατεύθυνση στον ανώριμο αυτό κόσμο ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ,
ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ;Δικιά σου δουλειά δεν είναι να ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙΣ το αυθόρμητο ως βάση ανάπτυξης του συνειδητού ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ;Αυτός δεν έπρεπε να είναι ο ρόλος σου;
Πρωτοπορία δε θες να είσαι;
Πως θα ρίξεις τους αστούς;
Περιφρουρώντας τη Βουλή μαζί με τα ΜΑΤ στις 20 Οκτώβρη και δέρνοντας τους Δεν Πληρώνω;
Αφήνοντας τον κόσμο μόνο του στις 12 Φλεβάρη να σαπίζει απ'τα χημικά;
Έκανε τζιζ η σύγκρουση εκείνη τη μέρα,γι'αυτό δεν ανέβαινες;
Οι οικογενειάρχες που ανέβαιναν και έτρωγαν τα χημικά και πήγαιναν πίσω και ξανανέβαιναν και ξανά και ξανά ήταν μπασκλάς για σένα τον επαναστάτη της οπισθοφυλακής,της Ομόνοιας,του Θησείου και της φακής;
Απειλούσαν την έννομη τάξη της οποίας το αριστερό εξτρέμ είσαι;
Πως θα ρίξεις τους αστούς;
ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΩΣ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΕΚΑΝΕΣ;
Αφήνοντας τους ανώριμους στη μοίρα τους;
Κουνώντας τους το δάχτυλο σαν κακιά δασκάλα;
Περιμένοντας είτε να τους διαλύσουν τα ΜΑΤ είτε να εξαντληθούν από μόνοι τους και να γυρίσουν στον καναπέ;
Και με τι μούτρα αλήθεια τους κούνησες το δάχτυλο και τους είπες ανώριμους;
Από ήττα σε ήττα οδηγείς το λαϊκό κίνημα εδώ και 3 δεκαετίες.
Σιγά το δάσκαλο δηλαδή.
Μόνο την ΗΤΤΑ μπορείς να διδάξεις,και τους το παίζεις και υπεράνω;
Από που αντλείς την αφ'υψηλού αντιμετώπιση των πάντων,ΕΣΥ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ;
Από που αντλείς ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να λες ΤΟ ΨΕΜΑ ότι στην Ελλάδα που υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα που ''κρατάει χαρακτήρα'' τα πράγματα είναι καλύτερα για το λαό και το κίνημα;
ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ από άποψη εργοδοτικού πλιάτσικου (όχι μόνο τώρα αλλά και χρόνια πριν) και έλλειψης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αν ξέρανε στην Ευρώπη ότι η καλύτερη συνταγή για να ξεσκίσουν ΚΑΘΕ εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα είναι να υπάρχει ένα συμμορφωμένο Κομμουνιστικό Κόμμα στη Βουλή τους,θα είχαν από καιρό επιτρέψει να υπάρχει ένα τέτοιο και σε αυτούς.
Ο Ανιέλι έλεγε 'τι να την κάνω τη δεξιά,αφού έχω την αριστερά'.Αυτός το έλεγε φυσικά για την κυβέρνηση.Αλλά και η συμμορφωμένη στο σύστημα αντιπολίτευση,όχι του 'εξωκοινοβουλίου' που σε χαλάει,αλλά του...'εσωκοινοβουλίου',μια χαρά κρατάει τα μπόσικα.
Ειδικά αν είναι και κομμουνιστική.
Με το σφυροδρέπανο φυσικά όχι ως σύμβολο επανάστασης,αλλά ως brand για κρατικές επιχορηγήσεις,κομματικές αντιμισθίες,κομματικές επιχειρήσεις και τραπεζικά δάνεια.
Το μεροκάματο να βγαίνει,ψωμάκι να βγάζει ο κομματικός υπαλληλικός στρατός,δουλειές να γίνονται,κι ας πεθαίνει κόσμος.
Business as usual.

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 9:02 μ.μ.

..καταρχάς δεν εκπροσωπω κανέναν πλην του εαυτού μου..επίσης μην με χρεώνεις με χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές, απλά απάντησε στα ερωτήματα μου ή απλά αγνόησε τα
..με την απάντηση σου μάλλον ισχυροποιείς το παραπάνω σχόλιο μου..το σχόλιο της Παπαρήγα ήταν σαρκαστικό, δεν ήταν κοπλιμέντο..αλλά εν πάσει περιπτώση εσυ εμμένεις πάλι σε συμβολικό επίπεδο και δεν απαντάς στα ερωτήματα που έβαλα.. και όπως και πολλοι του σιναφιού μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν σε απασχολεί το πως θα ανέβει η συνειδητοποίηση και η οργάνωση των εργαζομένων για να καταλάβουν την εξουσία και την οικονομία αλλά το πως θα εκτονώσεις άμεσα (τα δικαιολογημένα) συναισθήματα σου και μόνο
Έμμένω πάντως
1. Η επανάσταση ταυτίζεται με μια ογκώδη-μαχητική διαδήλωση που θα σαρώσει αστυνομικούς και πολιτικούς? Και μετά? Και έστω ότι ειναι αυτό, θα γίνει την ημέρα που είναι προετοιμασμένοι στρατός και αστυνομία?! Απο κάτι τέτοια (συν την ιδεολογική θολούρα), φαίνεται ξεκάθαρα ότι ουδέποτε τον χώρο του εξωκοινοβουλίου τον απασχόλησε σοβαρά η εργατική εξουσία..
..επίσης ουδέποτε το απασχόλησε σοβαρά το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης (ούτως ή άλλως δεν σχετίζεται ιδιαίτερα με αυτήν). Το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση (και έχει κάνει πολλές το τελευταίο διάστημα,ήμαρτον με την μαυρη προπαγάνδα..)την ημέρα που ψηφίζοταν η δανειακή σύμβαση και παράλληλα το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί σε αγώνες ενάντια στην εφαρμογή του ν/σ στις εργασιακές σχέσεις..αυτό έκανε πάντα,πάντα ήταν μακραν το πιο μαζικό εργατικό κόμμα, για αυτό όντως κάποια εργατικά δικαιώματα παρέμειναν στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη έχουν χαθεί προ πολλού.. το εξωκοινοβούλιο τι κάνει? Πέρα απο τα να σέρνεται πίσω απο κάθε "πατριώτικης" οργάνωσης που ξεσπαθώνει στις εθνικες επετείους?
Τα σχόλια και η κρίτικη του ΚΚΕ δεν απευθύνεται στον απλό διαδηλωτή αλλά στο πλαίσιο που βάζουν αυτοί που καλούν- γιατί πάντα υπάρχει κάποιο πλαίσιο..και αν θες να κάνεις κριτική για παρέμβαση στις μάζες κοίτα πρώτα στον καθρέπτη- τόσα αποκόμματα μαζεύτηκαν και πάλι δεν συγκροτούν αξιοπρεπες κόμμα,πόσω μάλλον εργατικό..Και η αποτυχία τους κρατεί χρόνια..Το ερώτημα είναι: δεν θελουν ή δεν μπορούν?

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2012 στις 9:22 μ.μ.

YΓ. ..προφανώς και δεν έχει δικαίωμα το ΚΚΕ να κατηγορήσει (και δεν το έκανε) τους δεκάδες χιλιάδες που κατέβηκαν Σύνταγμα,έστω και μόνο για 4 σ/κ,έστω και με κάλεσμα και πλαίσιο των αστικών ΜΜΕ.. ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα πάντως να λοιδορείς τους επίσης δεκάδες χιλιάδες που εδώ και τρία χρόνια (αλλά και παλιότερα) απεργούν, περιφρορούν τις πύλες εργοστασίων και λιμανιών, συμμετέχουν σε συλλαλητήρια,λαικές επιτροπές κτλ μόνο και μόνο επειδή συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ? Υποθέτω η ίδια τάξη που σου υποβάλλει να διαμαρτύρεσαι που όλος αυτός ο κόσμος μπορεί τουλάχιστον να ψηφίσει το Κόμμα της εργατικής τάξης και αυτό να λάβει την νόμιμη χρηματοδότηση..αντε την επόμενη φορά στις "λαικές" συνελέυσεις να επιμένετε περισσότερο στην "κατάργηση όλων των κομμάτων""

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger