Home » , , » Η αγροτιά αγωνίζεται (Βίντεο)

Η αγροτιά αγωνίζεται (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 | 8:59 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από το δελτίο ειδήσεων του Mega και το συμπέρασμα που βγαίνει ότι αν οι ξωμάχοι της γης συνεχίσουν αποφασιστικά, μαζικά και οργανωμένα τον αγώνα τους τότε ούτε δικαστές και μπάτσοι θα μπορέσουν να τους καθυποτάξουν. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει στο ότι σήμερα λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι, , περίπου 200 αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, άφησαν τα τρακτέρ, παρέκαμψαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βγήκαν στην Εθνική Οδό, την έκλεισαν συμβολικά και πραγματοποίησαν γενική συνέλευση. (Κάποιοι αγρότες κατήγγειλαν, ότι, δέχθηκαν χτυπήματα από τα τις δυνάμεις καταστολής).

Και ενώ συνεχίζουν τις επαφές τους στην Αθήνα με τους πολιτικούς αρχηγούς –σήμερα συναντήθηκαν με Τσίπρα, Βενιζέλο και Καμένο- αύριο η Αλέκα Παπαρήγα πρόκειται να επισκεφτεί τους αγωνιζόμενους αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας.


Νωρίτερα η γ.γ του ΚΚΕ είχε κάνει την παρακάτω δήλωση:

 «Η απάντηση αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι πανελλαδική, καθολική απ’ όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν και ταυτόχρονα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό. Δε μπορεί να χωρίσουμε τεχνητά την αγροτική παραγωγή από τη βιομηχανική παραγωγή και απ’ όλους τους άλλους τομείς και τις δραστηριότητες που απασχολούν εργαζόμενους. Εδώ μπορεί να δει κανείς μια καθαρή αναμέτρηση. Από τη μια μεριά βρίσκονται οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και από την άλλη μεριά υπάρχουν τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, που έχει βάλει στοίχημα να σταματήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και να απελευθερώσουν τους δρόμους. Όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει αυτή την ανελευθερία δε μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά. Και όσοι στηρίζουν και ανέχονται την πολιτική της θα την πληρώσουν πάρα πολύ ακριβά».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger