Home » , » A. Μπαλού: Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής (Βίντεο)

A. Μπαλού: Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 | 12:37 μ.μ.

Σε τηλεοπτική συζήτηση, με θέμα την γενικότερη οικονομικο-κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, συμμετείχε το στέλεχος του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού (για την οποία στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε στην συζήτηση ανέφερε ότι προορίζετε για την θέση της γ.γ του ΚΚΕ).

 Αναφερόμενη στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η Α. Μπαλού εκτίμησε: «Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και αναγκαία για να υπάρξει για να υπάρξει αυτή την στιγμή διέξοδος όχι προς όφελος του λαού αλλά προς όφελος των επιχειρήσεων».

Συνεχίζοντας το στέλεχος του ΚΚΕ ανέφερε: «Η οικονομία είναι καπιταλιστική και έχει κανόνες. Και οι κανόνες αυτής της οικονομίας για να βγει απ’ την κρίση στην οποία βρίσκετε είναι κι αυτοί συγκεκριμένοι και ιστορικά ίδιοι. Δηλαδή, για να βγεις απ’ την κρίση σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψεις, να υποτιμήσεις εργατική δύναμη και εργασία. Αρα, πέφτουν οι μισθοί, άρα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Δεύτερο στοιχείο είναι οι μείωση των κρατικών δαπανών. Αρα περικοπή στην υγεία, στην παιδεία …».

 Σύμφωνα με την ίδια, για να αναστραφεί η επικρατούσα κατάσταση χρειάζεται «συλλογική οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές και στα πανεπιστήμια» και να υπάρξει σύγκρουση με την λογική ότι αν υπάρξει ένας άλλος διαχειριστής, κατονομάζοντας τον Σύριζα, στην ίδια οικονομική κατάσταση με τον ίδιο τρόπο ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:13 μ.μ.

Συγκροτημένος, στιβαρός και με ταξική ανάλυση λόγος. Μπράβο!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger