Home » , » Ποιός προβοκάτορας;

Ποιός προβοκάτορας;

Από mitsos175 , Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 | 8:13 π.μ.

-Προβοκάτορα! -Σταλινικέ! -Ρεφορμιστή! -Παλαιολιθικέ! -Οπορτουνιστή!... Μπορούμε σύντροφοι, να συνεχίσουμε αυτό το «διάλογο». Να ρίχνουμε πυρά μεταξύ μας και να αφήσουμε τους φασίστες και το σαμαρά να κάνει «ήσυχα τη δουλειά του». Να μας γδέρνει ζωντανούς.

Σκοπός μου είναι να κάνω μια καλόπιστη κριτική, όπως αισθάνομαι για κάποια πράγματα. Αν τυχόν λοιπόν προσβάλλω κάποιον ή κάποια, σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αφού δεν είναι αυτός ο στόχος μου.

Να σας περιγράψω λίγο κάτι: Είμαι σ’ ένα υπολογιστή ενός μικρού διαμερίσματος μιας παλαιάς πολυκατοικίας, έχω ευτυχώς ακόμα ρεύμα και νερό, η θερμοκρασία δε του δωματίου είναι αυτή τη στιγμή γύρω στους 10 βαθμούς, λίγο περισσότερο  απ όσο κάνει έξω. Είμαι άνεργος και κάνω δουλειές του ποδαριού όποτε τύχει,  (όλο και σπανιότερα) ανασφάλιστος φυσικά, πάνω 3 χρόνια. Για την ακρίβεια, από την Φλεβάρη του 2009 όταν έχασα τη δουλειά μου, εξ αιτίας της «σωτηρίας» της παρτίδος από το ΓΑΠ.

Ευτυχώς δεν είμαι άστεγος και δεν έχω ακόμη φτάσει στο σημείο να ψάχνω στα σκουπίδια, όπως χιλιάδες συνάνθρωποί μου. Πιστεύω ότι η Αριστερά είναι η ελπίδα μου για μια καλύτερη ζωή.
Τη δεξιά πολιτική την κατάλαβα πολύ καλά. Τη βία τη βλέπω καθημερινά. Στο χαζοκούτι, όπου με βρίζουν κι από πάνω τα φερέφωνα, που παίρνουν 700.000€ το χρόνο, για να λεν προπαγάνδα της κακιάς ώρας. Στο δρόμο, όταν συμμετέχω σε πορείες, ή όταν πηγαίνω να δω ένα ανιψάκι μου στην παρέλαση. Στις ουρές στις Υπηρεσίες που είναι σαν να με βάζει τιμωρία ο δάσκαλος, τόσες ώρες ορθοστασία. Πάλι καλά που δε μας βάζουν να καθόμαστε και στο ένα πόδι...

Έχω επίσης άρρωστο ηλικιωμένο άνθρωπο, τραβολογιέμαι μήνες από εδώ κι από κει σε γιατρούς κλπ σε ένα σύστημα Υγείας, που δεν είναι απλά άρρωστο, αλλά στο κρεβάτι του νεκροτομείου.
Τα ξέρετε, περνάτε οι περισσότεροι τα ίδια και χειρότερα. Ούτε τα λέω για βοήθεια. Δεν θέλω. Η μόνη ουσιαστική βοήθεια, θα ήταν να αλλάξει αυτό το κ@λοσύστημα, που εκμεταλλεύεται στους αδύναμους και ταΐζει τους κηφήνες. Αλλά πως θα αλλάξει σύντροφοι; Έτσι;

Η κριτική μεταξύ μας, όταν είναι καλόπιστη είναι παράγοντας δύναμης και προόδου. Προϋποθέτει σεβασμό, προτάσεις που κάνουν πιο αποτελεσματικό τον αγώνα, τον κοινό μας αγώνα. Τέτοια κριτική είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, αλλά απαραίτητη κι επιθυμητή. 
Στον αντίποδα βρίσκεται η στείρα αντιπαράθεση, η προσπάθεια χτυπημάτων, τα ανούσια συνθήματα κατά «αντιπάλων», που κανονικά έπρεπε να είναι σύμμαχοι, που οδηγούν στον αποπροσανατολισμό και σε ένα είδος εσωστρέφειας της Αριστεράς. Ρίχνουν άθελα μας, νερό στο μύλο του σαμαρά, που έχει βάλει σκοπό να λιώσει όλους μας.
Μάλιστα στην πιο κρίσιμη και ιστορική στιγμή της νεότερης Ιστορίας. Όταν ο καπιταλισμός δείχνει το αποκρουστικό πραγματικό του πρόσωπο. Όταν ο κόσμος κάνει εμετό μόνο που βλέπει τις μουτσούνες των καλικατζάρων που κυβερνάν.

Σύντροφοι, όταν το μόνο που ακούω είναι νέα μέτρα, θεωρώ χρήσιμη μεν, αλλά κάπως «εκτός χρόνου» τη συζήτηση για το ένα ή το άλλο θέμα που απασχολεί την Αριστερά εδώ και δεκαετίες, πχ τι έγινε το 1989, ή τι έγινε με το Ζαχαριάδη κλπ.

Σήμερα δεν έχω μια, θα πάω σε συγγενή για φαΐ (είμαι «τυχερός»), λέτε να καίγομαι ΤΩΡΑ, τι έγινε το 1945, ή το 1965, ή το 1968, ή το 1989; Ναι είναι σημαντικότατα θέματα. Και φυσικά έχω γνώμη. Αλλά είμαστε στο 2013.
Με ενδιαφέρει πρωτίστως οι πολιτικές προτάσεις και λύσεις που προτείνετε στα σημερινά προβλήματα. Επιπλέον κυβερνά ο Σαμαράς, ούτε ο Τσίπρας, ούτε η Παπαρήγα. Όταν με το καλό κυβερνήσουν αυτοί, πρώτος εγώ θα κάνω την κριτική μου. Αλλά τώρα με ενδιαφέρει αυτό που ήδη γίνεται, όχι υποθέσεις.

Κάτι ακόμα. Για τη λέξη προβοκάτσια. Σιχαίνομαι τη βία. Όμως βία ασκείται σήμερα συστηματικά από την εξουσία. Εγώ τι να κάνω; Να κάτσω να τις φάω, για να μη με πουν προβοκάτορα; Πάω να διαδηλώσω ήσυχα, χωρίς καμία πρόθεση επεισοδίων και μου ρίχνουν χημικά. Κυκλοφορώ στο δρόμο και με ψαχουλεύουν, έτσι επειδή δεν αρέσω στον τάδε μπάτσο. Δεν βρίσκουν βέβαια τίποτα, ούτε νυχοκόπτη, αλλά πως νομίζεις ότι αισθάνομαι;

Πήγε το ΠΑΜΕ τις προάλλες. Τους δείρανε, τους συλλάβανε και έπειτα τα κανάλια κατασκεύασαν με χάλια τρόπο, την αφορμή. Κάνανε εκεί, ενέργειες που δεν βοήθησαν το λαϊκό κίνημα; Φυσικά όχι.
- Μα, λεν οι σύντροφοι, βρίσκουν αφορμή για καταστολή. Ακούτε: Ο μπάτσος για να καταστείλει δεν θέλει αφορμή. Θέλει εντολή.
Ποια ήταν η αφορμή για να μπουκάρουν στους αυτόδιαχειριζόμενους χώρους, τις καταλήψεις; Απλά τους ενοχλούσε και μόνο η ύπαρξή τους.

Πέθαναν άνθρωποι από χημικά. Πείτε μου ποιοι τιμωρήθηκαν. Ένα όνομα.
Λέτε, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ,  ότι καταδικάζετε την Αντίσταση στις Σκουριές. Σ’ αυτό βρίσκατε να συμφωνήσετε, έτσι;

Ο Μπόμπολας καταστρέφει συστηματικά τον τόπο. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλυτο πρόβλημα έχει με τα ωραία δάση και τόπια. Πρώτα η Κερατέα, μετά η Χαλκιδική. Να το κοιτάξει αυτό, δεν είναι καλό... Πάντως δηλητηριάζει το νερό της περιοχής και καταστρέφει ένα από τα πιο ωραία δάση, με ανυπολόγιστη ζημιά και στην Υγεία των κατοίκων, αλλά και τον τουρισμό.
Γιατί περισσότερα θα πάρει το κράτος από τον τουρισμό, παρά από την εταιρεία που βρήκε ήδη παραθυράκια, όχι απλά να μην πληρώσει, ή να δώσει ψίχουλα, αλλά να πάρει κι από πάνω! Δείτε στα περί «επενδύσεων» τι γίνεται και θα καταλάβετε.

Έκαναν παρανομία. Και αυτό που φωνάζουμε το Νόμος είναι το δίκιο του...; Ποιανού του Μπόμπολα; Τι κάνεις όταν είναι η ζωή σου σε κίνδυνο, καταστρέφεται ότι αγαπάς κι ο νόμος σε αδικεί; Έλα μου ντε...

Έπιασαν κι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον παν για ηθική αυτουργία. Τσάμπα λοιπόν η δήλωση κοινωνικών φρονημάτων. Θα κάνουν την προπαγάνδα ούτως η άλλως. Για αυτό που έγινε υπεύθυνη είναι η βία της εταιρίας με τις πλάτες τις κυβέρνησης. Αυτοί που χτυπήθηκαν, που είδαν τη ζωή τους να γίνεται κόλαση δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες. Ευγένειες τέλος. Όσο ήταν ευγενικοί τους ρήμαξαν. Τουλάχιστον τώρα του στοίχισε και κάτι του Μπόμπολα. Ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ, που δεν έβλεπαν πριν το ξύλο.

Όπως ακριβώς στην Κερατέα. Μέχρι να τσιμεντάρουν τις εφορίες και να οργώσουν το δρόμο, τα κανάλια δεν έβλεπαν ...  Μετά τσίριζαν για τα λεφτά που έχανε ο Μπόμπολας, αλλά στο τέλος το βούλωσαν. Αλήθεια, μας έλεγαν ότι αν δεν γίνονταν χωματερή η Κερατέα, θα γινόταν η συντέλεια... Λοιπόν έγινε;   

Αλέξη με την ευκαιρία να στα ψάλλω, αν και σ' αγαπάω πολύ. Λες παραμονή στην ΕΕ. Λες δηλαδή ότι η ΕΕ είναι «καλό». Η ΕΕ μας έβαλε στο Μνημόνιο. Δεν μας υποχρεώνουν να φύγουμε, αλλά στην ΕΟΚ μας έβαλε η ΝΔ. Που το πάω; Ότι, αν παραδεχτείς αυτό, «η καλή ΕΕ», θα πρέπει να πεις και καλή τη ΝΔ, που μας έβαλε, όπως και το ότι το Μνημόνιο, που η ίδια η ΕΕ μας επιβάλει είναι κι αυτό «καλό». Πρόσεχε τώρα που βγαίνεις...

Μια συμβουλή, δεν ξέρω από πολιτική, μπορεί και να λαθεύω. Απ ότι ακούω, ο κόσμος σε τίμησε με 27% ελπίζοντας να αλλάξει η πολιτική, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του άρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε άλλον. Μην κοιτάς να ικανοποιήσεις όσους δεν σε ψήφισαν, κοίτα να επιβεβαιώσεις όσους σε ψήφισαν. Οι υπόλοιποι θα έρθουν μαζί σου, μην αγχώνεσαι.

Άσε το Ζαχαριάδη κι ασχολήσου με το σαμαρά. Α και παρεμπιπτόντως, το «Σταλινικός» για μένα είναι τιμή. Αν δεν ήταν ο Στάλιν και το Στάλινγκραντ θα είχαμε Μνημόνιο από 1945... Ασχολήσου με τα σύμβολα της δεξιάς, τον Αδόλφο πχ, και μη βγάζεις τα μάτια σου με τα χέρια σου.

Αλέκα, δε θα το πιστέψεις. Αλλά Αριστεροί είναι κι άλλοι. Στ’ ορκίζομαι. Και μάλιστα κάνουν και καλόν αγώνα. Μπορεί να μην έχουν την πείρα του ΚΚΕ, που δικαιώθηκε σε ΟΛΑ, όσα έλεγε, αλλά οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε τουλάχιστο μια καλή πρόθεση, κι όχι να τους πικραίνουμε. Συμπαράσταση πρώτα, κριτική μετά... 

Βεβαίως κι έχει δίκιο το ΚΚΕ σε πάρα πολλά, ειδικά στην πολιτική. Ο τρόπος όμως που το δείχνει, όσον αφορά τους υπόλοιπους Αριστερούς, προκαλεί. Δεν είναι ρεφορμιστές κι οπορτουνιστές όλοι αυτοί που αγωνίζονται, έστω άτσαλα, έστω με τον τρόπο που διαφωνεί το ΚΚΕ. Αλίμονο μας αν ήταν όλοι αυτοί προβοκάτορες...
Μην ακυρώνετε με λεκτικές υπερβολές τα καλά που έχετε κάνει και τους καλούς αγώνες που δώσατε.

Σκληρά λόγια έτσι; Ζητώ και πάλι συγνώμη. Σας εμπιστεύομαι όμως. Παρόλες τις επιμέρους ατέλειες, πιστεύω ότι θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να αλλάξετε μαζί τον κόσμο. Και αυτό το περιμένω με ανυπομονησία...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:31 π.μ.

Μπράβο για το χώσιμο ρε Μήτσο.
Σύμφωνος σ όλα, μα με μια μόνο διαφωνία.
Όλα όσα αναφέρεις, προϋποθέτουν αληθινή πρόθεση απ τους ενδιαφερόμενους για τον λαό και τη χώρα.
Γιατί εμένα όμως τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται πως το μόνο ενδιαφέρον είναι κάτι σαν την ταινία με τον Κωνσταντίνου και τον φαντασμένο αδελφό του, που στην πρόταση του πρώτου να συστήσουν ένα λογιστικό γραφείο και να ξελασπώσουν, ο δεύτερος το μόνο που είχε να πεί ήταν...
-Και ποιός θα είναι ο διευθυντής;

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:27 π.μ.

@Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2013 - 9:31 π.μ. :
Δηλαδή καμμία ιδεολογική-προγραμματική-τακτική-στρατηγική ή άλλη διαφορά δεν έχεις εντοπίσει...
Καλά μυαλά...

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:13 π.μ.

Άψογος.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:03 μ.μ.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες,ψυχικά και συναισθηματικά φορτισμένες,αναρτήσεις που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.Σύνθεση και Ενότητα=Πηγή και Μητέρα της ΔΥΝΑΜΗΣ.Νά'σαι καλά mitsos175 R.B.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:39 μ.μ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΛΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΑΛΛΑ Η ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:50 μ.μ.

Όλη η συνοικία,όλο το χωριό,όλη η πόλη αδελφέ θα είναι "ο διευθυντής".Όποιος θέλει να απουσιάσει ας πάει μόνιμες διακοπές ή αλλιώς στα τσακίδια.

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:00 μ.μ.

αγαπαω την ιδεολογια σας αλλα μου ηρθε στο μυαλο εκεινο που λενε οι πιο παλιοι !!!σε βλεπω στην θαλασσα να βουλιαζεις παρακαλωντας για βοηθεια και σου ψωναζω!!!δεν σου ειπα να μην μπεις στην θαλασσα.βοηθα πρωτα και πες μου μετα !!!αντε καλη επανασταση

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:43 μ.μ.

TRASH

"-Προβοκάτορα! -Σταλινικέ! -Ρεφορμιστή! -Παλαιολιθικέ! -Οπορτουνιστή!... Μπορούμε σύντροφοι, να συνεχίσουμε αυτό το «διάλογο». Να ρίχνουμε πυρά μεταξύ μας και να αφήσουμε τους φασίστες και το σαμαρά να κάνει «ήσυχα τη δουλειά του». Να μας γδέρνει ζωντανούς."

Μ αυτή την πρόταση ξεκινάει η ανάρτηση. Δεν βρήκες κάτι να πεις; Προφανώς όχι, γιατί για να σχολιάσεις, πρέπει νάχεις πρώτα διαβάσει το κείμενο.
Παραμονεύεις για να σχολιάσεις σχολιαστές του τύπου, χτυπώ και φεύγω ντόρος να γίνεται.
Αν σε έχει αγγίξει η πρόταση, δεκτή η όποια διαφωνία σου προς συζήτηση.
Αν πάλι όχι, δεν σου εύχομαι καλά μυαλά, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση όσο και να προσπαθήσεις.

18 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:43 μ.μ.

Δεν ξέρω αν θυμάστε την θρυλική ταινία των ΜΟΝΤΥ ΠΑΫΘΟΝΣ "ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ" στη φάση που οι οργανώσεις της απελευθέρωσης της ...Ιουδαίας αλληλοσκοτώνονται στα πόδια των ....εμβρόντητων Ρωμαίων στρατιωτών.....!
ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. Και για αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΕΥΡΥΤΑΤΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΜΑΖΕΣ....!
ΚΑΙ .....Προσέξτε τι γράφετε μπας και θεωρηθείτε ...ηθικοί αυτουργοί σε ...προβοκάτσιες.

Ανώνυμος
18 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:08 μ.μ.

Επιλέγω να σχολιάσω κάτω από το άρθρο σου, άγνωστε Φίλε Μήτσο.
Κατ’ αρχάς, χαρά στο κουράγιο σου, όχι μόνο σ’ αυτό το άρθρο αλλά και στα προηγούμενά σου. Δέχομαι τις καλόπιστες όπως λες σκέψεις σου, σαν ειλικρινείς. Λειτουργείς ανακουφιστικά κατά το μάλλον. Όμως, δέξου και συ άγνωστε Φίλε και Σύντροφε και τις δικές μου καλόπιστες σκέψεις.

Να δούμε μέσα σε ποιο πλαίσιο βρισκόμαστε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη; Πάνω-κάτω τα ξέρουμε από πρώτο χέρι, τα διαβάζουμε εδώ μέσα και τα παρακολουθούμε. Δεν κομίζω κάτι καινούριο. Τηλεγραφικά:
Σφοδρή αντεπίθεση του κεφαλαίου.
Λεηλασία κοινωνικών κατακτήσεων υπερεκατονταετίας.
Πολιτικός "χυλός" στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Πολλών ειδών "διασπάσεις" και "ιδεολογικές" αποχρώσεις καθώς και "κινήματα" από τα κάτω.
Οργανωμένος αντικομμουνισμός εδώ και χρόνια, νομοθετημένος ήδη στην Ευρώπη.
Ο φασισμός-ναζισμός βγήκε σαν το τζίνι από το λυχνάρι με αξιοσημείωτη ακρίβεια στο ραντεβού αυτό της ιστορίας.
Εστίες πολέμου ολόγυρά μας, καλούν την εμπλοκή μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Ο λαός κερματισμένος και αλλοτριωμένος δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί τι γίνεται.

Έρχομαι λοιπόν να διαλέξω. Τι να διαλέξω άγνωστέ μου Σύντροφε; Τι να ζητήσω;
Να συνδιαλλαγώ για μείωση του "χρέους" ή να απεμπλακώ;
Υπάρχει Μέτωπο; Μπορούμε να το φτιάξουμε; Τι είναι και τι θέλει; Πόσοι χωράμε στο Μέτωπο αυτό; Επιτρέπονται οι εκπτώσεις;

Εδώ νομίζω πως πάσχουμε, να απαντήσουμε στο κεντρικό ζήτημα του καιρού μας. Όλα τα υπόλοιπα, θα μου επιτρέψεις να πω, πως επιβεβαιώνουν την κρίση από την σκοπιά της περιπτωσιολογίας. Εδώ περίμενα και την μεγαλύτερη ζύμωση από την πλευρά του μπλογκ που μας φιλοξενεί, κι εσένα με τα άρθρα σου και μας με τα σχόλιά μας.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:47 π.μ.

organwsou sto pame !

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:33 μ.μ.

Μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με απεύθυνση σε ολη την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ).

Καρδιά του μετώπου ένα πρόγραμμα με μεταβατική λογική που να έχει ως άξονες:

- Παύση πληρωμών/διαγραφή του χρέους

- Καταργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.

- ρήξη με την ΕΕ, αποδέσμευση από ΟΝΕ και ευρώ. Επαναφορά σε εθνικό νόμισμα.

- Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

- Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο των βασικών τομέων της παραγωγής και των τραπεζών.

- Εμβάθυνση της δημοκρατίας όσον αφορά τη συμμετοχή του λαού στις διαδικασίε ςλήψης των αποφάσεων, με ελέυθερη διατύπωση γνώμης, αντίληψης και πολιτικής συγκρότησης.

Το πρόγραμμα αυτό θα κληθεί να το υλοποιήσει η κυβέρνηση του μετώπου αυτού από τα "πάνω" και ο λαός με τα δικά του όργανα άσκησης πολιτικής (λαϊκοί και εργατικοί θεσμοί) από τα "κάτω".

Το πρόγραμμα και οι στόχοι αυτού, έχουν ως προοπτική την αντικαπιταλιστικη ανατροπή και την εργατική/λαϊκή εξουσία/δημοκρατία.

Αυτά νομίζω είναι η απαίτηση των καιρών και μια αποτελεσματική τακτική ενταγμένη στη σοσιαλιστική προοπτική.

Ανώνυμος
19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:51 μ.μ.

Ολοι με το ΠΑΜΕ!

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Εμπρός! Ολοι με το ΠΑΜΕ, για νέες ΗΤΤΕΣ για νέες ΣΥΝΤΡΙΒΕΣ!

Νίκος Κ.
28 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:22 μ.μ.

Εντάξει να οργανωθώ στο ΠΑΜΕ. Ανεβάζεις σε παρακαλώ το καταστατικό του, για να δω αν πληρώ τις προδιαγραφές και τα προαπαιτούμενα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger