Home » , , » Εξαθλιώνουν τους ναυτεργάτες, προσφέρουν τα πάντα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Εξαθλιώνουν τους ναυτεργάτες, προσφέρουν τα πάντα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 | 9:55 π.μ.


Και ενώ η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ που συνεδριάζει αυτή την ώρα αναμένεται να ανακοινώσει την συνέχιση τις απεργίας των ναυτεργατών, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρλής που εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Σκάι δεν έκανε καμιά προσπάθεια να κρύψει το αλαζονικό πρόσωπο της εξουσίας. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Σωματείου Ναυτικών Αντώνη Νταλακογιώργο, εκτόξευσε απειλές κάνοντας καθαρό ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτάξει τους ναυτεργάτες σε περίπτωση που συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αυτή η πολιτική εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα των εφοπλιστών κατακρημνίζοντας κάθε εργατικό δικαίωμα των ναυτεργατών, εκτίμησε ο συνδικαλιστής τονίζοντας: «Παρασιωπά ένοχα ο υπουργός ότι αυτές οι συνθέσεις που πάει να καθιερώσει στα πληρώματα των πλοίων και στην ακτοπλοΐα και στις διεθνείς γραμμές, θα είναι τεράστιο πρόβλημα για την ναυσιπλοΐα, θα είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα, θα έχουμε πρόβλημα σοβαρότατα με ναυτικά ατυχήματα διότι είναι συνθέσεις οι οποίες εγκυμονούν σοβαρά προβλήματα για την ασφαλή μεταφορά και των προϊόντων και των επιβατών».

Είναι τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου καθιερώνοντας εργασιακές συνθήκες γαλέρας στα πληρώματα ώστε σύμφωνα με τον συνδικαλιστή:
«Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο. Να στρέψει όλους τους φορείς της Ναυτιλίας εναντίον της. 23 συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας ομόφωνα αποφάσισαν να αποδοκιμάσουν αυτό το νομοσχέδιο και ομόφωνα αποφάσισαν να συντονίσουν την δράση, τον αγώνα τους να μην περάσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα που θα σημαίνει το τέλος της ακτοπλοΐας και των Ελλήνων ναυτικών».

Διαβάστε επίσης

Εφοπλιστικό «θαύμα»!

«Δακρυσμένοι» υποδεχόμαστε την πρόταση «εθνικής συνεισφοράς» των εφοπλιστών!!!

Εφοπλιστική μπόχα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger