Home » » Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Αποδεικνύεται ότι μέσα στην ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να έχεις φιλολαϊκή πολιτική.

Θ. Παφίλης στον ΑΝΤ1: Αποδεικνύεται ότι μέσα στην ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, δεν μπορεί να έχεις φιλολαϊκή πολιτική.

Από mitsos175 , Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 | 4:56 π.μ.

 "Το αποτέλεσμα και αυτό που έχει σημασία, είναι ότι είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, είτε οπουδήποτε αλλού, τα μέτρα που παίρνονται, είτε με «plan A» είτε με «plan B», δεν είναι φιλολαϊκά, αυτά θα τα πληρώσει ο κόσμος, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «πρωινό ant1», o Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Και προσωρινή λύση να βρεθεί στην Κύπρο με δεύτερο πλάνο, τα μεροκάματα θα πέσουν κι άλλο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα χτυπηθούν, θα γίνει ό,τι έγινε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ, επισήμανε.

Οι νόμοι του καπιταλιστικού συστήματος είναι αδυσώπητοι, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης και δεν αλλάζουν την κατάσταση ούτε προσφορές της εκκλησίας, ούτε ακόμα και αν βρεθεί ένα «plan B». Μέσα στην ΕΕ, με δεδομένη την πολιτική της και με την εξουσία στα χέρια του κεφαλαίου είναι αδιέξοδο.

Η κρίση του καπιταλισμού είναι βαθύτατη, σημείωσε, και για να ξεπεραστεί πρέπει να καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου και κυρίως να απαξιωθεί τελείως η εργατική δύναμη.
Αυτά τα μέτρα είναι συνολικά μέτρα, πρόσθεσε, που αποφασίζονται ομόφωνα από την ΕΕ -και από την ελληνική κυβέρνηση- και με γνώμονα το χαρακτήρα που έχει η ΕΕ, εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Κύπρος, αποδεικνύει ότι με διαχείριση αυτής της κρίσης, μέσα στην ΕΕ και χωρίς να θιχτεί η εξουσία -δηλαδή αυτός που έχει την οικονομία στα χέρια του- δεν μπορείς να έχεις φιλολαϊκή πολιτική, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας ότι το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει και παρασύρει τον κόσμο στην καταστροφή και τη βαρβαρότητα.

Η διέξοδος, υπογράμμισε, είναι έξω από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του. Δύο απόψεις υπάρχουν, η μία να υποταχτείς στη βαρβαρότητα και η άλλη να παλέψεις για να την ανατρέψεις, εμείς είμαστε με τη δεύτερη, σημείωσε χαρακτηριστικά."

  ΠΗΓΗ 902

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

21 Μαρτίου 2013 στις 12:39 μ.μ.

μπράβο το Βαθύ Κόκκινο … τι ξαφνική συμπάθια είναι αυτή προς τα στελέχη και την « ηγεσία» του ΚΚΕ ???????????

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2013 στις 4:55 μ.μ.

---------------Ο ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ--------------------
ξαφνική συμπάθια βλεπει ο φλοκος σε υπηρεσια

21 Μαρτίου 2013 στις 10:44 μ.μ.

ε μα τι να κάνω πια … αυτό εδώ το μπλοκ … μας έχει καταμπερδέψει όλους … από τους « απλήρωτους του ριζοσπάστη» και την αστική « φύση» του ΚΚΕ και της « ηγεσίας» του, ξαφνικά μας ρίχνει, στα λεγόμενα του Θανάση Παφίλη ( μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ) για την Κύπρο. γελάει ο κόσμος … χειρότερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ καταντάτε … υπάρχουν και άλλα θέματα για γεμίζεται τις κενές γραμμές του μπλοκ σας …για τον Παφίλη και τα λεγόμενα του, υπάρχει το πόρταλ του ΚΚΕ… δεν του χρειάζονται τέτοιου είδους «μεσάζοντες» στο ίντερνετ …

22 Μαρτίου 2013 στις 9:59 π.μ.

η αλήθεια πάντα σας πονούσε … ε?!?! τουλάχιστον κρατήστε μία συγκεκριμένη ιδεολογική γραμμή στο μπλοκ σας , απέναντι και στο ΚΚΕ ( μέλη και στελέχη του), και στα υπόλοιπα κόμματα. «απολιτίκ» είστε ( δεν θα σχολιάσω καν τα όσα λέγονται εδώ, περί υποστηρικτών του ΚΚΕ στην « συντακτική ομάδα» του μπλοκ κτλ ), και ότι σας ακούγεται ωραίο - επαναστατικό το δημοσιεύεται???

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2013 στις 2:59 π.μ.

Eντάξει,δικαιωμά σας να παίρνεται τα άρθρα του 902,βάλτε τουλάχιστον λίγο πιο εμφανέστερα την και την πηγή.Οσο για τους υποστηρικτές δήθεν του ΚΚΕ,να ξέρουν ο,τι το ΚΚΕ δε έχει ανάγκη από απολίτικα χτυπήματα στην πλάτη.Πέστε κάτι για την πολιτική του αν θέλετε και οχι χαζές και κούφιες κουβέντες καλοσύνης.Αδικήτε τον ευατό σας πάνω απ όλα

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2013 στις 9:05 μ.μ.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΠΡΙΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΡΤΑΛ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΎ ΚΌΚΚΙΝΟ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΤΟΦΙΟ ΤΟ ΛΌΓΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΉ ΕΣΈΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΆΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΣΈΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ .ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ...

ΑΝΑΡΧΟΚΝΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ

26 Μαρτίου 2013 στις 11:59 π.μ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, δεν πιστεύω πως έχουν λιγότερα χρόνια ζωής από αυτό εδώ το μπλοκ … Απλά ορισμένοι, εκτός ΚΚΕ, δήθεν υποστηρικτές του, προσπαθούν να « φτιάξουν» κλίμα ενόψει του 19ου συνεδρίου του …. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο … ( και αυτό το «ΑΝΑΡΧΟΚΝΙΤΗΣ» … πολύ αταίριαστο … κατά Μαρξ … )

26 Μαρτίου 2013 στις 4:51 μ.μ.

Υ.Γ.:
μέσα σε αυτά τα θέματα πολιτισμού που γράφεις, υπάρχει και το ζήτημα της τιμιότητας και της αξιοπιστίας. αν κάνεις μία «βόλτα» στο μπλοκ, και διαβάσεις τα όσα γράφονται για το ΚΚΕ, φαίνεται ξεκάθαρα ( και ας μην το παραδεχτείς δημόσια) τον στόχο που έχουν ακόμα και οι ίδιοι που έφτιαξαν αυτό εδώ το μπλοκ … άλλο διαφωνώ με τις απόψεις ενός κόμματος, άλλο το « ρίχνω» στην « κρίση» αυτών που πριν λίγο καιρό, πετούσαν μολότοφ και πέτρες στα μπλοκ του Π.Α.ΜΕ …

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger