Home » , » Γ. Τούσσιας (ΚΚΕ) για τις εξελίξεις στην Κύπρο (Βίντεο) - Σ. Λυγερός: Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την Ευρωζώνη σε Ιρλανδία και Κύπρο (Βίντεο)

Γ. Τούσσιας (ΚΚΕ) για τις εξελίξεις στην Κύπρο (Βίντεο) - Σ. Λυγερός: Δυο μέτρα και δυο σταθμά από την Ευρωζώνη σε Ιρλανδία και Κύπρο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 | 11:54 μ.μ.

Παραθέτουμε δυο βίντεο από την συζήτηση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» για τα όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο.
 Στο πρώτο παρακολουθούμε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσια να διατυπώνει τις απόψεις του κόμματος του, σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην μεγαλόνησο.

 Η τοποθέτηση του στελέχους του ΚΚΕ κινήθηκε   στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του κόμματος το που ανάμεσα στα άλλα τονίζει:  «Τα διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, με την εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων κρατών ή με εσωτερικό δανεισμό, που θα πλήξει τα ασφαλιστικά ταμεία, ή με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, όπως λένε διάφορες δυνάμεις, ακόμη και αν υλοποιηθούν, είναι εξίσου αδιέξοδα για τα λαϊκά συμφέροντα. Έχουν στο επίκεντρό τους την παράδοση μέρους του ενεργειακού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια. Η αντιπαράθεση των δύο συνταγών στο πλαίσιο της ΕΕ δεν αφορά στο λαϊκό συμφέρον... Ο ελληνικός λαός, ο κυπριακός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης μπορούν και πρέπει να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Να μη στοιχηθούν πίσω από κανέναν ιμπεριαλιστή. Να βαδίσουν το δρόμο της αποδέσμευσης από την ΕΕ και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».


Στο δεύτερο βίντεο ακούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρο, που έχει περάσει εντελώς απαρατήρητη σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός αναλύει γιατί υπήρξε εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση της Ιρλανδίας από την Ευρωζώνη αφού και αυτή η χώρα αντιμετώπιζε ένα παρόμοιο πρόβλημα με τις τράπεζες της όπως η Κύπρος.

Και αφού εξηγεί γιατί Ιρλανδία και Κύπρος αντιμετωπίστηκαν με δυο μέτρα και δυο σταθμά, αν και αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα καταλήγει ότι τα ισχυρά κράτη της Ευρωζώνης «Θέλουν να γονατίσουν την Κυπριακή οικονομία ώστε να βάλουν από πλεονεκτική θέση "χέρι" στον ενεργειακό πλούτο ο οποίος φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Μαρτίου 2013 στις 10:44 μ.μ.

Ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα σε όλες αυτές τις περισπούδαστες αναλύσεις για την Κύπρο. Ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ανήκουν στις δυνάμεις που θέλουν να γονατίσουν την Κυπριακή οικονομία ώστε να βάλουν απο πλεονεκτική θέση "χέρι" στον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου; Διότι αυτοί υπερθεμάτισαν για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ και το ευρώ, διότι αυτοί πρωταγωνίστησαν όντες κυβερνητική δύναμη στην υπαγωγή σε μνημόνια. Διότι αυτοί υπέγραψαν τις συμφωνίες με το Ισραήλ για την συνεκμετάλευση κάποιων οικοπέδων της ΑΟΖ του νησιού. Τέλος πάντων ας μας εξηγήσει κάποιος το ρόλο της περίφημης αριστερής διαχείρισης στη Κύπρο; Για να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς μιά αντίστοιχη αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger