Home » , , » Ενέργειες συμμορίας μαφιόζων με «σκοτεινό παρασκήνιο» και «μυστικές διαπραγματεύσεις». Πουλάνε το Λιμάνι και χαρίζουν δισεκατομμύρια στην COSCO

Ενέργειες συμμορίας μαφιόζων με «σκοτεινό παρασκήνιο» και «μυστικές διαπραγματεύσεις». Πουλάνε το Λιμάνι και χαρίζουν δισεκατομμύρια στην COSCO

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 | 9:11 π.μ.

Περισσότερο σε  παρά σε πολιτική δημοκρατικής κυβέρνησης παραπέμπουν τα όσα αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) καθώς και οι ναυτεργάτες του ΟΛΠ.
Σε κοινό δελτίο τύπου κάνουν λόγο για «σκοτεινό παρασκήνιο» και «μυστικές διαπραγματεύσεις» που είχαν σαν αποτέλεσμα «το μεγάλο ξεπούλημα διανθισμένο με πολλά παραμύθια» του μεγάλου λιμανιού της χώρας στην κινεζική COSCO.

Οι ανακοίνωση τους είναι τόσο ξεκάθαρη –μόνο για τις μίζες που θα πέσουν σ’ αυτή την κομπίνα δεν μιλάει- που περιττεύει κάθε δικός μας σχολιασμός. Τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Μόνο μια σχετική αφίσα που είχε κυκλοφορήσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε για να ξαναδούμε την αξιοπιστία και συνέπεια λόγο και έργων της «αριστερής» κυβέρνησης.

Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο τύπου που αναφέραμε.

Πουλάνε το Λιμάνι και χαρίζουν δισεκατομμύρια στην COSCO 

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕ∆ απεικονίζει το σκοτεινό παρασκήνιο, το οποίο εκτυλίχθηκε τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ. Απόκρυψη της μιας και μοναδικής προσφοράς, αυτής της COSCO, μυστικές διαπραγματεύσεις και δήθεν κατάθεση νέων προσφορών και τελικά το μεγάλο ξεπούλημα διανθισμένο με πολλά παραμύθια.

Άλλωστε, μόλις πρόσφατα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης ήταν τόσο αποκαλυπτικός. Η επίσκεψή του στην ΣΕΠ (COSCO) και εν συνεχεία η μετάβαση του κ. ∆ραγασάκη στο Πεκίνο είχαν σαν στόχο να αγοράσει η Κίνα ελληνικά ομόλογα.

Όμως, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο σταμάτησε την Κίνα να προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση.

Έτσι και δάνειο από την Κίνα δεν πήραμε και το Λιμάνι «τζάμπα» τους το δίνουμε. 

Πέρα από την γενική πολιτική διαφωνία μας για την πώληση των Λιμανιών εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα : 

1. Γίνεται σύνδεση της πώλησης του ΟΛΠ με την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής, σε μια περίοδο όπου το Χ.Α, αλλά και άλλα χρηματιστήρια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό αποτελεί οικονομικό έγκλημα σε βάρος του ΟΛΠ.

2. Μεταβιβάζεται ολόκληρος ο ∆ημόσιος ΟΛΠ έναντι €280,5 εκ. στον ξένο μονοπωλιακό όμιλο της COSCO, σύμφωνα με την αποτίμηση του κρίσιμου 51% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕ∆.

Εδώ, στην πολυσπούδαστη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕ∆ δεν δίνεται απάντηση σε δύο κρίσιμα ερωτήματα :

1. Πώς πωλείται ολόκληρος ο ΟΛΠ έναντι €280,5 εκ., όταν, σύμφωνα με στοιχεία της Κυβέρνησης, η Καθαρή Παρούσα Αξία (ΚΠΑ) της παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ και εν συνεχεία του Προβλήτα ΙΙΙ ήταν €1,05 δις;

Η COSCO θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (51%) έναντι €280,5 εκ., ενώ θα εισπράττει από την θυγατρική της ΣΕΠ το ενοίκιο της παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, το οποίο το 2015 ήταν €38 εκ..

Έτσι, χωρίς να υπολογίζουμε την αύξηση του ανωτέρω ενοικίου, που το ίδιο το ΤΑΙΠΕ∆ έχει προϋπολογίσει και η οποία προβλέπεται από την Σύμβαση Παραχώρησης, θα έχουμε κατ’ ελάχιστο και με σημερινές τιμές, το εξής αποτέλεσμα :

40 έτη Χ €38 εκ. = €1,520 δις 

Αν από αυτό αφαιρέσουμε το τίμημα που δίνει σήμερα η COSCO για την αγορά του 51% με πλήρη έλεγχο του Λιμανιού απομένει καθαρό κέρδος για την COSCO €1,239,5 δις. 

2. Τι γίνεται με τις παράνομες φοροαπαλλαγές της COSCO, τις οποίες οφείλει στο Ελληνικό ∆ημόσιο, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποτυπώνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όλα τα άλλα που αναφέρει το ΤΑΙΠΕ∆ για το δήθεν υψηλό τίμημα, τις δήθεν επενδύσεις, που όμως θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια ΕΣΠΑ ή η χορήγηση μερισμάτων στο ∆ημόσιο από το 16% των μετοχών για πέντε (5) χρόνια, όταν σήμερα το ∆ημόσιο λαμβάνει μέρισμα για το 74,5% των μετοχών που κατέχει, είναι λογιστικές αλχημείες που στοχεύουν στην συγκάλυψη της αλήθειας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση σε όλα αυτά. Έχει ευθύνη απέναντι στον Πειραϊκό λαό, τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό συνολικά. Το ξεπούλημα του Λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει. Άμεσα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με φορείς και Αυτοδιοίκηση, τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων συνεχίζεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger