Home » , » Μας τρολάρουν άγρια. "Ξέθαψαν" και τον Πολύδωρα.

Μας τρολάρουν άγρια. "Ξέθαψαν" και τον Πολύδωρα.

Από giorgis , Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 | 4:56 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Ε, οι τύποι σχεδόν το τερμάτισαν –έχει πάτο ο κατήφορος τους;- με την είδηση που ακούμε σήμερα. Οι κυβερνώντες αφού πουλήσανε απάτη με την σέσουλα, τώρα πουλάνε τρέλα, ή για να χρησιμοποιήσουμε την διαδικτυακή γλώσσα μας τρολάρουν άγρια.
Αναφερόμαστε φυσικά στην κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΡΣ ο Β. Πολύδωρας.

Που ξέθαψαν αυτό το καραμανλικό «ορφανό»; Την τελευταία φορά που τον θυμόμαστε ήταν στις περασμένες ευρωεκλογές που είχε φτιάξει μαζί με τον Ψωμιάδη και τον Νικολόπουλος έναν πολιτικό σχηματισμό -«Ενωση για την πατρίδα και το λαό», τον έλεγαν - και ο οποίος στις εκλογές … πήγε «αδιάβαστος», πήρε 1% περίπου, οπότε έγινε στάχτη και μπούρμπερη.

Κρίμα δηλαδή που ένα «ένα γρέζι ατσαλένιο που χαλάει το ρουλεμάν της αιώνιας διαπλοκής, των τζακιών, της οικογενειοκρατίας», όπως έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ο Πολύδωρας έμεινε στα αζήτητα της πολιτικής ζωής περιοριζόμενος σε κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως αυτή στην οποία συναντάει, το «τηλεοπτικό του ταίρι».
Εδώ ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης δεν κάνει βαθυστόχαστες διαπιστώσεις για «στρατηγούς ανέμους» που καθορίζουν το μέγεθος καταστροφών από πυρκαγιές ή ότι «οι Πακιστανοί επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον», όταν θέλησε να δικαιολογήσει τους βασανισμούς μεταναστών στο Α.Τ, Ομονοίας. Ούτε διακρίνει «επαγγελματισμό των αστυνομικών» όπως έκανε στην γνωστή υπόθεση της ζαρντινιέρας.

Ο τιτανοτεράστιος διανοούμενος Βύρωνας Πολύδωρας, αυτός που σαν στέλεχος κάποτε της Ν.Δ είχε εκτιμήσει ότι στην «πανστρατιά» που είχε κηρύξει ο τότε αρχηγός του, Σαμαράς, για την δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι ναζιστές του Μιχαλολιάκου, συνδιαλέγεται με ένα τηλεοπτικό πρόσωπο αντάξιο του δικού του πνευματικού επιπέδου. Τον Κ. Μπογδάνο. Απολαύστε τους.


Πριν συνεχίσουμε ας θυμηθούμε κάποιες ανεπανάληπτες στιγμές ιλαρότητας που μας χάρισαν τα λεγόμενα του Πολύδωρα.


Εχει όμως και κάποιες «φλασιές» το πρόσωπο που «ανέστησε» πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε κάποια γραπτά του Βύρωνα που δεν θα τα περίμενε κανείς από έναν αστό πολιτικό:

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά φτωχοποίηση, αλλά δουλοποίηση. Οι κυβερνήτες, στο ορατό μέλλον, με την πολιτική τους θα μας έχουν κάνει φτωχούς και δούλους και ταυτόχρονα θα μας κοιμίζουν σε εκτεταμένα υπνωτήρια και θα μας ταΐζουν σε τραπεζαρίες με μεταλλαγμένα και θα μας ζητούν να τους δοξάσουμε ως ευεργέτες!». 

19 Μαΐου 2013

«Καλύτερους συνηγόρους των συμφερόντων τους, οι Τεύτονες τραπεζίτες και η Κομσομόλα του Βερολίνου, από τους ανθύπατους-υπηρέτες τους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να βρουν, ούτε βρήκαν ποτέ. Ούτε στους δωσίλογους της άλλης κατοχής (1941-44)!

Και μιλούν για ευθύνες ενώπιον της ιστορίας. Οι αναίσχυντοι. Που τη μόνη σχέση που έχουν με την ιστορία είναι εκείνη του Εφιάλτη και των "Μηδιζόντων".
Η ανώμαλη «ψευδαίσθηση μεγαλείου τους» (illusion de grandeur) είναι τέτοια και τόση που θεωρούν το άθλιο και άρρωστο μωροφιλόδοξο συμφέρον τους σαν συμφέρον της πατρίδας και του λαού («στα γόνατα») σαν κοινό καλό. Αυτό είναι ολοζώντανος φασισμός.

Μπροστά στα μάτια μας. Από τηλεοράσεως. Νομιζομένη ισχύς από τρελλούς ηγέτες, χωρίς αξίες και ηθική και χωρίς αφιέρωση στον λαό, στην ιστορία και στα ηρωϊκά παραδείγματα αυτοθυσίας τους.
Αυτή η απονομιμοποιημένη δύναμη φασισμού μας επεδείχθη προχθές από τηλεοράσεως. Αλλά γιατί τόσος πανικός; Μήπως κάτι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς, οι θεατές του δράματος; Μήπως π.χ. ότι έχει διαταχθεί η απόλυτη τιμωρία τους εκτός από την ήττα τους; Λέω μήπως…».

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Καταλήγοντας παραθέτουμε ένα μήνυμα προς την άθλια συγκυβέρνηση παραθέτοντας ένα απόσπασμα από χθεσινή μας ανάρτηση: «Για όσους διαπράττουν τέτοιου μεγέθους ύβρι, η νέμεσις που τους πρέπει περιγράφεται με τον πιο περιεκτικό τρόπο στην τελευταία πρόταση του όρκου που έδιναν οι μαχητές του ΔΣΕ: "ας πέσει πάνω μου αμείλικτο το τιμωρό χέρι της Πατρίδας και το μίσος και η καταφρόνια του λαού μου"».

Υ.Γ.  Προφανώς η πρόταση του Μαξίμου για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο Β. Πολύδωρας δεν έχει μέλλον μετά την αρνητική στάση που κράτησαν απέναντι του όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το ουσιαστικό είναι η πρόθεση της κυβέρνησης η οποία θέλησε να δείξει για άλλη μια φορά το πώς «ξεμπερδεύει με το παλιό, ανασταίνοντας το εντελώς φθαρμένο», για να παραφράσουμε ένα περασμένο συριζαίικο σύνθημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger