Home » , » Α. Αλαβάνος: «Η αριστερά οφείλει και μπορεί να συμβάλλει στην πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Α. Αλαβάνος: «Η αριστερά οφείλει και μπορεί να συμβάλλει στην πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 | 10:13 μ.μ.

 Σχέδιο Β – 5/12/2016
Α. Αλαβάνος σε συγκέντρωση της ΛΑΕ στον Πειραιά
«Η αριστερά οφείλει και μπορεί να συμβάλλει στην πτώση
της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

«Προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται μια εναλλακτική πολιτική ανασυγκρότησης, πρέπει προηγουμένως να έχουν επιτευχθεί μια σειρά πολιτικοί στόχοι.

Και ο πρώτος κρίκος είναι να πέσει το γρηγορότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποχείριο και όργανο της ξενοκρατίας στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλο κακό στους εργαζόμενους , με απροστάτευτο πια το εισόδημά τους , απροστάτευτους τους  πενιχρούς λογαριασμούς  τους , απροστάτευτα τα σπίτια που μένει η οικογένεια τους. Έχει κάνει μεγάλο κακό στην νέα γενιά, την υποχρεώνει είτε σε αναγκαστική εξορία είτε σε εξορία μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, χωρίς απασχόληση, χωρίς σήμερα, χωρίς αύριο. Έχει κάνει μεγάλο κακό στην πατρίδα μας, ευρωπαϊκή πια αποικία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει βαρύτατο κακό στην αριστερά. Την ίδια στιγμή έχει ωφελήσει αφάνταστα την δεξιά. Το δρόμο του Μητσοτάκη προς την εξουσία τον ανοίγει ο ίδιος ο Τσίπρας. Κανείς άλλος.

Η μεγαλύτερη προσβολή, υποτίμηση, εξευτελισμός ενάντια στην αριστερά γίνεται όταν τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτοονομάζονται δημοσίως «αριστεροί». Η εξοντωτική πολιτική τους έχει οδηγήσει στο σημείο που ο απλώς κόσμος και ειδικά οι νεότερες ηλικίες αναρωτιούνται «τι πάει να πει αριστερά;», «σιγά που υπάρχει αριστερά και δεξιά», «όλοι το ίδιο είναι».

Όσο όμως υπάρχει αδικία, όσο υπάρχει η εκμετάλλευση του πλούσιου στον φτωχό τόσο θα υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία αυτή που στηρίζει το κατεστημένο, η άλλη που έχει ένα επαναστατικό όραμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό το δεύτερο εμείς το λέμε αριστερά. Ο καθένας μπορεί να το πει με όποιο όνομα θέλει.

Δεν έχουν καμία σχέση οι συντάξεις πείνας ή τα ασύλληπτα φορολογικά βάρη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους αγώνες της αριστεράς μέσα στο εργατικό κίνημα για συλλογικές συμβάσεις ή δικαίωμα στην απεργία από την εποχή της Federation στην Θεσσαλονίκη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι την απεργία των ναυτεργατών σήμερα.

Δεν έχουν καμία σχέση οι πολυθρόνες, οι φιγούρες, τα πολυτελή ταξίδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τα κελιά των φυλακών, τα ξερονήσια της Μακρονήσου και της Γυάρου, τη βασανιστική ζωή των στελεχών της αριστεράς.

Δεν έχουν καμία σχέση η μαζική ανεργία και η πλήρης απαξίωση του πιο σημαντικού πλουτοπαραγωγικού παράγοντα της χώρας μας, της νεολαίας με τους στόχους για ψωμί, δουλειά, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία που φλόγιζαν πάντα μια εμπνευσμένη  νεολαία της αριστεράς από την ΕΠΟΝ μέχρι τις σημερινές φοιτητικές ή  μαθητικές κινητοποιήσεις.

Αξία της αριστεράς είναι η ειλικρίνεια, τα ανοιχτά χαρτιά. Αξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα, η υποκρισία, η εξαπάτηση, το κόλπο.

Η αριστερά οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλαγεί ο τόπος από αυτήν την κυβέρνηση. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό εφόσον συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι η δύναμη  βρίσκεται στην ενότητα και όχι στην σημερινή πολυδιάσπαση, η νίκη βρίσκεται στη δημιουργία ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger