Home » » Ο φόβος έφυγε, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται...

Ο φόβος έφυγε, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται...

Από askordoulakos , Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 | 10:05 μ.μ.


Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

ΡΕ μπας και η Θέμις κλέβει στο ζύγι; Πριν απ' όλα όμως να συνταχθούμε με το πνεύμα των ημερών. Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τα Θεοφάνια. Με τον πρωθυπουργό της χώρας να δίνει, ως όφειλε, πρώτος και καλύτερος το παράδειγμα. Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη παρακολούθησε ο Αλέξιος Τσίπρας την τελετή του αγιασμού των υδάτων. Λίγο πριν πέσει ο σταυρός στη θάλασσα, μάλιστα, άφησε το περιστέρι να φύγει από τα χέρια του. Ο Αλέξης δεν ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο στη βουλή. Δεν κάνει τον σταυρό του. Δεν παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο. Δεν βάφτισε τα παιδιά του, αλλά πάνω απ' όλα η δουλειά. Δύο τρεις φορές τον χρόνο, όταν τον καλεί το επαγγελματικό καθήκον, είναι συνεπής στις πρωθυπουργικές υποχρεώσεις του.
Και δεν ήταν ο μόνος από το κυβερνητικό επιτελείο. Η ζωντανή απόδειξη του «επάγγελμα ΠΑΣΟΚ», ο ένας και μοναδικός Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε το «παρών» στον αγιασμό στο λιμάνι του Πειραιά, χωροστατούντων του Μητροπολίτη Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου και του Μητροπολίτου Πειραιά Σεραφείμ. Ετσι πάει. Δεν γίνεται να κατέβει ο Ιερώνυμος από την Αθήνα, επειδή είναι ανώτερος, και να πάρει τη δουλειά του Σεραφείμ. Θα ήταν ανφέρ. Εκαναν την τελετή από κοινού.
Οπως στα μπουζούκια ανεβαίνουν στην πίστα δυο φίρμες μαζί, Αδαμαντίδης Μακρόπουλος, ντουέτο. Ο εν λόγω Κουρουμπλής, λοιπόν, έμπλεος χριστιανικής πίστης, έψαλλε μαζί με την ιεραρχία της Εκκλησίας το Απολυτίκιο των Θεοφανίων: «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε». Ετσι πάει. Δεν είναι όλοι οι Συριζαίοι αμετανόητοι κομμουνιστές σαν τον Κατρούγκαλο. Υπάρχουν και θρησκευόμενοι αριστεροί/επαναστάτες. Εξ ου και η κολλεγιά με τον Πάνο Καμμένο, που έχει την Ορθοδοξία κορώνα στο κεφάλι του.
Την ίδια ώρα συγκλονίζει το μήνυμα του πρώτου πολίτη της χώρας: «Εύχομαι, για την Πατρίδα και το Εθνος μας, η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει ως φάρος αρραγούς ενότητας τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας, στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας, για να ξεπεράσουμε τη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση». Μιλάμε ότι ίσα που καταφέρνεις να κρατηθείς να μη βάλεις τα κλάματα κι αρχίσουνε και τρέχουνε τα πετιμέζια. Ολα βαίνουν καλώς λοιπόν. Με τη θεία φώτιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ομού με Τσίπρα, Κουρουμπλή, Κατρούγκαλο και τους λοιπούς θρησκευόμενους επαναστάτες, οδηγούν την πατρίδα μας στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Που αυτόν τον δρόμο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη θέλουν να ανακόψουν, βιαίως διά των όπλων, αναρχικοί κομμουνιστές σαν τη συλληφθείσα Πόλα Ρούπα. Εναντίον της οποίας ασκήθηκε δίωξη «για συγκρότηση (νέας) τρομοκρατικής οργάνωσης... υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μία χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά έναν πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές».
Πράγματι. Οσο διάστημα κυκλοφορούσε ελεύθερη η Ρούπα, η χώρα κινδύνευε. Οι Ελληνες είχαν χάσει τον ύπνο τους και δεν μπορούσαν να κλείσουν μάτι από τον φόβο τους. Η δημοκρατία και η καθεστηκυία τάξη κινδύνευαν. Οι οικονομικές δομές. Οι κανόνες που έχουν επιβάλει οι φίλοι μας οι δανειστές, διά των Μνημονίων. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην μπορούν οι τράπεζες να εισπράξουν τα χρήματα που χρωστάνε οι μπαταχτσήδες Ελληνες. Να μην μπορούν οι Εφορίες να εισπράξουν τον ΕΝΦΙΑ και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Τώρα, με τη σύλληψη της Ρούπα, ο ελληνικός λαός ανασαίνει ελεύθερα. Ο φόβος έφυγε. Από τη στιγμή που η Πόλα Ρούπα βρίσκεται στα χέρια των αρχών, οι Ελληνες κοιμούνται τα βράδια χωρίς να κλειδώνουν. Με τις πόρτες ανοιχτές.

ΚΙ έτσι φτάνουμε στον εξάχρονο γιο του Μαζιώτη και της Ρούπα, που με απόφαση της αξιότιμου εισαγγελέως κ. Νικολού βρίσκεται στα χέρια των αρχών. Η Ρούπα ζήτησε να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα της και στην αδερφή της. Η Ελλάδα όμως είναι μια ελεύθερη, μία δημοκρατική χώρα. Με αρχές και κανόνες. Αυτό έλειπε η κάθε κομμουνίστρια και αναρχικιά μάνα, που δεν πιστεύει σε πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, να κάνει το παιδί της ό,τι θέλει. Το πού θα πάει το παιδί του Μαζιώτη και της Ρούπα και πώς θα μεγαλώσει δεν θα το αποφασίσουν οι ίδιοι. Θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.


Η οποία μέσω της εισαγγελέως κ. Νικολού αποφάσισε να μη δοθεί στη θεία και στη γιαγιά. Για το πού βρίσκεται αυτές τις τρεις μέρες το παιδί δεν υπάρχουν πληροφορίες. Σε κάποιο ειδικά διαμορφωμένο παιδικό δωμάτιο με παιχνίδια στη ΓΑΔΑ; Σε κάποιο ίδρυμα ή ορφανοτροφείο; Κανείς δεν ξέρει. Οπως κανείς δεν ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται εκεί. Μαζιώτης και Ρούπα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας την «απελευθέρωση» του παιδιού τους. 
Η ελληνική Δικαιοσύνη, ωστόσο, δεν εκβιάζεται. Κι έτσι μπορούμε να επανέλθουμε στο ζήτημα που τέθηκε στην αρχή. Στον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου, που έχει βάσιμες υποψίες ότι η Θέμις κλέβει στο ζύγι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger