Home » , » Στις 2 Μάρτη 1973 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος παρεμβαίνει ο ίδιος στις αντιδράσεις για την επιστράτευση των φοιτητών

Στις 2 Μάρτη 1973 ο δικτάτορας Παπαδόπουλος παρεμβαίνει ο ίδιος στις αντιδράσεις για την επιστράτευση των φοιτητών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 | 1:25 π.μ.

Επιμέλεια Αργυρώ Κραββαρίτη

Στις 12 Φλεβάρη 1973 το καθεστώς καταφεύγει στο ΝΔ 1347. Σύμφωνα μ΄ αυτόν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει το δικαίωμα να διατάσσει τη διακοπή αναβολή κατάταξης στο στράτευμα, λόγω σπουδών οποιουδήποτε φοιτητή, αν αυτός έχει περιπέσει σε «πειθαρχικά σφάλματα».

Η δημοσίευση του μέτρου προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών και αλυσίδα αντιδράσεων και όχι μόνο στον φοιτητικό χώρο. Οι εκπρόσωποι των αστικών πολιτικών κομμάτων, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν το μέτρο. Σωματεία επιστημόνων και εργαζομένων, καλλιτέχνες, διανοούμενοι παίρνουν θέση με ανακοινώσεις, με συλλογή υπογραφών.

Ο φοιτητικός κόσμος είναι ανάστατος.

Στις 14 Φεβρουαρίου πάνω από 1.500 φοιτητές συγκεντρώνονται στο προαύλιο του Πολυτεχνείου για να διαδηλώσουν ενάντια στη στράτευση και να ζητήσουν από τη συνέλευση των καθηγητών να πάρει θέση.
Οι γύρω χώροι του Πολυτεχνείου έχουν κατακλυστεί από αστυνομικούς που προκαλούν, βρίζουν και απειλούν. Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική. Δονείται από τα συνθήματα ενάντια στη στράτευση, στους αστυνομικούς και τους ασφαλίτες. Η συνέλευση των καθηγητών αποφασίζει να ζητήσει από την κυβέρνηση τη μη  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger