Home » » Κι εμείς λέμε μ@@@κίες, αλλά δεν πληρωνόμαστε...

Κι εμείς λέμε μ@@@κίες, αλλά δεν πληρωνόμαστε...

Από askordoulakos , Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 | 3:51 μ.μ.


 Του Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

Η ΠΑΤΡΙΔΑ μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο δεύτερος διάσημος Αλέξης μετά τον Κούγια -με δεδομένο ότι ο Κούγιας υπήρχε προ του Τσίπρα και θα υπάρχει μετά-, δέχτηκε τον Γάλλο πρωθυπουργό, μεσιέ Μπερνάρ Καζνέβ.

Κι αφορμής δοθείσης είπε τη μεγάλη κουβέντα: «Οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας είναι ακόμα πιο ισχυρές γιατί δοκιμάστηκαν σε δύσκολες στιγμές της χώρας μας και της Ευρώπης». Μάλιστα. Ο φουκαράς ο Ελληνας, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, τώρα που οι σχέσεις με τη Γαλλία είναι ισχυρές, κερδίζει κάτι;

Αν δηλαδή ήμασταν τσακωμένοι με τους Γάλλους, είχαμε κόψει και δεν μιλάγαμε, ποια θα ήτανε η ζημιά; Με τον μεσιέ Μπερνάρ να ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση: «Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας». Αυτό δηλαδή πώς μεταφράζεται;

Οτι θα μας χτυπάνε την πλάτη και θα λένε «κουράγιο, υπάρχουν και χειρότερα»; Για ν' ακολουθήσει στη συνέχεια το δούλεμα: «Η Ελλάδα έχει κάθε προοπτική μπροστά της για ανάπτυξη και επενδύσεις». Με τον Τσίπρα να παίρνει θάρρος και να το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα:
«Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση». Οποιος βρει πώς μπορεί μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και χρωστάει τρακόσα τόσα δισ. να βγει πιο δυνατή από την κρίση, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Κι αφού πήρε θάρρος ο Αλέξης, πήρε και φόρα: «Κι αυτό θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητά της να παίξει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωζώνη, όχι μόνο σαν παράγοντας σταθερότητας αλλά και ως μια χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και μια ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο».

Συμπέρασμα: κι εμείς μαζευόμαστε κάθε Σάββατο πρωί στο Θησείο με φόντο την Ακρόπολη και λέμε μ@@@κίες για να περνάει η ώρα.
Δεν πληρωνόμαστε κι από πάνω.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger