Home » , , » "Ελληνοφρένεια": Δικαστική απόφαση για τους αναρχικούς που αποτελεί "πήδημα της λογικής" (Ηχητικό)

"Ελληνοφρένεια": Δικαστική απόφαση για τους αναρχικούς που αποτελεί "πήδημα της λογικής" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 | 10:30 μ.μ.

Το έχουμε ξαναγράψει. Η ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια είναι μια όαση στην μπάντα των FM. Και στην σημερινή της παρουσία –αποσπάσματα της οποίας ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε- οι συντελεστές της έκαναν καίριες τοποθετήσεις σχολιάζοντας, μαζί με την παρέμβαση του δημοσιογράφου Γιώργου Μουργή- την πρόσφατη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, το οποίου επικαλούμενο ένα ανατριχιαστικό σκεπτικό επέβαλε εξοντωτικές ποινές σε τέσσερις αναρχικούς.

Είναι η πρώτη φορά μετά την χούντα που οι πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου  αποτελούν ενοχοποιητικό στοιχείο, ακούμε να τονίζεται στην εκπομπή, ενώ οι παρουσιαστές της θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους, τους κυβερνητικούς βουλευτές, αναμένοντας την θέση που θα πάρουν κατά την συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ με την οποία ζητείται τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορούν το DNA και η κατάργηση του άρθρου 187 Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές πράξεις.

(Ενημερωτικά να σημειώσουμε όπως τουλάχιστον εμείς αναμέναμε σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση μέσω του υπουργού "Δικαιοσύνης" Σταύρου Κοντονή απέρριψε τις δύο τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και για τον περιορισμό στη χρήση DNA).

Επίσης στην τοποθέτηση του Γ. Μουργή, τονίζεται η δικαστική αντιμετώπιση που είχαν οι συγκεκριμένοι αναρχικοί σε αντιδιαστολή με την δικαστική μεθόδευση που υπάρχει να πέσουν στα «μαλακά» οι ναζί της Combat 18, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι συμμετείχαν σε 30 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με την λογική του ατομικού τρομοκράτη και την ποινικοποίηση των πολιτικών του απόψεων οποιοσδήποτε μπορεί να μπουζουριαστεί στην φυλακή και θα είχε πολύ ενδιαφέρον η τοποθέτηση των συνδικαλιστικών δικαστικών συλλόγων για την άποψη ότι επειδή κάποιος είναι αναρχικός, ταυτόχρονα είναι ένοχος και άρα του επιβάλλεται η ανώτατη ποινή, υπογραμμίζουν οι συντελεστές της εκπομπής.

Υποτίθεται ότι όλα αυτά είχαν λήξει τις περασμένες δεκαετίες όπου είχαμε και εκτελέσεις, είχαμε και φυλακίσεις, εξορίες και βασανισμούς. Επανέρχονται όμως σήμερα με τις εισαγγελικές προτάσεις και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είναι η τελική διαπίστωση του σχολιασμού της συγκεκριμένης απόφασης για τους παρουσιαστές της «Ελληνοφρένειας».
Μιας απόφασης που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και αποτελεί «πήδημα της Λογικής». 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger