Home » , » Αλλη μια "δικαίωση" μπάτσων που κατηγορούταν για βασανισμό πολίτη

Αλλη μια "δικαίωση" μπάτσων που κατηγορούταν για βασανισμό πολίτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 | 12:34 μ.μ.

 «Από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προσωπικού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε χρόνο 4 - 5 κατά μέσον όρο αστυνομικοί που ελέγχονται για σοβαρά παραπτώματα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς, απάτες, μαστροπεία, ακόμα και ανθρωποκτονία, επιστρέφουν στην ενεργό δράση αξιοποιώντας «κενά» στις ελεγκτικές διαδικασίες. Σε πολλές περιπτώσεις εισπράττουν και ως αποζημίωση όσους μισθούς αντιστοιχούν στους μήνες που τελούσαν σε διαθεσιμότητα ή αργία».

Υπάρχουν φορές που ακόμα και άκρως συντηρητικές εφημερίδες αντιδρούν στην προκλητική ασυδοσία και ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι μπάτσοι, οι οποίοι έχουν καταγγελθεί να εγκληματούν.
Το παραπάνω δημοσίευμα το αλιεύσαμε από ανάρτησή μας τότε που σχολιάζαμε άλλες δικαστικές αποφάσεις που έβγαζαν «λάδι» μπάτσους που βασάνισαν συνανθρώπους μας.

Το διαχρονικό φαινόμενο τα «όργανα της τάξεως» να απολαμβάνουν την πλήρη «κατανόηση» από την φυσική και πολιτική τους ηγεσία κάθε φορά που εντοπίζονται να βιαιοπραγούν σε πολίτες, καθώς και την απόλυτη «δικαίωση» τους όταν καλούνται σε δικαστικές αίθουσες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, το βλέπουμε για μια ακόμα φορά σήμερα από δημοσίευμα ιστοσελίδας της Πάτρας.

«Αθώοι οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για βασανισμό 27χρονου» τιτλοφορεί το δημοσίευμα της και συμπληρώνει: «Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρας, για τους τρεις Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που κατηγορούνταν μετά από καταγγελία 27χρονου για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια κατά τη σύλληψη και κράτηση του. 
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη. Η Εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των Αστυνομικών».

 Αντι λοιπόν για οποιοδήποτε δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε το ψυχογράφημα των μπάτσων δια χειρός Κλεάνθη Γρίβα.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger