Home » , » Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Καγιά στην Τουρκία. Ο ίδιος ξεκίνησε απεργία πείνας. - Τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές

Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Καγιά στην Τουρκία. Ο ίδιος ξεκίνησε απεργία πείνας. - Τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 | 3:59 μ.μ.

Ο Τουργκούτ Καγιά (Turgut Kaya), ένας 45χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή τουρκική εφημερίδα, με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια ως αριστερός με φιλοκουρδικές απόψεις, έχει υποστεί σοβαρές διώξεις από τις τουρκικές αρχές.

Ο Τουργκούτ Καγιά, μαζί με άλλους τρεις αγωνιστές από την Τουρκία, είχε συλληφθεί στην Ελλάδα το 2015, ύστερα από αίτημα του τουρκικού κράτους, με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του TKP/ML. (Περισσότερα γ' αυτόν τον αγωνιστή μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Το φασιστικό καθεστώς -με κοινοβουλευτικό μανδύα- της Αγκυρας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την έκδοση του. Και χτες ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να ικανοποιήσει την απαίτηση της Τουρκίας, στέλνοντας τον Τούρκο αγωνιστή στα μπουντρούμια των φυλακών της γειτονικής χώρας και στα νύχια βασανιστών ανθρωποφυλάκων.

Για την κατάσταση που επικρατεί στις Τουρκικές φυλακές αρκεί να θυμηθούμε έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία αναφερόταν σε σοκαριστικές καταστάσεις που συμβαίνουν στις φυλακές τις Τουρκίας.με βασανισμούς, μαρτύρια, κακοποίηση κάθε είδους, ακόμη και σεξουαλικής,

Δήλωση του Τουργκούτ Καγιά. Απεργία πείνας ενάντια στην έκδοσή του


Φίλοι, σύντροφοι

Σήμερα, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή μου στο φασιστικό τουρκικό κράτος. Η σημασία της απόφασης είναι ενδεικτική το πώς αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν χρειάζεται. Διότι το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που οργάνωσαν το φασιστικό πραξικόπημα. Αυτό δείχνει ότι τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές. Δύο τάξεις, δύο εχθρικά στρατόπεδα συνεχίζουν την πάλη.

Συνελήφθηκα στην Ελλάδα ως επαναστάτης. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που κυκλοφορεί εξυπηρετεί την αντίδραση και τον εχθρό. Δεν εξυπηρετεί την τάξη μας και τον λαό μας.

Αυτή τη στιγμή είμαι στην επικίνδυνη θέση να εκδοθώ από το ελληνικό κράτος στο φασιστικό τουρκικό κράτος. Η διεθνής συμπαράσταση που έχει ξεκινήσει είναι πολύ σημαντική και πολύτιμη.

Στέλνω σε όλους τους επαναστατικούς μου χαιρετισμούς. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Τώρα, η διαδικασία έκδοσης είναι στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης. Πληροφορώ τους πάντες ότι αύριο θα αρχίσω απεργία πείνας ενάντια στην συνεργασία των δύο αντιδραστικών κρατών για να σταματήσει η διαδικασία έκδοσης και να αφεθώ αμέσως ελεύθερος.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς

Turgut Kaya

30-05-2018
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger