Home » , » Γ@*Ω την ευρωπαϊκή σας “αλληλεγγύη”

Γ@*Ω την ευρωπαϊκή σας “αλληλεγγύη”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 | 4:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πρώτα απ' όλα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων από τις πυρκαγιές. Σε όσους έχασαν τη ζωή τους παλιότερα, φέτος και σε όσα θύματα θα θρηνήσουμε - δυστυχώς, τα χρόνια που έρχονται.

Γιατί είμαι σίγουρος για την τραγωδία; Αφού οι Ευρωπαίοι θα μας δείξουν την... αλληλεγγύη τους!
2 μόνο αεροπλάνα από την Ισπανία! Αυτή είναι η “αλληλεγγύη” ολόκληρης ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στην τηλεόραση. Και καμία εξηνταριά άνθρωποι από την Κύπρο, που όμως πιστεύω πως θα έρχονταν, είτε ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε όχι, όπως κι εμείς θα στέλναμε εθελοντές αν – ο μη γένοιτο – χρειάζονταν στο νησί.

Γ@*Ω την ευρωπαϊκή σας “αλληλεγγύη”. Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί, για να ικανοποιήσουμε τους αδηφάγους δανειστές, τα ανθρωπόμορφα πιράνχας, κάναμε περικοπές δαπανών.

Σημείωση: Κούλη, βλέπεις τι γίνεται όταν περικόπτεις κρατικές δαπάνες; Πεθαίνουν άνθρωποι.

Αναλυτικά:

Δεν διατέθηκαν τ' απαραίτητα κονδύλια για καθαρισμό γύρω από τα καλώδια της ΔΕΗ. Δέντρα, που ακουμπάνε, ώστε να γίνονται σπινθήρες κλπ. Το είδαμε με τα μάτια μας, όταν η φωτιά πλησίαζε στα καλώδια. Αποτελούν δε το 3% των αιτιών πυρκαγιάς. Μη σας φαίνεται λίγο κάθε χρόνο έχουμε χιλιάδες πυρκαγιές. Μόνο το 2015 είχαμε τις λιγότερες, 550! Βέβαια τη σημερινή την έβαλαν άνθρωποι, αλλά θα φτάσουμε κι εκεί. Σε κάθε περίπτωση όμως βοήθησαν όχι μόνο οι καιρικές συνθήκες, αλλά και η έλλειψη προληπτικών μέτρων.

Δεν έγινε καθαρισμός δρόμων από ξερά χόρτα κοκ. Επίσης το είδαμε και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι. Παρόλα αυτά “σώσαμε τις τράπεζες τα δάση και οι άνθρωποι ας καούν”!

Δεν προσελήφθησαν παρά ελάχιστοι εποχικοί κυρίως, επομένως δεν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να κάνει τις εργασίες που έπρεπε. Οι προσλήψεις έπρεπε να είναι μόνιμες ώστε να προλαβαίνουν να γίνονται οι καθαρισμοί, οι αντιπυρικές ζώνες κλπ.

Κανένα σχεδόν νέο υλικό δεν προστέθηκε. Ότι γίνεται γίνεται με οχήματα κι αεροσκάφη που αγοράστηκαν παλαιότερα και ξέρουμε πως (προμήθειες, υπερκοστολογήσεις κοκ).
Υπάρχει ακόμα το θέμα των παράνομων χωματερών. Άλλο ένα 3% των πυρκαγιών.

Ενώ η ΕΕ παρεμβαίνει σε όλα τα εσωτερικά μας, όχι μόνο αφήνει την Ελληνική νομοθεσία που ευνοεί τους εμπρηστές αλλά σιγοντάρει στην καταστροφή του Περιβάλλοντος, ώστε να το εκμεταλλευτούν έπειτα ξένες και ντόπιες εταιρίες. Έτσι οι μόνοι νόμοι που δεν αλλάζουν σίγουρα είναι όσοι ευνοούν την καταπάτηση και τους πληρωμένους εμπρηστές. Πχ νόμος 998 του 1979 το πολύ δυο χρόνια, συνήθως ένα, σε όσους κάψουν δάσος! 1979 - 80 τότε που είχε καεί ξανά το σύμπαν, για όσους θυμούνται και που η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι που έγινε κυβέρνηση κι έκανε τα ίδια ακριβώς. Γιατί; Γιατί κάποιοι βολεύονται, έχουν συμφέρον να γίνει στάχτη και μπούλμπερη.

Είναι λοιπόν ένα πολιτικό έγκλημα εκ προμελέτης με πολύ δόλο. Ένα έγκλημα για το οποίο το ίδιο το κράτος φροντίζει να μην τιμωρείται κανείς όπως κάνει για τους υπουργούς, τους τραπεζίτες κλπ.
Αν θέλετε να βρείτε τους δολοφόνους, που έκαψαν τόσο κόσμο, να κοιτάξετε γύρω σας.
Ποιοι κέρδισαν από την ιστορία αυτή. Ποιοι τους υποστηρίζουν. Μερικές φορές οι άνθρωποι στέκονται εμπόδιο στις “επενδύσεις”. Η απληστία κάνει τους ανθρώπους αδίστακτα τέρατα... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger