Home » , » Με ελικόπτερο θα δραπέτευε ο Μακρόν αν οι διαδηλώσεις έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναφέρει δημοσίευμα.

Με ελικόπτερο θα δραπέτευε ο Μακρόν αν οι διαδηλώσεις έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αναφέρει δημοσίευμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 | 3:08 μ.μ.

Αν και δεν μπορεί να γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξη του κοινωνικού αναβρασμού που υπάρχει στην Γαλλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, το δεδομένο είναι ότι τίποτα πια δεν είναι το ίδιο σ' αυτή την χώρα.

Και μόνο το δημοσίευμα που βλέπει σήμερα το φως, από Γαλλικό ΜΜΕ -αν ισχύει φυσικά- και αναφέρει ότι το Σάββατο 8 Δεκέμβρη  ένα ελικόπτερο ήταν σε ετοιμότητα για να απομακρύνει τον Μακρόν από το προεδρικό Μέγαρο, στην περίπτωση που οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δίνει αποστομωτική απάντηση σε όποιους -και στην χώρα μας- προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις κινητοποιήσεις του Γαλλικού λαού. 

Εν τω μεταξύ για αύριο Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, οκτώ εργατικές ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία καλούν σε 24ωρη πανεθνική απεργία, διεκδικώντας ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς κ.λπ., ενώ τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν χιλιάδες μαθητές Λυκείου, αλλά και φοιτητές Πανεπιστημίων, με δικά τους ιδιαίτερα αιτήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο, αλλά απευθύνει έκκληση για την επικράτηση της λογικής μετά την επίθεση στο Στρασβούργο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό ζητώντας να μη πραγματοποιηθεί διαδήλωση.
Μένει να δούμε αν θα εισακουστεί αυτή η έκκληση, αφού στο εσωτερικό των "Κίτρινων Γιλέκων" επικρατούν διαφορετικές απόψεις με την πλειοψηφία τους να επιμένει για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων το Σάββατο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger