Home » , » Αποκαλύψεις χωρίς ουσία πέρα από την δημιουργία εντυπώσεων

Αποκαλύψεις χωρίς ουσία πέρα από την δημιουργία εντυπώσεων

Από giorgis , Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 | 8:48 μ.μ.

Του  Γ.Γ.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς παίζεται, αν και μπορούμε να υποθέσουμε, αλλά αυτή τη τακτική "πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα" μόνο περίεργες σκέψεις μπορεί να μας δημιουργήσει.

Και να τί εννοούμε.
Βγαίνει πριν μερικές μέρες σε τηλεοπτικό κανάλι ένας δημοσιογράφος, ο Γιάννης Τριάντης -τον οποίο μόνο ανεύθυνο άτομο δεν μπορεί να θεωρήσουμε αφού θυμόμαστε την επαγγελματική του διαδρομή από την εποχή της "Ελευθεροτυπίας"- και μας λέει ότι δημοσιογράφος έχει πάρει τραπεζικό δάνειο-αφήνοντας να υπονοηθεί ότι έγινε με προβληματικές διαδικασίες- ύψους 900.000 ευρώ.
Ονομα όμως δεν μας λέει.

Παρουσιάζεται σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο Γιάννης Ντάσκας, ένας συντηρητικός δημοσιογράφος και κάνει εξωφρενικές καταγγελίες -δείτε το βίντεο παρακάτω- σχετικά με την παράνομη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τους "περίεργους" δανεισμούς που έγινε απ' αυτό, σε πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Μάλιστα ο ίδιος παρουσιάζεται να κατέχει στοιχεία, με τα οποία μπορεί να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
Ομως μιλάει γενικά κι αόριστα χωρίς να αναφέρει ονόματα τραπεζών και εμπλεκομένων δανειοληπτών.

Αναφερόμενος ο ίδιος στο δάνειο του αναπληρωτή υπουργού υγείας, γίνεται πιο συγκεκριμένος ... μέσα στην ασάφεια του. (Αναφέρει δηλαδή περιστατικά αλλά όχι ονόματα):

"Ενας απ' τους κατηγόρους του Πολάκη, τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά ευχαρίστως θα πήγαινα μάρτυρας υπέρ του, έχει πάρει δάνειο για πρώτη κατοικία 1.8 εκατομμύρια ευρώ και έχει φτιάξει μεζονέτες για συγγενείς ... Και αυτός είναι κατήγορος του Πολάκη.  Ερώτημα: Επέστρεψε έστω και τα μισά απ' αυτά που πήρε;" τόνισε στην τοποθέτηση του ο Γ. Ντάσκας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτό δεν έγινε.
Και συνέχισε: "Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν ένοχες σχέσεις με τραπεζικά ιδρύματα και επειδή οι ίδιοι είναι ήδη εκτεθειμένοι όχι μόνο δεν μιλάνε για τα τραπεζικά εγκλήματα, αλλά καταφέρονται και εναντίων όσων πάνε να τα αποκαλύψουν".
Και εδώ μπαίνει το απλό ερώτημα: Αφού ο ίδιος παρουσιάζεται να γνωρίζει πρόσωπα και γεγονότα, γιατί δεν μας τα αποκαλύπτει; Ποιος είναι ο λόγος της σιωπής του;

Και συνέχισε την τοποθέτησή του πάντα στο γενικό και αόριστο, ο Γ. Ντάσκας:
«Σε όλες τις χώρες οι πολιτικοί κάνουν σκάνδαλα, οι δημοσιογράφοι τα αποκαλύπτουν και οι πολιτικοί τα διαψεύδουν. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Οι πολιτικοί καταγγέλλουν σκάνδαλα κι οι δημοσιογράφοι τα διαψεύδουν. Οι δημοσιογράφοι έχουν άσχημες σχέσεις με τραπεζικά ιδρύματα κι επειδή γνωρίζουν τα εγκλήματα των τραπεζών, όχι μόνο δεν μιλάνε, αλλά όποιος πει καμιά κουβέντα, σπεύδουν εναντίον του».

Το μόνο που μπορεί να πούμε εμείς είναι ότι με τέτοιες παρεμβάσεις ποιο πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται παρά αποκαλύπτεται η σαπίλα -που είναι αναμφισβήτητη- του αστικού συστήματος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger