Home » , » Πόσο προβλέψιμοι!

Πόσο προβλέψιμοι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 | 2:41 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία. Γιατί όχι ένα εκατομμύριο Αλέξη μου; Ή δέκα; Τζάμπα είναι οι υποσχέσεις.
Αύξηση δαπανών σε Υγεία - Παιδεία - μη φανταστείτε τίποτε "σπατάλες" - 6% και 5%.
Να δικαιωθούν (με δόσεις) κι όσοι ζήταγαν παλιά "προίκα στην παιδεία, όχι στη Σοφία".
Πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών, μείωση φόρων, αυξήσεις, σκίσιμο μνημονίων... Όπα το τελευταίο είναι από προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν είναι άσχημο το πρόγραμμα, θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερο. Πχ να μας κάνει όλους... βασίλισσες!

Αλέξη, δεν είναι το πρόγραμμα το πρόβλημα σου, είναι το τι έκανες τα χρόνια που κυβέρνησες. Συνέχισες την πολιτική της ΝΔ. Αυτό ακριβώς εξόργισε τον κόσμο. Ανάστησες τα νεοφιλελεύθερα ζόμπι. Είπες ψέματα.
Τον ουρανό με τ' άστρα να τάζεις, δεν σε πιστεύει κανείς. Μπορούσες να βάλεις τους δεξιούς απατεώνες φυλακή. Αντί γι αυτό προτίμησες να συνεργαστείς με τη σαπίλα, να βουτήξετε κι εσείς με τα μούτρα στο φαΐ. Όποιος όμως κυλιέται μέσα στο βούρκο της διαφθοράς, βρομίζει κι ο ίδιος. Ζέχνετε, γι αυτό έφυγε ο κόσμος. Πάνω απ' όλα εφαρμόζοντας την πολιτική της δεξιάς - έστω και σε πιο ήπια μορφή - απογοητεύσατε όσους ήλπιζαν για κάτι διαφορετικό και σας προτίμησαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τους ναζί πιστεύοντας πως θα κόψουν ψήφους από τη ΝΔ. Λάθος τεράστιο. Γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εφεδρεία της ΝΔ, θα κυβερνήσει μέσω του Μητσοτάκη.
Πάνε όλα τα ακροδεξιά λαμόγια να φάνε, να αλώσουν το Δημόσιο χρήμα και να βγάλουν το κόμπλεξ τους πάνω στους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Ο Τσίπρας μπορούσε να εξαφανίσει το ναζισμό δίνοντας καίριο χτύπημα στη δεξιά, όμως όχι μόνο δεν τιμώρησε κανένα εγκληματία, αλλά υιοθέτησε στο Μεταναστευτικό την ακροδεξιά ρατσιστική πολιτική της συμμορίας των νεοναζί. 

Είπε βεβαία και μια αλήθεια. Πως παρέλαβε χάος, καμένη Γη. Γη που συνέχισε να καίει εργαζόμενους, συνταξιούχους κι ανέργους για να κερδίζουν οι τοκογλύφοι. Την ίδια ατάκα θα χρησιμοποιήσει κι ο νέος δήμιος, για να καταργήσει τα λιγοστά επιδόματα, να εξαπολύσει διωγμό κατά των υπαλλήλων και να κόψει μισθούς - συντάξεις.

Είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί η επίθεση, που ετοιμάζουν χρόνια οι γαλάζιοι λήσταρχοι και τα συμφέροντα βαθύπλουτων εγκληματιών, που βρίσκονται πίσω από όλες τις αστικές συμμορίες. Όμως ο κόσμος εξακολουθεί να μη θέλει Μνημόνια και τις συνέχειες τους, όποιο όνομα κι αν έχουν.

Η ΝΔ πρόκειται να αφανίσει τους εργαζόμενους. Αυτά που θα κάνει θα είναι χειρότερα από όσα έκανε. Ο κόσμος θα μετανιώσει πικρά την επιλογή να αφήσει τους κανιβάλους, να πάρουν την εξουσία. Όμως η ΝΔ πιθανόν να γίνει ξανά κυβέρνηση χάρη στους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκείνο που χρειάζεται λοιπόν είναι η πλήρης απόρριψη ολόκληρου του διεφθαρμένου καθεστώτος. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι οι συνεχείς αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς που έρχονται, το μαζικό ξεσπίτωμα που προβλέπεταιπρος όφελος των κοράκων που θέλουν γη και σπίτια σε τιμές ευκαιρίας. 
Μονόδρομος είναι η δυναμική απαίτηση για αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις, η αντιπαράθεση με τους φασίστες, η αποτροπή απολύσεων και κομματικών διώξεων.

Αυτά δεν μπορεί να γίνουν με εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι αντιπολίτευση στη ΝΔ. Το πολύ - πολύ να κάνει ότι το ΠΑΣΟΚ επί μπαμπά Μητσοτάκη, να καπηλευθεί δηλαδή τους αγώνες των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει προοπτική ώστε να ξανάρθει στην εξουσία.

Ένας τέτοιος φαύλος κύκλος όμως ποτέ δεν θα βγάλει από το αδιέξοδο. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιουνίου 2019 στις 10:18 μ.μ.

Παρα πολυ σωστα!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger