Home » , , » Ας συμμετέχουμε όλες και όλοι στην καμπάνια: «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»

Ας συμμετέχουμε όλες και όλοι στην καμπάνια: «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 | 6:24 μ.μ.

Από την κ. Νάντια Βαλαβάνη λάβαμε και παραθέτουμε:

Τα 60χρονα ασφυκτικά αμερικανικά αντίποινα, ιδιαίτερα η τελευταία «δέσμη» επί Τραμπ που διατηρεί ανέγγιχτη μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος Μπάιντεν, στα οποία συμμετέχουν και οι «ελληνικές» τράπεζες αρνούμενες να προωθήσουν οποιοδήποτε ποσό για την αγορά αναγκαίου ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού που δεν παράγεται στο νησί και χρειάζεται να εισαχθεί από το εξωτερικό, δημιουργούν σε συνθήκες πανδημίας ζητήματα ζωής ή θανάτου για το λαό της Κούβας. Η παρεμπόδιση πρόσβασης σε αναπνευστήρες, πρώτες ύλες για την παρασκευή τεστ και των 5 εμβολίων που ένα μικροσκοπικό νησί κι ένας λαός στο μέγεθος της Ελλάδας έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει και προπαντός σε σύριγγες για να μπορούν να γίνουν τα εμβόλια – πολύ περισσότερο όταν το κυρίως εμβόλιο τους είναι τριδοσικό... - εξυπηρετούν τους ίδιους σκοτεινούς και χυδαίους στόχους εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα: Να «πείσουν» με κάθε τρόπο και μέσο το λαό της Κούβας ότι χρειάζεται αλλαγή καθεστώτος.

Θα παρακαλούσα όλες και όλους να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί, καθώς και τις πρακτικές πληροφορίες που τη συνοδεύουν, και να επιχειρήσουν να στείλουν ότι μπορούν, ξεκινώντας από ένα ελάχιστο ποσό, στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και για τον δικό μας λαό και νεολαία. Καθώς το επιχείρησα η ίδια πριν γράψω αυτή τη δήλωση, δυο πρόσθετες παρατηρήσεις:

- Επειδή το εγχείρημα μπορεί να γίνει μόνο με e-banking κι όχι με φυσική παρουσία σε γκισέ τραπεζών, όποιος δε διαθέτει αυτή τη δυνατότητα, ας ζητήσει από φίλο ή φίλη του να το κάνει γι’  αυτόν δίνοντας τους το αποστελλόμενο ποσό σε μετρητά.

- Η τραπεζική εφαρμογή δεν επιτρέπει ανάληψη όλου του κόστους της μεταφοράς χρημάτων από τον αποστολέα εφόσον εκείνος/η το επιθυμούν, όπως γίνεται στις εσωτερικές μεταφορές. Η τράπεζα διαμοιράζει υποχρεωτικά το κόστος μεταφοράς, χρεώνοντας τον αποστολέα 1 ευρώ για τα δικά της «έξοδα», ενώ τα έξοδα μεταφοράς στο εξωτερικό και η προμήθεια της Ελβετικής τράπεζας αφαιρούνται υποχρεωτικά από το ποσόν που αποστέλλεται. Άρα, αν κάποιος θέλει (και μπορεί) να φτάσει στον παραλήπτη ακέραιο το ποσό που στέλνει, πρέπει να προσθέσει σε αυτό τουλάχιστον 10 ευρώ.

- Και να επαναλάβω: Προσοχή! Η λέξη «Κούβα» δεν πρέπει ν’  αναφέρεται στην αιτιολογία (μόνο η λέξη «Ελλάδα»), γιατί ενεργοποιούνται τα αντίποινα. 

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Κι εμείς, επίσης, πρέπει να υπολογίζουμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλο για να στηριχτούμε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021  

                                          Νάντια Βαλαβάνη

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger