Home » , » Ασφαλίτικες… εικαστικές εμπνεύσεις ναζιστικού τύπου

Ασφαλίτικες… εικαστικές εμπνεύσεις ναζιστικού τύπου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 | 11:52 π.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Kάθε ασφαλίτικη υπηρεσία που «βρίσκει» μια υπόθεση με ναρκωτικά κάνει τη σχετική διαφήμιση. Κάτι τέτοιες υποθέσεις δίνουν γαλόνια, εξασφαλίζουν μεταθέσεις (ή παραμονές) κτλ. 
Στις διαφημιστικές φωτογραφίες του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας δεν κυριαρχεί το «χορταράκι» (όχι, δεν «κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια», όπως τραγουδούσε ο Τσιτσάνης, γιατί η ποσότητα ήταν της πλάκας), αλλά ο… θυρεός του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών, με τον αγριεμένο αετό που γραπώνει με τα νύχια του το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Αμερικανιά δεν είναι γιατί δεν απεικονίζει τον αμερικάνικο αετό. Παραπέμπει σε νεο-ναζιστικό έμβλημα. Γιατί οι ναζί απεικόνιζαν τη σβάστικα στα νύχια ενός αετού. Πέρα δε από το επίσημο έμβλημα, υπήρχαν διάφορες παραλλαγές (π.χ. η Λουφτβάφε του Γκέρινγκ είχε τον αετό να πετάει και να κουβαλάει στα νύχια του τη σβάστικα. 

Αν στη θέση του σήματος της ΕΛ.ΑΣ. βάλεις τη σβάστικα, έχεις ένα πιστό αντίγραφο ναζιστικού θυρεού.

Από πότε οι αστυνομικές υπηρεσίες φτιάχνουν και αναρτούν δικά τους εμβλήματα, πέρα από τα επίσημα εμβλήματα της ΕΛ.ΑΣ., και μάλιστα ναζιστικής αναφοράς; Εχει να μας δώσει καμιά εξήγηση το δίδυμο Θεοδωρικάκου-Οικονόμου; ‘Η θα το κάνει και αυτό «γαργάρα», όπως τις ναζιστικές κονκάρδες των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger