Pages

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Κώστας Γκουσγκούνης, ο θρυλικός.

Γράφει ο mitsos 175

Τελικά ήρθε η συντέλεια. Το τέλος μιας εποχής. Ο Κώστας Γκουσγκούνης το σύμβολο του σεξ, ένας ωραίος άνθρωπος πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Εποχή δικτατορίας, οι προδότες πραξικοπηματίες κάνουν τη μια μαλακία πάνω στην άλλη. Λογοκρίνουν όχι μόνο τις ταινίες, οι οποίες περνάνε πολιτικά μηνύματα που δε τους αρέσουν, αλλά και τις ταινίες που υπάρχει γυμνό ή σεξ. «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» αλλά στην πραγματικότητα κρυφών πεοβασανιστών.

Έτσι γεννιέται η τσόντα, που δεν είναι τίποτε άλλο από προσθήκη ερωτικών σκηνών σε μια ταινία που έχει εγκριθεί να παίξει στους κινηματογράφους. Οι μπάτσοι κάνουν συνήθως τα στραβά μάτια, παίρνοντας κι αυτοί μάτι.

Πρωταγωνιστής πολλών ερωτικών ταινιών ο Κώστας Γκουσγκούνης. Είναι οι ατάκες του που προξενούσαν το γέλιο, σε μια εποχή που όλοι προσέχαμε μη μας ακούσουν οι ρουφιάνοι. Οι ταινίες του κόβουν δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια.

Τότε λοιπόν με αφορμή τις ατάκες στις ερωτικές σκηνές πολλοί νεολαίοι άφηναν αιχμές για το καθεστώς.

Ο Γκουσγκούνης είχε ταλέντο, το είδαμε στη σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» που έπαιξε τέλεια το ρόλο του Σεΐζη. Ας δείξουν τουλάχιστο αυτή τη σειρά τα κανάλια, αφού ταινίες που πρωταγωνίστησε δεν πρόκειται να δείξουν οι υποκριτές. Να ξέρουν πως είναι χυδαίο το ψέμα, όχι το ανθρώπινο σώμα.


Ο Κώστας ήταν άξιος και δεν αναφέρομαι σε τίτλο ταινίας του. Απενοχοποίησε το σεξ σε μια εποχή σκοταδισμού, σε μια εποχή που μας έλεγαν ακόμα και τι θα φορέσουμε ή με πιο χέρι θα κάναμε το σταυρό στην Εκκλησία!

Πολλοί νέοι διασκέδασαν τότε βρίσκοντας μια διέξοδο από τη μιζέρια και την υποκρισία των σκοτεινών χρόνων. Το να κάνεις τον άλλο να γελάει είναι σπουδαίο. Χρειαζόμαστε πάντα το γέλιο για να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε παραλογισμούς και καταπιέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου