Pages

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Αναμνήσεις

Του Γ. Γ.

Κοίτα πώς περνάνε τα χρόνια! Το facebook μου θύμισε ότι τέτοιες μέρες του 2011, ξεκινούσαμε για να στήσουμε την ιστοσελίδα μας και να λειτουργήσουμε διαδικτυακό ραδιόφωνο!

Το μπλοκ μας είχε ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, απ' τις 28 Δεκέμβρη του 2007 -η πρώτη ανάρτησή μας είναι αυτή.

Είχα όμως ήδη αποκτήσει αρκετή εξοικείωση με το διαδίκτυο, αφού ασχολούμουν μ' αυτό αρκετά χρόνια πριν.

Και πριν απ' αυτό είχαμε ... προϊστορία ...

Ηταν καλοκαίρι του 2003 και η δίκη των φερόμενων μελών της Ε.Ο 17 Νοέμβρη ήταν σε πλήρη εξέλιξη.
Μαζί με άλλους συντρόφους τότε είχαμε φτιάξει μια ιστοσελίδα σε free χώρο που έδινε μια εταιρεία. Ηταν στην διεύθυνση altlinks.geocities.com (Δεν θυμάμαι ποιος είχε επιλέξει το όνομα altlinks και γιατί).

Την ίδια περίπου εποχή είχε κάνει την εμφάνισή του και το in.gr το οποίο για να διαφημίσει την παρουσία του έδινε την δυνατότητα σε όποιον χρήστη του διαδικτύου ήθελε να φτιάξει και το δικό του chat. Ετσι κι εμείς είχαμε φτιάξει το «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ».

Δεν θα ήταν υπερβολή να έλεγα ότι με τις εμπειρίες που απέκτησα -μιας και εγώ ήμουν αυτός που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια- απ' την διαδικτυακή μας παρουσία. θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

Τα ατέλειωτα ξενύχτια με τις ατέλειωτες κουβέντες που κάναμε με συντρόφους για το πώς θα προσεγγίσουμε καταστάσεις;

Τα πρώτα προβλήματα που μας δημιούργησε η λεγόμενη "αντιτρομοκρατική";

Οτι το chat μας ήταν η αιτία να γνωριστούν σύντροφοι/ες με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις γάμοι; (Είναι φοβερό το πως κατόρθωσαν εκεί να συνδυάζουν την πολιτική συζήτηση με το φλερτάρισμα).

Τις αλλεπάλληλες διαφωνίες που προέκυπταν με αποτέλεσμα να αποχωρούν σύντροφοι από την προσπάθεια μας, αλλά να αναπληρώνονται από καινούργιους;

Τις απίστευτες περιπτώσεις που μας ζήτησαν την βοήθεια μας και ανταποκριθήκαμε όπου μπορούσαμε;

Τις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες γνωριμίες που αποκτήσαμε;

Το ότι κατορθώσαμε να έχουμε "πηγές" πληροφόρησης που θα τις ζήλευαν και καθεστωτικά ΜΜΕ;
Φυσικά δεν αποφύγαμε και τα λάθη, που φυσικά κάνουμε και μέχρι σήμερα. Εξάλλου, όπως λέει και η ρήση λάθη δεν γίνονται μόνο στα νεκροταφεία Μόνο που σήμερα είμαστε ποιο "ψαγμένοι" και λόγω εμπειρίας και πιστεύουμε ότι δύσκολα πέφτουμε σε λούμπες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μείναμε ακλόνητοι σ' αυτό που γράψαμε από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκαμε στο διαδίκτυο: «Δεν είμαστε, αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι, αντικειμενικοί κλπ. Είμαστε στρατευμένοι στην υπόθεση της εργατικής τάξης και παλεύουμε να ανατρέψουμε την αστική δικτατορία. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου