Pages

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Αντώνης Σαμαράς: Το ράσο και ο μπόγιας

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - Documento

Eγκαρδιωμένος» εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν το σίριαλ για τον βίο του Αγιου Παΐσιου - μεγάλη η χάρη του. Αλλά και προβληματισμένος με την έκλυση των ηθών, την απουσία πολιτισμού, την έλλειψη φωτισμένων Ελλήνων. Και οργισμένος με όσα ενδοτικά κάνει ο Μητσοτάκης τόσο με τις Πρέσπες όσο και, κυρίως, με τα ελληνοτουρκικά, τον διάλογο με τον Ερντογάν και τα άλλα εθνικώς επικίνδυνα. 

Για να αποδειχτεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι όσο κι αν τον εμφανίζουν ως πολιτικό σκήνωμα, αυτός παραμένει στην πολιτική σκηνή ως η ζώσα άκρα Δεξιά. Εντός της τόσο διαφημισμένης κεντροδεξιάς του Μητσοτάκη.

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και Σαμαράς ήταν βέβαια ανέκαθεν ένα πράγμα. Μέχρι τον Αγιο Παΐσιο όμως δεν είχε φτάσει ποτέ. Τώρα επιστράτευσε και τον άγιο μαζί με τον Αδωνη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τα άλλα παιδιά. Εν αγνοία του αγίου φυσικά, αλλά με πλήρη γνώση ότι αυτός διαθέτει στρατιά πιστών ικανή να ανταγωνιστεί τα golden boys του Κυριάκου. Ποιος να αντιπαρατεθεί με έναν δημοφιλή άγιο; Και πώς να τα βάλουν με τον Σαμαρά, όταν αυτός το πρωί φοράει μακεδονικό ντουλαμά και το βράδυ εμφανίζεται με ράσα αγιοσύνης;

Αυτό δεν είναι σκήνωμα, όπως κακώς υποστηρίζει ο Γεραπετρίτης. Είναι σκηνή από το έργο «Οπως έστρωσες θα κοιμηθείς, Κυριάκο»!

Διότι, η αλήθεια να λέγεται, ο Μητσοτάκης τον κράτησε εν ζωή πολιτική τον Σαμαρά. Αυτός έδωσε τον χώρο στους ντροπαλούς φασίστες να συγκινούν την ψυχή της Δεξιάς. Αυτός αλάλαζε με τις Πρέσπες. Αυτός ενδύθηκε ουκ ολίγες φορές πετραχήλι ορθοδοξίας για να κερδίσει τα ψηφαλάκια των πιοτών.

Αυτός εν ολίγοις το πρωί παρίστανε τον μεγάλο μεταρρυθμιστή και το απόγευμα με το καφεδάκι και τα δελτία ειδήσεων γινόταν άγιος του έθνους και της παρατάξεως. Και είναι δίκαιη η τιμωρία του να τρέχει τώρα με άσφαιρα, με Δένδια και με σπόντες να απαντήσει στην ασυναγώνιστη αγιοσύνη και εθνικοφρο-σύνη του Σαμαρά. Τον οποίο παρεμπιπτόντως καταχειροκρότησε το δικό του συνέδριο!

Μούχλα με ράσο, πατριδοκαπηλία με όρους Εμφυλίου, κακογερασμένο τσούρμο από χειροκροτητές του Σαμαρά, συνονθύλευμα μίσους και εμπάθειας, αυτή είναι η εικόνα από το συνέδριο της ΝΔ. Σοβάτισε ο Κυριάκος το «μαγαζί» με κάποιους πρόθυμους δήθεν τεχνοκράτες που χρυσώνει με δημόσιο χρήμα. Το έβαψε με κάποιους εξωνημένους πασόκους, να φέρνει λίγο προς ανεξιθρησκία και κέντρο. Αλλά κάτω από το στρώμα της μπογιάς παραμένει ο μπόγιας της Δεξιάς. Επενδύει το πλήρωμα στον Μητσοτάκη για τη λεηλασία και τη μοιρασιά, αλλά λατρεύει τον Σαμαρά. Κι αυτό το χάλι είναι έργο του Κυριάκου - μικρή η χάρη του. Καλά ξεμπερδέματα τώρα με τον άλλο του εαυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου