Pages

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Οι εξουσιαστές είναι αδίστακτοι και δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα - Κουμπουροφόροι μπάτσοι στα Πανεπιστήμια.

Τα πρόσφατα μαζικά και δυναμικά φοιτητικά συλλαλητήρια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στον απόηχο της βάρβαρης αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ, δημιούργησαν προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου μπάτσων και καταστολής. 

Μπορεί ο πολιτικός γενίτσαρος, κρατικός αξιωματούχος Τάκης Θεοδωρικάκος να δηλώνει σε φυλλάδα ότι θα βάλει τους μπάτσους να αστυνομεύσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους ανακαλύπτωντας ότι εκεί υπάρχει ανομία από «“επαγγελματίες µπαχαλάκηδες”, απολιθώματα του παρελθόντος, που επιδιώκουν αλλότριους σκοπούς επιμένοντας σε παράνομες, εγκληματικές πράξεις», αντιλαμβάνεται όμως ότι οι ισχυρισμοί του, πέρα απ' το σκληρό δεξιό ακροατήριο δεν πείθουν κανέναν. 
(Θα μπορούσες να πεις ότι είναι και λυπηρό να βλέπεις έναν πρώην κομμουνιστή, και μάλιστα προερχόμενο από ήρωες κομμουνιστές γονείς, να χρησιμοποιεί λεξιλόγιο βγαλμένο από δελτία "ηθικής διαπαιδαγώγησης" της δικτατορίας Μεταξά).

Ο "πόλεμος με την τρομοκρατία της κουκούλας", που εκτός των άλλων έχει και "στρατηλάτη" ένα υποτιθέμενο πανεπιστημιακό "δάσκαλο". φαίνεται ότι δεν εξελίσσετε όπως τον σχεδίαζαν. Τα εξουσιαστικά πρεζόνια όμως είναι αδίστακτα και αδιαφορούν τι επικίνδυνες καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσουν, με την επιμονή τους να βάλουν μπάτσους στα Πανεπιστήμια. 

Το λέμε αυτό γιατί χτες διαβάσανε τρία σχεδόν πανομοιότυπα ρεπορτάζ σε Κυριακάτικες εφημερίδες --- "Βήμα". "Πρώτο Θέμα", Realnews" -  για την συγκρότηση και λειτουργία της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας που όλα ανέφεραν ότι τα 400 άτομα που θα υπηρετούν σ' αυτή δεν θα οπλοφορούν και θα φέρουν µόνο αμυντικό εξοπλισμό δηλαδή κλοµπ και χειροπέδες. 

Σήμερα, αν πιστέψουμε το κείμενο που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης στην "Καθημερινή", επικράτησαν άλλες σκέψεις στους υπεύθυνους του υπουργείου ΠροΠο. 

Αντιγράφουμε:

Τα 400 στελέχη των ΟΠΠΙ (σ.σ πανεπιστημιακή αστυνομία) θα περιπολούν στα campus όχι ως ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά ως ειδικοί φρουροί. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, η Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομοθεσίας του Αρχηγείου επεξεργάζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετική τροπολογία, ενώ υπήρξε σκέψη και για συμμετοχή των νέων αστυνομικών σε σεμινάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση της «Κ» σχετικά με το εάν η παραπάνω εξέλιξη συνεπάγεται ότι τα στελέχη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν φέροντας ατομικό οπλισμό, όπως δηλαδή και οι ειδικοί φρουροί, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου απάντησε ότι «δεν θα τους αφήσουμε (σ.σ. τους αστυνομικούς) να εκτεθούν σε κίνδυνο»…

Ετσι, σε πρώτο χρόνο τα 400 στελέχη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν στα campus είτε οπλοφορώντας είτε συνοδευόμενα από ένοπλους αστυνομικούς


Οι άνθρωποι πέρα απ' το ότι είναι αδίστακτοι, δεν έχουν και καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να υπάρχουν κουμπουροφόροι μπάτσοι στα Πανεπιστήμια και τι μπορεί να προκύψει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου