Pages

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Οι διαφορές είναι στα επιμέρους. Οι της ΝΔ κάνουν μεγαλύτερο πλιάτσικο γιατί έχουν περισσότερη εμπειρία στο κλέψιμο.

Γράφει ο mitsos175

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ευχαριστήσει τα ανεγκέφαλα τρολλ της ΝΔ, γιατί χάρη στις βλακείες των γαλάζιων ηλιθίων υπερδιπλασίασε τα μέλη του.

Για μένα οι ψήφοι στις εσωκομματικές εκλογές δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά η εγγραφή νέων μελών σημαίνει προσδοκία νίκης.

Στη ΝΔ 771.595 είχαν να επιλέξουν μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας. Ο νικητής Σαμαράς λίγο αργότερα είχε το χειρότερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ πέφτοντας κάτω από 20%. Στις εσωκομματικές που βγήκε ο Μητσοτάκης ψήφισαν οι μισοί από όσους είχαν ψηφίσει το Σαμαρά και τη Ντόρα. 404.058 στον πρώτο γύρο για να είμαστε ακριβείς πήραν οι 4 υποψήφιοι, κι ακόμα λιγότεροι ψήφισαν στο δεύτερο. Αυτό δεν εμπόδισε τη ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα με ποσοστό 40% λίγο αργότερα.

Ο ΓΑΠ ήταν γνωστός ως «εκατομμυριούχος» αφού 1.017.085 τον ψηφίζουν το 2004. Αυτός εισήγαγε την ανοησία να ψηφίζουν άσχετοι ακόμα και αντίπαλοι για την αρχηγία ενός κόμματος όπως κάνουν στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα φάνηκε: Το 2007 χάνει από τον Καραμανλή και αμφισβητείται από το Βενιζέλο.

Όσο για το ΚΙΝΑΛ θα δούμε τα πραγματικά ποσοστά μόλις ανοίξουν οι κάλπες. Το 2017 η Γεννηματά σαρώνει τον Ανδρουλάκη και παίρνει το 56,75% από τις 189.517 έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ ο Ανδρουλάκης γίνεται αρχηγός με τη βοήθεια της ΝΔ που ανεβάζει τους ψηφίσαντες στις εσωκομματικές σε 252.863.

Βεβαίως άλλο να γράφονται μέλη, άλλο να ψηφίζουν άσχετοι. Το τι θα γίνει όμως στις κάλπες εξαρτάται από την πολιτική της κυβέρνησης και την τακτική της αντιπολίτευσης. Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας. Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες, κι αυτό ισχύει και για τις εσωκομματικές των αστικών συμμοριών.

Όμως στη ΝΔ κάποιοι ίδρωσαν με τα αποτελέσματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σήμερα ο υπουργός ρημαδιού και λεηλασίας υποσχέθηκε αύξηση στις συντάξεις. Είναι ο ίδιος που είχε πει πως δεν θα αυξηθεί το ρεύμα, οπότε μάλλον θα τα πάρει από τους συνταξιούχους, ενώ οι πετσωμένοι βγάζουν γκάλοπ δήθεν διαφοράς ασφαλείας τρέμουν όμως όταν τους λένε για εκλογές.

Δεξιά site παραδέχονται πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σ’ αυτό οφείλεται η πολιτική λεηλασίας του Μητσοτάκη, η διαφθορά, η αλαζονεία και βέβαια η μαύρη αγορά που κάνουν οι φίλοι του με αφορμή τον πόλεμο σε άλλο κράτος.

Το θέμα είναι έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η πολιτική των κομμάτων, άσχετα, αν ή όχι αλλάζουν ηγεσία, δεν αλλάζει. Μάλιστα υπηρετούν όλοι τα ίδια συμφέροντα μιας χούφτας καθαρμάτων, πλουσίων παρασίτων και αδίστακτων εγκληματιών. Οι διαφορές είναι στα επιμέρους. Οι της ΝΔ κάνουν μεγαλύτερο πλιάτσικο γιατί έχουν περισσότερη εμπειρία στο κλέψιμο.

Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι, δε θα πρέπει να περιμένουμε άλλους να μας σώσουν. Το ξανθό γένος πχ δεν πρόκειται να μας δώσει την Πόλη, μας κρατά μούτρα, γιατί δώσαμε όπλα στους Ουκρανούς ναζί. Απορώ πως δεν το προφήτευσε ο Παστίτσιος.

Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα αν δεν αλλάξει ουσιαστικά η πολιτική που ακολουθείται. Θα έχουμε μια από τα ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου