Pages

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Όταν ακούω προπαγάνδα.

 

Γράφει ο mitsos175

«Οι Ρώσοι έχουν χάσει το 1/3 των δυνάμεων τους» μας λέει ο Σκάει και πλαντάζει. Καταλαβαίνω απόλυτα τον Αφραγκούζο. Αφού κάνει δουλειές με τους Ρώσους, πρέπει να δείξει στους Αμερικάνους πως είναι και μαζί τους. Πουτινάκι, αλλά και νατοϊκός. Σαν καλοί λαθρέμποροι οι εφοπλιστές μας είναι με όλους. Αυτά να τα βλέπουν τα γίδια που τρώνε το σανό, όσο οι άλλοι τρώνε εκατομμύρια. Το Πρώτο Ψέμα κάνει πλειστηριασμό. Πάνω από το 1/3. Πόσο πάνω; Το μισό; Να τ’ αφήσω;

Οι Ρώσοι που «τα βρήκαν σκούρα», παρακαλούν τους Ουκρανούς να έρθουν να πάρουν τα πτώματα των στρατιωτών τους στο Φιδονήσι, που τα ξεβράζει η θάλασσα και σαπίζουν. Οι Ρώσοι θέλουν να ψαρέψουν και δε θέλουν τα ψάρια τους να τρώνε Ουκρανούς. Οι Ουκρανοί μάλλον δεν έχουν άλλο χώρο στα ψυγεία ή βαριούνται να σκάψουν. Ναι είμαι κυνικός και πολύ σκληρός, όταν ακούω κουταμάρες.

Τι γίνεται λοιπόν πέρα από την ειρωνεία; Υπάρχει πόλεμος Ρωσίας - ΝΑΤΟ δια αντιπροσώπου. Οι Ουκρανοί παίρνουν τεράστιες ποσότητες οπλισμού (κυρίως φορητού από τη Δύση για να συνεχίσουν τον πόλεμο). Τελευταία παίρνουν και βαρύ οπλισμό, όπως πυροβόλα, άρματα κλπ. Οι ενισχύσεις του ΝΑΤΟ είναι ο μόνος λόγος που κρατάνε ακόμα.

Όμως οι υποδομές τους έχουν διαλυθεί. Έχουν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αιχμαλώτους και τραυματίες. Έχουν χάσει περισσότερο έδαφος από όσο, αν δέχονταν να αναγνωρίσουν ανεξαρτησία στη Ρωσική μειονότητα που κατοικεί στο Ντονμπάς. Οι απώλειες που έχουν, έχουν αντικατασταθεί μερικώς από το ΝΑΤΟ. Έχουν όμως χάσει πάρα πολλούς άντρες και υλικό. Χθες μόνο σκοτώθηκαν 150 σε ελάχιστη ώρα! Οι Ουκρανοί έχουν πολλαπλάσιες απώλειες από τους Ρώσους, για τον απλό λόγο πως οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερη ισχύ πυρός.

Σίγουρα πρόκειται για πόλεμο φθοράς. Προς το παρόν η Ρωσία δε χάνει. Κερδίζουν οι ΗΠΑ. Χάνει η Ευρώπη που βλέπει την οικονομία της να διαλύεται, να έχει πιο πολλές επιπτώσεις από την οικονομία της Ρωσίας! Όλα αυτά γιατί κάνουν τα χατίρια των Αμερικάνων.

Κι εδώ πρέπει τα Ευρωπαϊκά κράτη να πάρουν αποφάσεις για τα συμφέροντα τους. Γιατί η Ρωσία έχει χάσει μόλις το 0,7% του ΑΕΠ της (10,4 δις), ενώ η Ουκρανία πάνω από το 40% (62 δις)! Συνολικά ο πόλεμος στη Ρωσία στοίχησε με όλες τι κυρώσεις, απώλειες, πυρομαχικά κλπ πολύ λιγότερο από όσο έχασε η Ευρώπη! Τα περισσότερα από τα χαμένα των Ευρωπαίων πήγαν στις ΗΠΑ που δίνουν μέρος της λείας (τουλάχιστο 40 δις) για να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Οπότε άλλοι τα βρήκαν σκούρα και απευθύνονται στην κοινή γνώμη των Ευρωπαϊκών χωρών να τους πείσουν να κάνουν «υπομονή». Στο μεταξύ οι μαυραγορίτες κάνουν πλιάτσικο, βρήκαν ευκαιρία. Πρέπει να σταματήσει η εμπλοκή μας σ’ ένα πόλεμο που δε βλέπω να τελειώνει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου