Home » , , » Ανοίγουν μέτωπο οι Καραμανλικοί με τον Μητσοτάκη; Πριονοκορδέλα περνάει Μητσοτάκη και καθεστωτικούς δημοσιογράφους ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας

Ανοίγουν μέτωπο οι Καραμανλικοί με τον Μητσοτάκη; Πριονοκορδέλα περνάει Μητσοτάκη και καθεστωτικούς δημοσιογράφους ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 | 8:00 μ.μ.

Είναι αξιοσημείωτο το ότι η καθεστωτική δημοσιογραφία δέχεται πλήγματα και από πλευρές που ίσως δεν τις ανέμενες σχετικά με την κάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Και εντάξει να διαβάζεις σήμερα άρθρο του Μανώλη Κοττάκη που αφήνει μπηχτές στην κυβέρνηση για την "Διανομή των κονδυλίων του Τύπου για την πανδημία στο πλαίσιο της Λίστας Πέτσα". 
Ο όμιλος Φιλιππάκη στον οποίο εργάζεται ο διευθυντής της εφημερίδας "Εστία" θεωρεί ότι είναι "ριγμένος" σ' αυτή την μοιρασιά γ' αυτό μάλιστα έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα "για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε., στα οποία διανεμήθηκε το περίφημο κονδύλι των 20 εκ".

Προσέξτε τώρα μια είδηση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Προηγουμένως γράφαμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το περιεχόμενο της ομιλίας του Κώστα Μητσοτάκη στις 31 Αυγούστου σε εκδήλωση μνήμης του που οργανώνει ο ∆ήµος Ανωγείων για τον πρώην υπουργό Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη. Ο προβληματισμός τους έγκειται στο αν ο πρώην πρωθυπουργός αναφερθεί στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και στις κυβερνητικές ευθύνες.

Σήμερα παρουσιάζεται ένας ακραιφνείς Καραμανλικός βουλευτής, ο Κώστας Τζαβάρας και αφήνει μπηχτές για το ίδιο θέμα στον Μητσοτάκη αλλά εξευτελίζει όλους τους "έγκυρους" δημοσιολόγους. Τυχαίο; Μπορεί. 

Σημειώστε όμως κάποιες λεπτομέρειες που έχουν την αξία του. Ο σημερινός βουλευτής Ηλείας της ΝΔ έχει υποτιμήσει δημοσίως τον Μητσοτάκη και υπονόησε ξεκάθαρα ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίο βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, και ουσιαστικά είναι αμόρφωτος αν και διαθέτει πτυχίο από το Χάρβαρντ.

«Εγώ υπερασπίζομαι ότι το πτυχίο που παίρνει κάποιος από ένα Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει και ανάλογο μορφωτικό αποτύπωμα. Τι να το κάνω ένα πτυχίο από το Χάρβαρντ με που σου δίνει το δικαίωμα να λες ότι έχεις κάνει κοινωνικές ή οικονομικές ή οποιεσδήποτε άλλες σπουδές, όταν το αντίστοιχο μορφωτικό σου επίπεδο είναι μηδέν. Αυτό μας οδηγεί σε ένα φαινόμενο που λέγεται ο φετιχισμός του χαρτιού, ο φετιχισμός του πτυχίου», είχε δηλώσει επί λέξη ο Κ. Τζαβάρας, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. 

Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει τους συναδέλφους του της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας "ηθοποιούς κωμικού θιάσου", δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναϋπάρξει υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Σήμερα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" αφήνει πολλά σοβαρά ερωτηματικά για την στάση του πρωθυπουργού στις έρευνες που γίνονται για τις υποκλοπές. Λέει επί λέξη: 

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του. Και γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος.

Πρέπει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ν’ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με διαδικασίες αμερόληπτες και ανεπηρέαστες, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο». 

Αυτά τι σημαίνουν; Απλούστατα. Σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος μέχρι σήμερα ο Μητσοτάκης δεν έχει δώσει εντολή "ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας" και δεν έχει αφήσει τις διαδικασίες ελέγχου να διεξαχθούν "αμερόληπτες και ανεπηρέαστες". Αυτή είναι η σωστή ανάγνωση των δηλώσεων του Κ. Τζαβάρα.

Από κει και πέρα είναι απόλαυση η πριονοκορδέλα που περνάει το στέλεχος της Ν.Δ τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους. Λέει στην κατακλείδα της συνέντευξής του: 

«Και κάτι τελευταίο: είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…».

Αυτό κι αν είναι σφάξιμο με χασαπομάχαιρο! Το ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάτε είναι αν αυτές οι δηλώσεις του Τζαβάρα έγιναν με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία ή έγιναν σε συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή γιατί τότε παίρνουν και άλλες διαστάσεις.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger