Pages

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εκδηλώσεις λαϊκής "λατρείας" και .. δηλώσεις αποκύρηξης (Βίντεο)

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του Αλφα- παρακολουθούμε την πρόσφατη «λατρεία» που έδειξαν οι πολίτες στα στελέχη του κυβερνητικού θιάσου Μαγκριώτη, Βενιζέλου Κασσάρα.
Επίσης ακούμε τον εκπρόσωπο προπαγάνδας να ζητάει δήλωση μετανοίας από τον Σύριζα. Απ’ αυτό το ερέθισμα και μέρα που είναι δεν αντιστεκόμαστε να παραθέσουμε απόσπασμα από την «Δήλωση» προς το καθεστώς της εποχής που υπέγραψε σαν σήμερα το 1939 ο Αντρέας Παπανδρέου αποκηρύσσοντας το παρελθόν του και την … κομουνιστική καταστρεπτική δράση.

ΔΗΛΩΣΙΣ

Ο υπογεγραμμένος Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου γεννηθείς εις Χίο και κατοικών εις Αθήνας, φοιτητής Νομικής, ετών 20, δηλώνω ότι:

Το έτος 1933, όταν ήμουν μαθητής του Κολεγίου εις την Τρίτην τάξιν του Γυμνασίου μου δόθηκε ευκαιρία κατόπιν μιας διαλέξεως γενομένης υπό ενός συμμαθητού μου υπέρ του φασισμού να μιλήσω δια τον αντίποδα του τον κομμουνισμό. Τούτο έκανα εμφορούμενος από δημοκρατικές αντιλήψεις επιχείρησα δε να κάνω μια αντικειμενική ανάπτυξη του συστήματος τούτου. Εκ της γενομένης μελέτης άρχισα να κατακτώμαι υπό των αντιλήψεων τούτων περί το τέλος του έτους 1933 και τις αρχές του 1934 είχα πλέον πλήρως πιστέψει. Κατά τις αρχές του 1934 εξέδωσα υπό τον τίτλο το ‘Ξεκίνημα’ κομμουνιστικό περιοδικό εις το οποίο ανέπτυσσα το κομμουνιστικό Μανιφέστο….

Αισθάνομαι εν τούτοις τώρα μετάνοια για την εν λόγω δράση μου.
Αντιλαμβάνομαι πλέον σαφώς ότι η κομμουνιστική δράση είναι καταστρεπτική εις όλες τις ηθικές απόλυτες αξίες, δεν δύναται δε παρά να δημιουργήσει ερείπια.
Πεισθείς πλέον οριστικά και αμετάκλητα εις αυτό αποκηρύσσω και καταδικάζω τις κομμουνιστικές ιδέες δηλώνω δε ότι του λοιπού θα διάγω βίο ο οποίος θα πλαισιώνεται εντός των απολύτων ηθικών αξιών και της Ελληνικής παράδοσης.

Εν Αθήναις την 7 Ιουλίου 1939

Ο ΔΗΛΩΝ

Παπανδρέου Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου