Pages

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δυο ειδήσεις, μια πολιτική ανάλυση

Χτες ιστοσελίδα της Πάτρας είχε αναλυτικό φωτορεπορτάζ για τα 30 ολοκαίνουργια αυτοκίνητα Audi Α8 που πλήρωσε ο ληστρικά φορολογούμενος λαός μας, γιατί, λέει είναι απαραίτητα για την μετακίνηση» των «επισήμων» όταν αυτοί ‘ρθουν στην χώρα μας, όταν η Ελλάδα αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Αγνωστο το πόσο τα πληρώσαμε, σίγουρα όμως... εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ», την στιγμή που «ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του και φυτοζωεί», συμπληρώνει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Πλεονασμός να σχολιάσουμε εμείς, αυτό το γεγονός. Αρκούμαστε να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχει  σημερινό δημοσίευμα στον ίδιο ιστότοπο που τιτλοφορείται: «Στοιχεία - σοκ για τους άστεγους στην Πάτρα – Οικογένειες με ανήλικα παιδιά… στο δρόμο!».
Εκεί μιλάει για ανθρώπου που μένουν σε χαρτόκουτα, αστέγους, που κοιμούνται σε πλατείες, «που βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στην ανέχεια». Και σ’ αυτή την πόλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν συνηθισμένες οι εικόνες ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, συνανθρώπων μας «που βίωσαν τη σκληρότητα της κατρακύλας της οικονομικής ύφεσης και κυριολεκτικά βρέθηκαν στον δρόμο!».

Δεν είναι φυσικό φαινόμενο η «οικονομική ύφεση». Καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι που για να ξεπεραστεί πρέπει τις συνέπειες να τις πληρώσουν –σύμφωνα με την αντίληψη των αστών πολιτικών που έχουν την διακυβέρνηση της χώρας- τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δυστυχώς σήμερα τον ταξικό πόλεμο τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα η αστική τάξη, εξαθλιώνοντας τις λαϊκές μάζες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.

1 σχόλιο:

  1. Άλλες δυο ειδήσεις: 1) Οι εφορίες θα μπορούν να παίρνουν τα χρήματα (συντάξεις - μισθούς) προληπτικά!!! 2) Τα κανάλια πήραν αυτό που ήθελαν: Ο φόρος στις διαφημίσεις αποσύρθηκε.
    Άλλες δυο: 1) Απαγορεύεται να κρυώνουμε Σαββατοκύριακο. Απαγορεύεται να ανοίγουν τζάκια, μαγκάλια κλπ 2) Ναι στο φόρο ακινήτων θα ψηφίσουν οι γαλάζιες κοτούλες (πάντα με βαριά καρδιά).
    Α! κι άλλες δυο (τις έχετε ήδη): 1) Η αντίσταση επιτέθηκε σε μαυραγορίτες και γερμανοτσολιάδες 2) Η Αριστερά καταδίκασε τη "βία" μήπως;
    O κόσμος τα βλέπει αυτά. Γιατί δεν ξεσηκώνεται; Γιατί "κάηκε στο κουρκούτι και φυσάει τώρα το γιαούρτι". Όταν υπάρχει μια "εσωστρέφεια" μια πολεμική εναντίον του ενός Αριστερού με τον άλλο, όταν υπάρχουν μισόλογα από ορισμένους (όχι όλους), όταν ο κόσμος βλέπει τους αγώνες του να απαξιώνονται ή το χειρότερο να καπελώνονται, τότε μιλάμε για θρίαμβο του λούμπεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή