Pages

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Πάνω από 2.100 ευρώ οι συντάξεις των πρώην βουλευτών. Ο Ν. Βούτσης αντιτίθεται στην μείωση τους την στιγμή που κόβουν ακόμα και αναπηρικά επιδόματα. (Βίντεο)

Αν και μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε ο Γ. Κατρούγκαλος μετά από εντολή του Τσίπρα αναγκάστηκε να μην προχωρήσει στην εξαίρεση των βουλευτών από τις μειώσεις συντάξεων, εντύπωση προκαλεί η στάση του Βούτση που με τα λεγόμενα του όχι απλώς προκαλεί, αλλά φτύνει κατάφορα και την νοημοσύνη μας.
Ακούσαμε τον πρόεδρο της βουλής, με το πιο φυσικό ύψος να μας λέει τα μεγαλύτερα ψέματα και το θεατρικό ύφος του λίγο ακόμα και θα μας προκαλούσε κλάματα για το "δράμα" που βιώνουν οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες.

«Δεν πρόκειται για μια συντεχνιακή υπεράσπιση, οι συντάξεις των πρώην βουλευτών έχουν μειωθεί τα χρόνια της κρίσης από 40 με 60% και οι συντάξεις είναι έως 1.400 ευρώ το μήνα για βουλευτές με 20 χρόνια θητείας, ακόμη και πρώην υπουργούς. Είναι συντάξεις κατ’ απονομήν που τους δόθηκαν με απόλυτα νόμιμο τρόπο», μας είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Βούτσης.

Να προσπεράσουμε ότι οι περισσότεροι πρώην εθνοπατέρες και μάλιστα με τα χρόνια προϋπηρεσίας στο κοινοβούλιο τους, όπως αναφέρει ο Βούτσης έχουν κάνει «καβάτζα», εξασφαλίζοντας και τα δισέγγονα τους –και όχι φυσικά μόνο από την λεγόμενη βουλευτική αποζημίωση. Αναφέρουμε μόνο όσα ακούμε στο βίντεο από δημοσιογράφο η οποία επικαλούμενοι στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή φέτος τον Γενάρη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Σύμφωνα μ’ αυτά τα επίσημα στοιχεία που δεν δέχονται αμφισβήτηση η μέση μηνιαία σύνταξη για τους πρώην βουλευτές είναι 2.118 ευρώ. Μάλιστα ο ίδιος σε έγγραφη απάντηση του συμπλήρωνε ότι το δημόσιο καταβάλλει 753 συντάξεις σε πρώην βουλευτές και επιζήσαντα μέλη τους οικογενειών τους με τη σχετική δαπάνη να αγγίζει το 1.595.114 ευρώ τον μήνα.

Τη στιγμή που η άθλια αυτή συγκυβέρνηση «βάζει χέρι» ακόμα και στα αναπηρικά επιδόματα, τον Βούτση τον ενδιαφέρει να μην υπάρξουν μειώσεις στους συνταξιούχους των πάνω από 2.000 ευρώ πρώην εθνοπατέρες. Τι να σχολιάσει κανείς. Ξεφτίλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου