Pages

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Γκεμπελική, αλήτικη προπαγάνδα του Σκάι στις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

 «Ώς εδώ! Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι» - Ο ισπανικός εφιάλτης έρχεται και στην Ελλάδα

Η Ισπανία, μια χώρα με ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό κοντά στο 80%, πρώτη βρέθηκε μπροστά στη λαίλαπα των πλειστηριασμών πριν από τρία χρόνια. Με την ανεργία τότε στο 26,2%, πάνω από 400.000 κατοικίες κατασχέθηκαν ενώ 50.000 πλειστηριασμοί έγιναν μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το τραγικότερο όλων όμως ήταν πως σε επιδημία εξελίχθηκαν οι αυτοκτονίες πολιτών που οδηγούνταν σε εξώσεις από τα σπίτια τους.

Τα ισπανικά ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα περιέγραφαν ασύλληπτες καταστάσεις. Οικογένειες που τους έκαναν έξωση ζούσαν στις εισόδους των πολυκατοικιών, άλλες εξελίσσονταν σε καταληψίες στέγης για να βγάλουν τον χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά υπήρξαν άστεγοι που ζούσαν σε γέφυρες και σε οικοδομές. 

Πέτρος Κατσάκος – «Αυγή» 19 Αυγούστου 2013 

Είναι τόσο χοντροκομμένη η αλήτικη προπαγάνδα στην οποία επιδίδονται οι δημοσιοκάφροι που σιτίζονται από το ταμείο του Αλαφούζου, που ειλικρινά αναρωτιέσαι αν υπάρχουν τηλεθεατές οι οποίοι διαθέτουν μέση πολιτική σκέψη που μπορεί να αποδεχθούν τα εμέσματα που εκπέμπουν καθημερινά.

Χτες στην τηλεόραση του Σκάι, μαρκουτσοφόροι της έκαναν προσπάθεια να απαξιώσουν την ακτιβίστικη δράση του «Ρουβίκωνα» στην ΔΟΥ Ψυχικού επικαλούμενοι ότι «οι κάτοικοι του Ψυχικού δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ».
Σήμερα και με αφορμή μια ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιά – ο οποίος πρωτοστατήσει στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, όπως ανέφερε περασμένη ανάρτησή μας-«ανακαλύπτουν» «ύποπτες ματαιώσεις πλειστηριασμών».
Για να δώσουν αληθοφάνεια στους ισχυρισμούς τους μας λένε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις «ματαίωσαν πλειστηριασμό κατοικίας οικογένειας βιομηχάνων που χρωστούσε 1,2 εκατ ευρώ και επιχειρηματία με οφειλή πάνω από 2 εκατ ευρώ».

Δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρονται τα παπαγαλάκια του Σκάι. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλα τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχουν στόχο να προστατεύσουν την λαϊκή περιουσία για να μην βρεθεί στα νύχια «κορακιών-αρπακτικών». Άλλωστε όλες οι διακηρύξεις τους αυτό σημειώνουν.
Είναι δηλαδή προκλητικό και γίνεσαι συνειδητά ψεύτης όταν αποδίδεις «ύποπτες προθέσεις» σε όσους/ες συμμετέχουν σε ανάλογες συλλογικότητες. Αν ισχύουν τα όσα επικαλείται η τηλεόραση του Σκάι και μέσα απ’ τις λαϊκές κινητοποιήσεις ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί περιουσίας καπιταλιστών αυτό είναι μια εξαίρεση και δεν μπορεί να χρωματίσει την αξιόλογη και αποτελεσματική δράση αυτού του κινήματος.

5 σχόλια:

  1. Η Δράσεις του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑΣ έχουν στόχο στην προστασία της Κατοικίας του Εργάτη Αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού Αγρότη και ποτέ δεν έχει συμβεί ούτε απο λάθος να προστατευτούν περιουσιακά στοιχεία Καπιταλιστών. Οποιος λοιπόν θέλει να βοηθήση στον αγώνα ενάντια στους Πλειστηριασμούς η θέση του είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Διαφορετικά σε όλα αυτά τα ....κινήματα.... που χωράνε μέσα και Καπιταλιστές λογικό είναι να Συμβαίνουν όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τελευταία παράγραφος της ανάρτησης του ΒΚ λέει επί λέξει: "Είναι δηλαδή προκλητικό και γίνεσαι συνειδητά ψεύτης όταν αποδίδεις «ύποπτες προθέσεις» σε όσους/ες συμμετέχουν σε ανάλογες συλλογικότητες. Αν ισχύουν τα όσα επικαλείται η τηλεόραση του Σκάι και μέσα απ’ τις λαϊκές κινητοποιήσεις ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί περιουσίας καπιταλιστών αυτό είναι μια εξαίρεση και δεν μπορεί να χρωματίσει την αξιόλογη και αποτελεσματική δράση αυτού του κινήματος.". Και ο ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Τζαμαρίας υιοθετεί και προπαγανδίζει τα ψέματα του βόθρου του Αλαφούζου λέγοντάς μας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι στις συλλογικότητες προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς υπάρχουν... και καπιταλιστές!!! Ερώτηση προς τους διαχειριστές του ΒΚ: Σύντροφοι, αφού, όπως ισχυρίζεστε, έχετε πείρα από διεισδύσεις της Ασφάλειας στο μπλογκ, γιατί ακόμα δεν έχετε πάρει ακόμα χαμπάρι ότι ο Τζαμαρίας είναι ΑΛΗΤΗΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το δει κάποιος απ το μπλογκ γιατί δεν καταφερα να στείλω μέηλ. Τι γίνεται με το πάρκο Σταύρος Νιάρχος? καμιά πληροφορία για αυτό? μοιάζει χοντρή βρωμιά από τις απέξω πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Προστασία πρέπει να υπάρχει για Εργάτες Αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς Αγρότες και αυτό κάνει το ΠΑΜΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς να έχει συμβεί ούτε απο λάθος η προστασία περιουσιακών στοιχείων σε καπιταλιστές. Είναι η καλύτερη προστασία απο τέτοια παρατράγουδα και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι προηγούμενοι δέχονται τις αηδίες των καναλιών αφού τις πασπαλίσουν με " ταξικότητα" .Το Κκε όπου είναι απών συκοφαντεί απλά τους παρόντες.Όποιος ασχολείται κ τραβιέται με τους πλειστηριασμούς ξέρει οτι το κκε είναι ανύπαρκτο.Αρα η γραμμή του είναι η λάσπη.Όσο για το θέμα γνώμη μου είναι οτι το σταμάτημα των πλειστηριασμών πρεπει να γίνεται σε μια προσπάθεια να σαμποτάρουμε το σχέδιο εκποίησης της χώρας κ εξαβδραποδισμού του λαού.Απο εκεί κ πέρα μπορεί να ωφεληθουν και λαμόγια.Πάντα έτσι είναι.Όταν αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των κρατουμένων δεν ωφελούνται κ καθάρματα; Όταν αγωνιζόμαστε για ελεύθερη μετακίνηση στα μεσα μαζικης μεταφοράς θα μπαλινουν τσαμπα μόνο οι δικοί μας ; Όχι θα μπαίνουν κ λούμπεν κ φραγκάτοι κ φασιστοιειδή κλπ.Έτσι είναι τα πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή