Pages

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

MAT και χημικά ενάντια στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Αν και κάτω απ' τις αντιδράσεις που δημιούργησε η κατάθεση τροπολογίας που υπονομεύει το δικαίωμα της απεργίας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να την αποσύρει προσωρινά (θα την επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο, "μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις"), τα όσα συνέβησαν σήμερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου έδωσαν πιστεύουμε στην κυβέρνηση μια γεύση το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν επιμένει σ' αυτή την αθλιότητα.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ αντέδρασαν δυναμικά "στην πολιτική ξετσιπωσιά και την αθλιότητα που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία", όπως τόνισε σε ομιλία του στην βουλή ο  Δ. Κουτσούμπας.
Ο ίδιος σχολιάζοντας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απεργία προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση κυβερνάει με το 50 συν 1 του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι εκπροσωπεί το 22% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στην ίδια ομιλία του τόνισε ότι η ατίμωση και η ξεφτίλα θα ακολουθούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για πάντα, αφού τόλμησε να χλευάσει τις θυσίες και το αίμα που έχυσε η εργατική τάξη για το δικαίωμα στην απεργία.

Η αντιμετώπιση που είχαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από τις δυνάμεις καταστολής ήταν η αναμενόμενη. Τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών προσπάθησαν να ανακόψουν τις λαϊκές αντιδράσεις.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα 902 απ' όπου είναι και το παρακάτω βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου