Pages

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Καλή χρονιά, καλά μυαλά.

Γράφει ο mitsos175.

Χρόνια πολλά. Πάρα πολλά. Από τους Αρχαίους ακόμα χρόνους τρέχαμε και δεν φτάναμε. Ο Φωκίων, Αθηναίος στρατηγός κι έντιμος άνθρωπος - πράγμα σπάνιο - απαντούσε στους πολεμοκάπηλους συμπολίτες του, όταν τον ρωτούσαν πότε επιτέλους θα είναι υπέρ του πολέμου. «Όταν αρχίσουν να συνεισφέρουν οι πλούσιοι και σταματήσουν να κλέβουν το δημόσιο χρήμα οι ρήτορες», δηλαδή ποτέ. Και είναι φυσικό αφού με την πρώτη δυσκολία οι πλούσιοι στέλνουν τα λεφτά τους έξω ενώ μετά την κοπανάνε οι ίδιοι. Όσο για τους πολιτικούς μας βάζουν να σκοτωθούμε ενώ κλέβουν όσο είμαστε απασχολημένοι. Κλέβουν βέβαια κι όταν δεν είμαστε, αλλά τους βρίζουμε.

Να αναφέρουμε επίσης ένα απόσπασμα από την «Ιστορία Κωμικοτραγική του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974. Ο Ιστορικός αναφέρεται στον ατυχή πόλεμο του 1878. Μόλις πήγαμε να κάνουμε γιούρια, έγινε ειρήνη μεταξύ Ρώσων και Τούρκων, ενώ οι Ρώσοι μας πούλησαν κανονικά με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. «Και τότε είναι που Έλληνες περιέχονται στον έσχατο εξευτελισμό. Τρέχουν από σύμμαχο σε σύμμαχο και παρακαλούν μάλλον εκλιπαρούν, να μεσολαβήσουν οι ισχυροί και να πείσουν, όχι να εξαναγκάσουν, την Τουρκία να μην εισβάλει και να μην καταλάβει την Ελλάδα. Κι ο αγέρωχος Σουλτάνος συγκατανεύει. Αυτή τη φορά μας χαρίζει την Ελευθερία παριστάνοντας το μεγαλόθυμο!

Ηθικοϊστορικό δίδαγμα: Μην κάνετε τους νταήδες και μην ουρλιάζετε «βυθίσατε το Χόρα» γιατί κινδυνεύετε να βυθίσετε τη χώρα. Κι αν δεν τη βυθίσετε, σίγουρα θα την εξευτελίσετε».
Πόσες φορές την πατήσαμε από εθνικιστές της πλάκας, από ήρωες του καναπέ, από κατά φαντασία πατριώτες; Ευχαρίστησαν τουλάχιστο μετά τους προστάτες; Γιατί ο Σημίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους. Αφού πρώτα έκανε το λιοντάρι στα Ίμια μετά παρακάλαγε μαζί με τον Πάγκαλο να φυσήξει αέρας να κατέβει από μόνη της η σημαία.

Σήμερα, 2018, οι εθνοκάπηλοι εξακολουθούν να κάνουν τα ίδια ακριβώς λάθη. Λοιπόν μάγκες. Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, σταματήστε τα κουφά. Είμαστε υπό κατοχή. Γερμανική - Ευρωπαϊκή, Αμερικάνική… Ας γίνουμε πρώτα πραγματικά ανεξάρτητοι και μετά κάνουμε τον «καμπόσο». Τώρα δεν μας παίρνει.

Κάτι ακόμα. Αν γίνει μια στραβή, θα γίνει από τους ηλίθιους που κυβερνάνε. Αυτοί όμως οι άχρηστοι, θα την κοπανήσουν πρώτοι μόλις δουν τα σκούρα. Κι αν δεν την κάνουν με ελαφρά, σίγουρα θα κάθονται και θα τρωγοπίνουν στα μετόπισθεν. Αλίμονο από τους φτωχούς.

«Μα», θα πει κάποιος, «να μην υπερασπιστούμε τα δίκαια μας;» Ασφαλώς, αλλά δίκαιο είναι ο νόμος του εργάτη. Υπερασπίσου αυτόν γι αρχή. Επίσης η Ανεξαρτησία μιας χώρας δεν κινδυνεύει μόνο από τους γείτονες. Κινδυνεύει πρώτα και κύρια από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που ότι κι αν γίνει, θα μας πάρουν τον πλούτο. Το κάνουν ήδη με τα Μνημόνια.

Αυτά και καλή ειρηνική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου