Pages

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Υπόθεση Energa - Φλώρου: Ενα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται μέλη της "καλής κοινωνίας" και μένει στην αφάνεια.


Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του ανιψιού και υπευθύνου του πρωθυπουργικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, έρχεται στην δημοσιότητα για την εμπλοκή του στην υπόθεση Energa - Φλώρου. 

Ο Γ. Δημητριάδης, υπήρξε συνεργάτης και βοηθός του Αρη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έπρεπε να αποδώσει στο δημόσιο αλλά τα διοχέτευσε  σε offshore στο εξωτερικό.

(Κάντε μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας με λέξη "κλειδί" Energa για να μην πλατειάσομε σ' αυτή την ανάρτησή μας επαναλαμβάνοντας πράγματα που ήδη έχουμε γράψει).

Αυτή, λοιπόν η δυσώδης ιστορία, αυτό το πρωτοφανές ντόμινο εγκλήματος, όπου παρουσιάζεται να εμπλέκεται όλη η "καλή κοινωνία" -γνωστοί πολιτικοί, πασίγνωστοι δικηγόροι, επιχειρηματίες- ελάχιστα απασχόλησε τα ΜΜΕ.
Πιθανόν για τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" να μην θεωρείται άξιο αναφοράς μια περίπτωση στην οποία εκτός απ' την τεράστια υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου και κάτι "περίεργες" δικαστικές αποφάσεις, είχαμε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και δυο δολοφονίες.

Εξαίρεση α' αυτή την κατάσταση που επικρατεί είναι η εφημερίδα Documento. Το έντυπο του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί σήμερα. προβαίνει σε μια σημαντική αποκάλυψη. Φέρνει στην δημοσιότητα ένα e-mail του δικηγόρου του δημοσίου Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος οδήγησε την υπόθεση Energa  στο δικαστήριο.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποδέκτες τους δικηγόρους του Αλ. Λυκουρέζο, Θ. Παναγόπουλος και Θ. Σοφό ρίχνοντας νέο φως στη υπόθεση. Τους εκθέτει θυμίζοντας τους πως του είχαν μεταφέρει μήνυμα από τον Φλώρο ότι θα τον δολοφονήσει αν καταθέσει στη δίκη εναντίον του.

"Στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου εγγράφου. ο Αντωνόπουλος αναφέρεται στον ρόλο του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον οποίο εμφανίζει να αλλάζει την κατάθεση του, πράγμα που αποβαίνει σε όφελος του Φλώρου", τονίζει το κείμενο που υπογράφει ο εκδότης του Documento. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου