Pages

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Μια κυβέρνηση εκτός δικαίου και εκτός αξιακού συστήματος

Πηγή: Nατάσα Τσουκαλά - f/b

Ήμουν από αυτούς που πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα απέφευγε τον διεθνή διασυρμό ενός νεκρού απεργού πείνας και ότι θα την ικανοποιούσε η ανήκεστος βλάβη – που θα σημάδευε για πάντα τη ζωή του κρατούμενου, ακόμα κι αν αυτός κάποτε απελευθερωνόταν.

Σήμερα, αναρωτιέμαι αν θα την ενοχλούσε πραγματικά ένας διεθνής διασυρμός εξ ορισμού πνιγμένος μέσα στον ορυμαγδό της πανδημίας. Ποιος από εμάς απέκλεισε ποτέ το Λονδίνο ως τουριστικό ή επαγγελματικό προορισμό στο όνομα του Μπόμπυ Σαντς;

Δεν με ενδιαφέρει αν μετά υπάρξουν αντιδράσεις στο δρόμο, ακόμα κι αν είναι μαζικές και απελπισμένες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ότι με διοικεί μια κυβέρνηση που κινείται εκτός δικαίου και εκτός του μοναδικού αξιακού συστήματος που εγώ αναγνωρίζω ως τέτοιο – αυτού που έχει στο κέντρο του τον Άνθρωπο.


2 σχόλια:

  1. Ενω η κυβέρνηση ΓΑΠ που υπηρετησε ως συμβουλος του υπουργου δημ ταξης Παπουτση,είχε ως κεντρο της τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρούεις ανοιχτές θύρες φίλε https://tsak-giorgis.blogspot.com/2021/01/blog-post_915.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή