Pages

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ιστορικά μαθήματα σε κάποιους δεξιούς, με αφορμή τις σπασμωδικές αντιδράσεις τους, μετά το ξέπλυμα των Ουκρανών νεοναζί από τον Ζελένσκι.

Του Γ.Γ.

Ο Ουκρανός ηγέτης και μετά από δεκάδες ομιλίες που έχει κάνει σε εθνικά κοινοβούλια, στον ΟΗΕ και σε διεθνείς οργανισμούς και ο οργανώσεις, επέλεξε το Ελληνικό κοινοβούλιο για να ξεπλύνει τους νεοναζί του Αζόφ. 

Τυχαίο; Καθόλου. Ο Ζελένσκι επέλεξε την πιο εθελόδουλη στους Αμερικάνους κυβέρνηση -είναι αυτό που είχε δηλώσει πριν κάποιους μήνες ο Μητσοτάκης: «η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών» - για να ξεπλύνει τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ. 
Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αν είχε συμβεί κάτι ανάλογο, θα υπήρχαν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις που πιθανόν να έφταναν στην απέλαση Ουκρανών διπλωματών. Στην νεοδημοκρατική Μπανανία μας όπως ήταν απλώς Πέμπτη. 

(Αφήστε που είναι και ερωτηματικό αν πραγματικά η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από το βίντεο και δεν είχε πλήρη γνώση για το περιεχόμενο του πριν προβληθεί και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν και τις οποίες δεν ανέμενε, αντιδράει σπασμωδικά)
Αλλά ακόμα και αυτή την εκδοχή να δεχθούμε - μη δίνοντας καμιά βαρύτητα στα όσα είπε δημόσια η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη ότι: «Οκ. Τασούλας είχε το βίντεο σχεδόν μία ώρα νωρίτερα και το είχε δει με τον κ. Μητσοτάκη» - δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά μια παραδοχή ότι έχουμε μια εντελώς ανίκανη κυβέρνηση, εντελώς επικίνδυνη να ασκήσει μια διεθνή πολιτική. Και να το γράψουμε και χαβαλετζίδικα. Δηλαδή, αν ήθελε ο Ζελένσκι, θα μπορούσε στο κοινοβούλιο τους να προβάλει και μια σκληρή τσόντα;).  

Πάμε τώρα να σταθούμε σε κάτι άλλο, επακόλουθο του ίδιου γεγονότος. 

Υποθέτουμε, ότι θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς την αμηχανία που έχει καταλάβει όλα τα κυβερνητικά στελέχη καθώς και τα γαλάζια ακάου στο twitter μετά το μοναδικό χθεσινό φιάσκο της Ν.Δ. 
Ισως είδατε και την ηλίθια αντίδραση ορισμένων δεξιών, με καταφυγή στον "πατριωτισμό" της δεξιάς και στο δόγμα του Κουτσόγιωργα "δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε"
Το γνωστό παραμύθι δηλαδή ... οι δεξιοί είναι στην "σωστή πλευρά της ιστορίας", μας "έσωσαν από τον κομμουνιστικό κίνδυνο και δεν βρεθήκαμε στο παραπέτασμα" μπλα ... μπλα ... 
Τώρα τι σχέση έχει αυτό το αφήγημα των δεξιών ανώνυμων τρολ, με τα όσα παρακολουθούμε, δεν ξέρουμε. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι έχουν τόση σχέση, όση ο πατριωτισμός με τους κουκουλοφόρους ιδεολογικούς προγόνους τους, που υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων επί κατοχής. 

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν ας κάνουμε και μια ιστορική αναφορά.  

 Τέτοιες μέρες (8 και 9 Απρίλη) του 1941, οι παππούδες των σημερινών φασιστών, νεοναζί και λοιπών σφουγγοκωλάριων κάθε ισχυρού, που πουλάνε πατριωτισμό, έστρωναν χαλιά στους Γερμανούς κατακτητές και οι "απάτριδες και προδότες" έκαναν τα πάντα για να αντισταθούν.

Παραθέτουμε ένα εξόχως ενδεικτικό χρονικό, σε λίγες φράσεις για να τις διαβάσει ο καθένας:

Στις 8 Απρίλη του 1941 (και ενώ οι Γερμανοί ήταν έτοιμοι να εισέλθουν στη Θεσσαλονίκη, κάτι που έκαναν το πρωί της επόμενης μέρας), δραπετεύουν από το σανατόριο του Ασβεστοχωρίου, για να συμμετάσχουν στην αντίσταση, δώδεκα μέλη του Κ.Κ.Ε. που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Ακροναυπλία λόγω φυματίωσης!

Την απόδραση οργάνωσαν τρία ηγετικά στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου του (επαναστατικού τότε, καμία σχέση με το σημερινό) Κ.Κ.Ε., οι Απόστολος Τζανής, Σίμος Κερασίδης και Μωυσής Πασχαλίδης

Την επόμενη μέρα οι… "πατριώτες" παρέδιδαν και επίσημα την πόλη στις χιτλερικές ορδές.
Η τελετή έγινε στην οδό Μοναστηρίου, με τον δοτό δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Μερκουρίου (είχε διοριστεί από τη δικτατορία Μεταξά το 1937) να προσφωνεί περιχαρής τον Γερμανό στρατηγό, λέγοντας ότι με τους ναζί κατακτητές στην πόλη «η εν γένει ασφάλεια και η ησυχία αυτής θα είναι εγγυημέναι και ο βίος των πολιτών ομαλός και άνετος».

Την ίδια ώρα οι… "προδότες κομμουνιστές" διακινούσαν ήδη στην πόλη την πρώτη προκήρυξη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Ε. δεν πάει πολύ οι σημερινοί δεξιοί που προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα με τους ντόπιους ναζί και φασίστες κάθε είδους να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στους κομμουνιστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου