Pages

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ληστεία με θύμα τα λαϊκά στρώματα και θύτη καπιταλιστές και κερδοσκόπους με την πλήρη ανοχή, αν όχι και συνέργεια, της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Είναι ανούσιο να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάποια δημοσιεύματα Κυριακάτικων αντιπολιτευόμενων εφημερίδων. 

Η επίκληση μυστικών δημοσκοπήσεων, τα ευρήματα των οποίων έχουν δημιουργήσει πανικό στο κυβερνητικό κόμμα, μπορεί να μην απέχουν από την πραγματικότητα, 

Επίσης η αναφορά ότι το Νο2 του Μεγάρου Μαξίμου -αναφέρονται στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρήγορη Δημητριάδη- έχει 'ρθει σε παρασκηνιακή επαφή με το κόμμα του Βελόπουλου για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της "Ελληνικής Λύσης" για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία, με την Ν.Δ. πιθανόν να περιέχει δόση αλήθειας.

Ολα αυτά όμως, ελάχιστη σημασία έχουν από ταξική άποψη. Τα παιχνίδια κορυφής και το πώς θα αιμοτοδοτηθεί εκ νέου το πολιτικό σύστημα, μέσω του κυβερνητικού κρετινισμού, με τον λαϊκό παράγοντα να έχει απλώς τον ρόλο του εκλογικού σώματος -έχοντας την αυταπάτη της ελεύθερης βούλησης- δεν είναι κάτι ρο σημαντικό.  

Δεν έχει επίσης νόημα για μας να μπούμε στην λογική των σεναρίων για τι πολιτικές διεργασίες οι οποίες προκύψουν μετά τις  επόμενες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν με την απλή αναλογική,  κάτι που κάνει σήμερα η εφημερίδα του Μαρινάκη, "Τα Νέα".  

Αυτό που θεωρούμε δεδομένο, είναι αυτό που αναφέρει σήμερα ο κύριος τίτλος της "ΕφΣυν". Οτι "η εγχώρια ρήτρα αναπροσαρμογής μετατρέπει την ενεργειακή ακρίβεια σε κανονική ληστεία, με την πλήρη ανοχή, αν όχι και συνέργεια, της κυβέρνησης Μητσοτάκη". Και ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα να έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, αφού πέρα απ' τις διεθνείς συγκυρίες που δημιούργησαν σε ένα βαθμό την ενεργειακή κρίση, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και ο βάρβαρος ταξικός προσανατολισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη χάρισαν τη ΔΕΗ σε ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα, αφήνοντας έρμαιο τον ελληνικό λαό στο έλεος των κερδοσκόπων.  

Και δεν είναι μόνο η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων. 

Η πρωτοφανείς ακρίβεια που υπάρχει σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. υποχρεώνει ακόμα και την ΕΛ.ΣΤΑΤ.-που μόνο για αντιπολιτευτική διάθεση δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς-, να αναφέρει σε μελέτη της ότι στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας", αυξάνονται συνεχώς, οι κοινωνικές ανισότητες και ο κίνδυνος της απόλυτης φτώχιας απειλεί το 15,6% του ελληνικού πληθυσμού!

Δίπλα σ' αυτά προσθέστε και το χθεσινό δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής" το οποίο μας λέει ότι η ελληνική κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια με συνέπεια να "καταγράφεται κύμα πωλήσεων κοπαδιών σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, καθώς οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αύξηση του κόστους παραγωγής".

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι είναι σοβαρό λάθος να έχει κανείς την άποψη ότι η φτώχεια και η ανέχεια των λαϊκών στρωμάτων τα οδηγεί αυτόματα σε προοδευτικό προσανατολισμό, κάτι που θα αποτυπωθεί και στις εκλογικές του επιλογές. (Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό, το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου