Pages

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Κάτω ο Ρώσικος Ιμπεριαλισμός

Από την ιστοσελίδα .contra-xreos.gr λάβαμε και παραθέτουμε Κοινή ανακοίνωση του Ρωσικού Σοσιαλιστικού Κινήματος (RSD) και του Κοινωνικού Κινήματος Ουκρανίας (Σοτσιάλνι Ρουχ)

 Παρόλο που το μεγαλύτερο τμήμα της Αριστεράς έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενότητα του αριστερού στρατοπέδου παραμένει ζητούμενο. Θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε εκείνους τους αριστερούς που επιμένουν στο αφήγημα της «πανούκλας που χτυπάει και τα δύο σπίτια» το οποίο ερμηνεύει τον πόλεμο ως σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ξυπνήσει η Αριστερά και να προβεί σε μια «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» αντί να αναπαράγει τα μπαγιάτικα ερμηνευτικά σχήματα του Ψυχρού Πολέμου. Η παραγνώριση του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι ένα τεράστιο λάθος για την Αριστερά. Είναι ο Πούτιν, όχι το ΝΑΤΟ που κάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Γι αυτό το λόγο είναι βασικό να στρέψουμε το βλέμμα μας από το δυτικό ιμπεριαλισμό στον επιθετικό ιμπεριαλισμό του Πούτιν, που βασίζεται όχι μόνο σε οικονομικούς παράγοντες, αλλά και σε ιδεολογικούς και πολιτικούς. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

4 σχόλια:


  1. Κάτω ο Ρώσικος Ιμπεριαλισμός kaι τα τσιρακια του Πουτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατριάρχης Κύριλλος: Καλεί τον λαό να συσπειρωθεί γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν
    το παπαδαριο ευλογει τα οπλα τοθ πουτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

    ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή