Pages

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Πριονοκορδέλα περνάει το κυβερνητικό κόμμα ο Μ. Κοττάκης - "Με την υπόδειξη των συμμάχων μας", άφησε έκθετη την κυβέρνηση ο Ζελένσκι


Το είχαμε υποθέσει και εμείς. Δεν τολμήσαμε όμως να το γράψουμε ξεκάθαρα, για να μην θεωρούμε υπερβολικοί και συνωμοσιολόγοι, αλλά μόνο το υπονοήσαμε σε περασμένοι ανάρτησή μας. 
Αυτό δηλαδή που γράφει γράφει σήμερα και το υπογράφει ο Μανώλης Κοττάκης. Ο διευθυντής της "Εστίας" χωρίς περιστροφές μας γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας "με την υπόδειξη των συμμάχων μας" - "σιγά μην το σκάφτηκε μόνος ο Ζελένσκυ" τονίζει με έμφαση- παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο για να ξεπλύνει του ναζιστές του τάγματος του Αζόφ.

Κι αν αξίζει αυτή η υπογράμμιση είναι γιατί ανάλογη προσέγγιση δε συναντάμε σήμερα σε κανένα άλλο έντυπο. Δηλαδή κανένας δεν βάζει στο "κάδρο" τον ξένο παράγοντα σαν υπόλογο για την θρασύτατη πρόκληση που έκανε μέσα από το χώρο του κοινοβουλίου τους ο Ζελένσκι. (Μόνο μια σχετική γενική αναφορά συναντήσαμε στον Ριζοσπάστη) 

Τι ότι ο ίδιος δεξιός αρθρογράφος. ο Μανώλης Κοττάκης, αιτιολογεί, παραθέτοντας μια σειρά γεγονότων της πολιτικής επικαιρότητας, ότι σήμερα έχουμε απέναντι μας ένα αυταρχικό καθεστώς, όπως είναι -με διαβαθμίσεις- σε όλες οι αστικές δικτατορίες, που εμφανίζονται με τον μανδύα των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο. 

Ισως πάντως να είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό το έντυπο, η "Εστία", που εκφράζει και επηρεάζει ένα τμήμα της παραδοσιακής δεξιάς, -ασήμαντο πάντως σαν εκλογικό ποσοστό-, όλο το τελευταίο διάστημα ασκεί πολεμική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αξίζει να παραθέσουμε το κείμενο του Κοττάκη:

Καλά να πάθετε αγαπητοί  

Από την θέση αυτή γινόμαστε τακτικώς δυσάρεστοι. Αλλά, όπως θέλουμε να πιστεύουμε, χρήσιμοι. Και όπως απεδείχθη από την χθεσινή ντροπιαστική παρουσία του Προέδρου Ζελένσκυ ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας, έχουμε δίκαιο όταν φωνάζουμε, -μακάρι να είχαμε πέσει έξω: Ολα έγιναν λάθος! 

Λάθος, διότι η πρόσκληση προς τον Ουκρανό Πρόεδρο έγινε από τον Πρωθυπουργό και όχι από τον Πρόεδρο της Βουλής όπως προβλέπεται. 

Λάθος, γιατί γενικότερα στην ουκρανική κρίση η Κυβέρνηση που ψάχνει από τώρα συνεργασίες με άλλα κόμματα για την επομένη των εκλογών χειρίζεται το θέμα χωρίς να έλθει σε συνεννόηση με κανέναν.

Όπλα στέλνει; Μόνη αποφασίζει! 

Αντιαρματικά και δυνάμεις στην Βουλγαρία; Μόνη αποφασίζει. 

'Οπλα ζητά ξανά ο Ζελένσκυ με την μεσολάβηση της κυρίας Ναϋλαντ: Μόνη αποφασίζει. 

Πρόσκληση στον Ουκρανό Πρόεδρο αποστέλλει να μιλήσει στην βουλή; Μόνη αποφασίζει. 

Ρώσσους διπλωμάτες απελαύνει; Μόνη αποφασίζει χωρίς να εξηγεί το γιατί, παραπέμποντας αορίστως σε αρχές και άξιες. 

Χθες όμως μέσο σε δευτερόλεπτα πήγαν περίπατο όλες οι «αρχές» και όλες οι «άξιες».

Χθες δυστυχώς η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κατ' επέκτασιν η, χώρα, πλήρωσαν τα επίχειρα γι' αυτές τις συμπεριφορές. 

Χθες απεδείχθη γιατί είναι λάθος να ιδεολογικοποιείς έναν πόλεμο και να προσπαθείς να διχάσεις μια κοινωνία σε αμερικανόφιλους και ρωσόφιλους,

Όποιος ξέρει ελληνική Ιστορία το γνωρίζει άριστα Δεν περνάνε αυτά! Και αν περάσουν για λίγο έρχεται μια ωραία στιγμή που ένας ασεβής Πρόεδρος μιας νεοσύστατης, μόλις εικοσιενός ετών, δημοκρατίας με μια κίνησή του χωρίς να ρωτήσει κανέναν σε γράφει στα παλαιά του τα παπούτσια και τα γκρεμίζει όλα. 

Με την υπόδειξη των συμμάχων μας -σιγά μην το σκάφτηκε μόνος ο Ζελένσκυ- τόλμησε να κάνει κάτι που δεν τόλμησε ούτε στο Κογκρέσου, ούτε στην Μπούντενστανγκ, ούτε στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ούτε οπό Ισπανικό, το Ιταλικό και το Καναδικό Κοινοβούλιο. 

Εμφάνισε άντρες του ναζιστικού τάγματος Αζόφ (φωτογραφίες των οποίων κυκλοφορούν στα διαδίκτυο μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη από επίσκεψή του στην Ουκρανία) ενδεδειγμένους τον μανδύα του Έλληνα ομογενούς και τους έδωσε τον λόγο, για να μας πουν τί; Πώς τραμπούκιζαν της αρχές της χώρας αυτής με τα όπλα μέχρι προσφάτως, του Γενικού Εισαγγελέα μή εξαιρουμένου; 

Για ποιές αρχές και αξίες ομιλούμε λοιπών; Ό Ζελένοκυ νομιμοποίησε την ελληνική εθνικοσοσιαλιστική Ακροδεξιά χτες, η οποία με το δίκιο της θα ζητά να ανέβει ξανά στο βήμα της Βουλής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου