Pages

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Για άλλη μια φορά το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Τους στίχους του Μπ. Μπρεχτ: "Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους / για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν" θυμηθήκαμε, διαβάζοντας τα σχεδόν πανομοιότυπα ρεπορτάζ που έχουν σήμερα όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες σχετικά με την χθεσινή αναγγελία του Κ. Μητσοτάκη για την επανέναρξη των ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες.

"Ο Πρωθυπουργός αναβάθμισε τα projects για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έργα εθνικής σημασίας που λόγω και των τελευταίων παγκόσμιων εξελίξεων οι υδρογονάνθρακες έχουν καταστεί πιο πολύτιμοι από ποτέ", μας πληροφορούν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που πρόσκεινται στο κυβερνητικό κόμμα.

 Η "Καθημερινή" μάλιστα πανηγυρίζει γράφοντας ότι "Το 2023, σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γνωρίζουμε εάν επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις βάσει των μελετών της ΕΔΕΥ για την ύπαρξη δυνητικών αποθεμάτων της τάξης των 70-90 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου. Η δυνητική αξία των κοιτασμάτων εκτιμάται στα 250 δισ."

Για άλλη μια φορά δηλαδή το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσεις γ' αυτό, παρά μόνο να παραθέσεις το βίντεο με την συνέντευξη που έδωσε στο Arab News (22/04/2021).


Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου