Pages

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Μαχαιριές στο καλογυμνασμένο κορμί του

«Ηταν μάλλον καιρός, και ας άργησε, να καταλάβει το κυβερνών κόμμα ότι δεν θα πήγαινε πολύ μακριά με τη στρατηγική της αυτοδυναμίας που είχε επιλέξει για να πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές. Γιατί όχι μόνο δεν ήταν διορατική, αλλά επιπλέον το εγκλώβιζε σε μια χίμαιρα που θα το παγίδευε. 

Θα του κόστιζε χρόνο, προσαρμοστικότητα και επιρροή. Θα το απομόνωνε. Το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να μετατρέψει αυτομάτως και ανακλαστικά την όποια δική του αναπόφευκτη φθορά και την όποια λογικά αναμενόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια σε εξ αντιδιαστολής δύναμη των ανταγωνιστών της. 

Hταν μια μυωπική τακτική που έβλεπε το τυρί. Oχι τη φάκα. Hταν μια υπεραισιόδοξη στρατηγική που δεν έβλεπε το φως στο βάθος του τούνελ. Δεν καταλάβαινε, όμως, ότι δεν ήταν η έξοδος, αλλά το τρένο που από απέναντι ερχόταν καταπάνω της. 

Ηταν αφελές να μην προβλέπει η ΝΔ τα γρήγορα γυρίσματα των αβέβαιων καιρών μας. Ηταν πολύ αυτάρεσκο να αγνοεί τον κίνδυνο των εκπλήξεων που η νέα εποχή επιφυλάσσει σε όσους θεωρούν ότι η εξέλιξη του κόσμου έχει γίνει γραμμική ή ότι η οικονομία έπαψε να κινείται κυκλικά».


Ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής στα «Νέα» του Μαρινάκη. Με ιδιαίτερη προβολή στη δεύτερη σελίδα. Κακά, πολύ κακά τα μαντάτα για τον Κούλη. Κάθε λέξη ή φράση απ’ αυτές που επισημάναμε και μια μαχαιριά στο καλογυμνασμένο κορμί του.

Το παραπάνω κείμενο αναπαράγουμε από την ιστοσελίδα της ΚΟΝΤΡΑΣ ενώ η μορφοποίηση είναι δικιά μας παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου