Pages

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Βούλιαξε το Σύνταγμα από δεκάδες χιλιάδες απεργούς - Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης

Το πιο ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, συνοδευόμενο από βίντεο και φωτογραφίες, για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα υπάρχει στην ιστοσελίδα 902.

«Πανάκριβο το ρεύμα πανάκριβη η ζωή, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν  κάποια από τα βασικά συνθήματα που δόνησαν το κέντρο της Αθήνας, από τα στόματα δεκάδων χιλιάδων απεργών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έκαναν το βήμα και απήργησαν έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και στην εμπλοκή στον πόλεμο.

Εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους που από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές, μαθητές, οικογένειες με μικρά παιδιά έδωσαν εργατική - λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής.

Το Σύνταγμα κατακλύστηκε από χιλιάδες απεργούς με τα πανό τους, με τα μαχητικά μπλοκ τους που απλώθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους. Η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Όθωνος, η Γεωργίου Σταύρου ήταν γεμάτες με απεργούς, ενώ τα μπλοκ απλώνονταν και στην Πανεπιστημίου. Διαβάστε την συνέχεια από την ιστοσελίδα 902.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου